immersion chiller

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כמה שאלות:

כמה מים מתבזבזים על הזרמה בצ'ילר?

יש אפשרות לחבר משאבה לצ'ילר ככה שהמים יתמחזרו והבזבוז מים יהיה מינימאלי?

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אתה יכול לעשות זאת אבל זה מצריך חשיבה מראש.

בכל צי'לר , טבילה או זרימה נגדית, יש חשיבות לטמפ' של המים שנכנסים. השאיפה היא להביא את הטמפ' של התירוש לטמפ' של המים שנכנסים לצ'ילר. במידה ואתה מסחרר את המים חזרה אל הצי'לר עליך להבין שהם חוזרים בטמפ' גבוהה מאוד (הטמפ') של התירוש. לכן עליך לערב קרח או קרחונים בעניין. אם לא תקרר את המים שחוזרים אז לא רלוונטי להשתמש שוב באותם המים.

מה שאני עושה זה מכין מים בדלי עם קרחונים, מביא את המים לטמפ' נמוכה מאוד ואז מסחרר אותם דרך הצי'לר וחזרה לדלי. וחוזר חלילה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

התכוונתי למשהו כמו שאתה תיארת שאתה עושה.

אתה משתמש במשאבה?

אשמח לקבל עוד פרטים על השיטה שלך..

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

יהיה נחמד גם לראות תמונה. 

אני כרגע שופך את המים ולא ממחזר אותם. 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בכמה מים מדובר לבאץ' של 20 ליטר?

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

אצלי התהליך מערב כ40 ליטר.

את 20 הליטרים הראשונים שזורמים בצ'ילר ויוצאים כמעט רותחים אני אוגר בדלי, הם משמשים אותי לניקיון של הציוד והחדר בתום הבישול. 20 הליטרים השניים שיוצאים מן הצ'לר בטמפרטורה נמוכה יותר מסתחררים במעגל סגור עם דלי מלא קרחונים, גם את המים האלה אני אוגר לשימוש עתידי.

המשאבה שאני משתמש בה לסחרור המים בצ'ילר היא משאבה טבולה פשוטה של אקווריומים.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

קול, תודה