כמה שאלות:
כמה מים מתבזבזים על הזרמה בצ'ילר?
יש אפשרות לחבר משאבה לצ'ילר ככה שהמים יתמחזרו והבזבוז מים יהיה מינימאלי?
כמה שאלות:
כמה מים מתבזבזים על הזרמה בצ'ילר?
יש אפשרות לחבר משאבה לצ'ילר ככה שהמים יתמחזרו והבזבוז מים יהיה מינימאלי?
אתה יכול לעשות זאת אבל זה מצריך חשיבה מראש.
בכל צי'לר , טבילה או זרימה נגדית, יש חשיבות לטמפ' של המים שנכנסים. השאיפה היא להביא את הטמפ' של התירוש לטמפ' של המים שנכנסים לצ'ילר. במידה ואתה מסחרר את המים חזרה אל הצי'לר עליך להבין שהם חוזרים בטמפ' גבוהה מאוד (הטמפ') של התירוש. לכן עליך לערב קרח או קרחונים בעניין. אם לא תקרר את המים שחוזרים אז לא רלוונטי להשתמש שוב באותם המים.
מה שאני עושה זה מכין מים בדלי עם קרחונים, מביא את המים לטמפ' נמוכה מאוד ואז מסחרר אותם דרך הצי'לר וחזרה לדלי. וחוזר חלילה.
התכוונתי למשהו כמו שאתה תיארת שאתה עושה.
אתה משתמש במשאבה?
אשמח לקבל עוד פרטים על השיטה שלך..
אצלי התהליך מערב כ40 ליטר.
את 20 הליטרים הראשונים שזורמים בצ'ילר ויוצאים כמעט רותחים אני אוגר בדלי, הם משמשים אותי לניקיון של הציוד והחדר בתום הבישול. 20 הליטרים השניים שיוצאים מן הצ'לר בטמפרטורה נמוכה יותר מסתחררים במעגל סגור עם דלי מלא קרחונים, גם את המים האלה אני אוגר לשימוש עתידי.
המשאבה שאני משתמש בה לסחרור המים בצ'ילר היא משאבה טבולה פשוטה של אקווריומים.
קול, תודה