שלום לכולם וחג שמח
אני רוצה לקנות מיכל נירוסטה לשמן מחן שמואל, אבל הם לא מפרסמים את הפרטים של המידות (גובה וקוטר). אני יודע שיש כאן אנשים שכבר קנו מהם מיכלים. מישהו קנה במקרה את המיכלים של 10 ליטר ו 15 ליטר?
שלום לכולם וחג שמח
אני רוצה לקנות מיכל נירוסטה לשמן מחן שמואל, אבל הם לא מפרסמים את הפרטים של המידות (גובה וקוטר). אני יודע שיש כאן אנשים שכבר קנו מהם מיכלים. מישהו קנה במקרה את המיכלים של 10 ליטר ו 15 ליטר?
ליין לביא יש מיכל תסיסה לבירה קוני מנירוסטה כאשר הנפח המינימאלי הינו 50 ליטר
המידות מאפשרות הכנסת המיכל למקרר גדול
אני לא יודע אם המיכלים של חן שמואל שמקורם לשמןן אטומים
אפשר גם לשדרג סיר לחץ גדול למיכל תסיסה, שהרי סיר לחץ אטום.
דניאל
המיכלים בחן שמואל מיוצרים ע"י quattroeffe. חפש את האתר שלהם יש בו את המידות.
.
תודה רבה.
אני בודק על המיכל של חן שמואל לא בשביל התסיסה, אלא דווקא בשביל המערכת החדשה שאני בונה.
יש לי מיחם של 40 ליטר, ואני מחפש מיכל שיחזיק בתוכו את הלתת. אני חושב שהמיכל 15 של חן שמואל יתאים לכך. אני מתכנן לעשות בו חורים כדי שידמה יותר למסננת
למה אתה רוצה לעשות את זה?? מה המטרה? לדעתי אתה עושה טעות.....
הכוונה היא לקחת את המיכל הקטן ולחורר אותו שיראה כמו מסננת. מתכנן סוג של BIAB רק שבמקום השק אני מתכוון להשתמש במיכל. אני יעשה סירקולציה של התירוש בזמן המאש שיצא מן הברז בתחתי המיכל הגדול, ויחזיר את התירוש דרך מניפולד אל תוך המיכל הקטן.
את זה הבנתי מהתחלה, ענית על ״מה?״, אני שאלתי ״למה?״...
למה את זה? ואם כבר את זה, למה ככה? מה אתה רוצה להשיג בבניית המערכת הזאת?
נוחות בעבודה? יעילות? חיסכון בזמן או כספי? אם זה לא מן המטרות האלה, לא שווה להשקיע...
לדעתי אתה הולך להשקיע כסף וזמן ולא לקבל הרבה תמורה מזה בסוף...
כפי שמסתמן המבשלה צריכה לעבור שוב. המקום הבא הולך להיות דירה בבניין, שאין בה כל כך הרבה מקום. לכן, אני מחפש לבנות מתקן שלא יתפוס הרבה מקום, גם בבישול וגם כשיהיה מפורק. חוץ מזה, חוץ מהמיכל הקטן של השמן זית, כבר יש לי את שאר העזרים (רגשים, צנרת, משאבות, מיחם 40 ליטר, בקר טמפ' וחיבורים מהירים).
השיטה הולכת להיות BIAB, השאלה עכשיו היא מה יהיה השק, מיכל נירוסטה או שק בד?
כיוון שיש לי גוף חימום בתחתית המיחם, אז אני חושש שבבישולים כבדים הוא יבוא במגע עם השק וישרוף אותו. יש לך רעיונות אחרים?
טוב, אם אלו האילוצים שלך אז הרעיון שלך יכול להיות מוצלח
למען האמת גם אני חשבתי על כזה פעם ואף המלצתי למישהוא...
אבל...
אני מבין שהאילוץ שלך הוא זמני,
אז לפני שאתה מחורר משהו ב-180₪, היתי בכל זאת שוקל פתרון של שק ו/או תחתית מדומה ובשילוב רכיב אלרקטרוני פשות ששולט על עוצמת ג״ח
אם צריך הכבנה, דבר איתי...
אני קניתי ממנו מיכל בנפח 30 ליטר בשביל תסיסה.
הקוטר שלו טיפה יותר מדי רחב בשביל מקרר ממוצע, אבל הוא ממש נהדר.
תופעה מוזרה - אחרי 3-4 בא'צים המפעפע כבר לא מפעפע יותר.
נכון, זו לא אינדיקציה לתסיסה, אבל כנראה שרצועת הגומי שאוטמת את המכסה התייבשה,
או שיש איפה שהו בריחת אוויר, אבל זה לא משפיע על התסיסה.
אתה מתכוון למיכלים הכחולים?
לאני קניתי אצליהם שניים כאלו, גם של 30ליטר, אבל אין לי שום בעיה עם רצועת הגומי. פעפוע בסדר גמור
לא מיכל נרוסטה כמו שהחברים שלפני רשמו.
המיכל באותו קוטר של מיכל 50 ליטר רק נמוך יותר.
קדחתי במכסה שלו חור קטן בשביל הנשם והפכתי אותו למיכל תסיסה.
ככל הנראה זה הגומי, אבל לא בטוח שרק בגללו, יתכן שנפלט CO2 דרך החור שקדחתי לנשם.
בכל מקרה גם בבישול האחרון אין פעפוע בנשם, אני מורח את הגומי בווזלין גם כדי לשמור עליו וגם כדי להוריד את החיתוך בעת סיגרת המכסה (לפי מה שהבנתי זה מגביר את האטימות)
אם יש לכם הצעות או פתרונות אשמח עם תשתפו