דרוש מתנדב לגיזוז!

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

היי, 

למי שלא מכיר אני ואחי מכינים בירה מזה שנה,

לאחרונה עברנו לחביות, הבעיה היא שעד כה לא הצלחנו לגזז כמו שצריך עם CO2

יוצא לנו או גיזוז יתר- רק קצף (מי שזוכר את הפמקין איייל המגעילה שהבאנו במפגש בשריגים) או גיזוז חסר- ללא גזים (שני בישולים של IPA ונכון לפני שבועיים גם קוואד)

בישלנו BLACK IPA ועוד שבוע התסיסה צריכה להסתיים ולא בא לנו להרוס גם אותה, השאלה היא:

א) לגזז את החבית באופן טבעי עם הוספת סוכר תירס והוספת עוד שקית שמרים

ב) לגזז את החבית באופן טבעי עם הוספת סוכר תירס וללא הוספת שמרים

ג)לגזז אם CO2

את העיקרון של 40-30-20 PSI ב-4 מעלות אני יודע אבל עדיין לא עובד וזה מבאס.

אם משהו יכול ללמד אותנו איך לעשות את הגיזוז כמו שצריך בלי להרוס את הבירה להדגים לנו בבית שלו זה יציל אותנו,

אתם לא צריכים לעשות כלום, אנחנו נביא את כל הציוד, פשוט תדגימו לנו איך לגזז כדי שנשחזר זאת בבית

בתמורה תקבלו שני בקבוקים מהבישול 

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשלב המיגוז, אתה מחבר את הגז מהחיבור של הבירה (שחור) או מהחיבור של הגז (אפור)?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

גם אני לא הצלחתי למגז חבית בשיטה 40-20-10 כאשר חיברתי את הגז לחבית דרך חיבור הגז האפור

הצלחתי למגז כאשר שמתי לחץ של 30 וניערתי את החבית 15 דקות,

בשיטה האיטית ישנן שני אפשרויות:

1-ניעור חבית בלחץ 20 5 דקות, הורדת הלחץ ל-12 והמתנה של שבוע

2-לחץ גז 12 והמתנה שבועיים

הבירה עם הזמן תיספוג את הגז

כנראה שבשיטה של 40-20-10 הגז צריך להיכנס לחבית מהצד של הבירה ולא הגז בכדי שתגיע לתוך במיכל מלמטה ותתמוסס בתוך הבירה ביתר קלות

אבל אני לא בטוח אם ניתן להחליף בחיבורים של החביות בין האפור לשחור? (BALL LOCK)

Theres nothing like a good brew

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכוונה היא לא להחליף בין החיבורים (הם עשויים כך שלא ניתן יהיה להחליף בינהם בטעות), אלא פשוט לחבר מהחיבור השחור צינורית למיכל הגז. אם יש חיבור שחור עודף - אפשר להשאיר אותו מחובר לצינורית גז ולעשות בו שימוש למטרה זו בלבד.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא שמעתי על 20 30 40 בחיים

 

אני מחבר עך 12 PSI ומחכה בסבלנות שבועיים (במקרה שלכם הייתי מתחיל ב-10 PSI ובודק מדי פעם)

ואז מוריד ל 10 או אפילו פחות לפעמים.

 

כשאני ממהר אני שם על 30 ומנער מדי פעם

כשזה נראה לי מוכן אני סוגר את ברז הגז משחרר את כל הלחץ בחבית ופותח את הברז על 5 PSI עד שהמזיגה מתייצבת

ואז מעלה ללחץ מזיגה בין 8 ל- 12 תלוי בבירה

 

לגבי גיזוז טבעי - לא חושב שצריך שמרים

 

בהצלחה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני מגיז בשיטה הסבלנית.

12 PSI ושבוע-שבועיים המתנה.

אם אתה רוצה להגיז עם סוכר ממש אין צורך להוסיף שמרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

הגיזוז בחבית מצריך סבלנות.
אני מגזז בלחץ של בין 12 ל-15 PSI (תלוי בסוג הבירה) למשך כשבועיים. ישנה חשיבות רבה לאורך וקוטר צינור המזיגה. אני משתמש בצינור בקוטר של 4 ממ ובאורך של 4.2 מטרים (זאת לאחר מספר ניסיונות) - אין לי בעיות של גיזוז יתר. כמובן שניתן ל"שחק" עם הלחצים בכדי לקבל את רמת הקצף הרצויה בכוס.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בכדי לדעת מה הלחץ המירבי האפשרי במערכת שלך מבלי לקבל הקצפת יתר

דרוש לבצע ניסוי הבא:

1-לגזז חבית ללחץ של 8 למשך שבועיים, ולמזוג 1/2 ליטר.

להעלות את הלחץ בהדרגה ולדגום כל שבועיים את איכות המזיגה.

יש לבצע רישום של הניסוי בכדי שיהיה מעקב.

הלחץ בו מתקבלת מזיגה רצויה וראש קצף יציב זה הלחץ הטוב ביותר עבור המערכת שלך.

במידה ומשנים את המערכת עם הזמן-החלפת צינורות וכדומה יש לבצע ניסוי חוזר

נ.ב.

הכי חשוב בניסוי זה לשתות את הבירה ולבצע רישום של הטעמים וחווית השתייה, משום שרמת ההגזה יכולה להשפיע על הטעמים המתפתחים ועל חויית השתייה

 

Theres nothing like a good brew