אהלן חברים!
מעשה שהיה כך היה-
לפני 8 ימים בישלתי באצ' של 10 ליטר (רכז. אמבר אייל). הגראביטי שאמור היה להיות הוא 1.050. בסוף הבישול והקירור עמדנו על 1.038 (אחרי חישוב ל-15C עלה ל-1.040). פחות מהמצופה.
לאחר ארבעה ימים של תסיסה בחדר שהטמפ' בו היא 19C-20C המדידה הראתה 1.023 (1.024 אחרי תיקון) והיו סימנים של קרויזן על דפנות המיכל.
לאחר שישה ימים- אותה מדידה.
אתמול בבוקר הוספתי סילאן לבירה (פיסטור והגעה לאותו גראביטי. קירור. הוספה למיכל).
יותר מ-24 שעות אח"כ- ואין שינוי בתסיסה או בגראביטי.
כל הנתונים פה היו שונים (ונמוכים) מהמצופה, ואני חושש שהתסיסה שלי לא עבדה בצורה אופטימלית.
אחד הטיפים שמצאתי כאן היה מנועם- לטלטל קצת את המיכל כדי לשחרר פד"ח עודף. עשיתי את זה ביום השישי לפני הוספת הסילאן.
מה לדעתכם יכול לגרום לסטייה הזו מהצפי, ומה אני יכול לעשות?
לנוחיותכם- הנתונים במרוכז.
מתכון: אמבר אייל. רכז מבירדי.
OG צפוי: 1.050.
OG בפועל: 1.038 (1.040).
-
FG צפוי: 1.012.
FG בפועל: 1.023 (1.024).
-
ABV צפוי: 5.09%.
ABV בפועל: 2.1%.
-
שמרים בשימוש- Windsor Ale Yeast.
תודה מראש,
חג שמח!
יוחאי.