היי,
שאלה לאלה שעושים קולד קראש:
אתם מוסיפים שמרים חדשים לפני ביקבוק?
היי,
שאלה לאלה שעושים קולד קראש:
אתם מוסיפים שמרים חדשים לפני ביקבוק?
אין צורך בשום הוספה של שמרים (אלא אם נדרש ספציפית למתכון שהכנת. בירות כבדות, למשל). למרות הצללה עדיין יש שמרים בבירה, והוספה מתאימה של סוכר תייצר עבורך את כמות הגיזוז הנדרשת.
אני מבין שאת הלא עושה קולד קראש? למה?
אני מוסיף שמרים בהתקיים לפחות אחד מהתנאים הבאים:
1. OG גבוה במיוחד
2. תסיסה ארוכה מהרגיל (מעל 3 שבועות)
3. קולד קראש ארוך מהרגיל (מעל 3 ימים)
בכל מקרה, הוספת שמרים בשלב הזה היא במינון קטן מאוד - 2-3 גרם יספיקו לגמרי לבישול של 20-30 ליטר. כדאי לעשות רהידריישן ולוודא ערבוב טוב לפני הביקבוק.
אז ללאגרים כדאי להוסיף שמרים בביקבוק?
אני עושה קולד קראש ולא מוסיף שמרים
לכמה זמן אתה מחזיק ב-CC לפני ביקבוק?
יום יומיים
שלום,
אני עושה קולד-קראש של שבוע לפעמים ולא הוספתי שמרים לפני הביקבוק.
נראה לי שאנחנו לא נותנים לשמרים מספיק קרדיט, הם יותר חזקים ממה שנראה לנו.
נותנים, נותנים.
אני בדיוק קורא את הספר ששל וויט וג'מיל. בעוד יום או יומיים אני אעלה תרגום ראשוני.
תודה לכולם על התגובות, גלעד לשאלתך אני לא עושה קולד קראש כי לא ראיתי בזה צורך עד עכשיו.
...בכמה זמן מתארכת תקופת הגיזוז במקרה של אי הוספת שמרים לביקבוק\לאומת במקרה שמוסיפים? מישהו ניסה לעשות את אותו מתכון בשתי השיטות?
אני לא מוסיף שמרים ומשך זמן התסיסה הוא כשבועיים. למישהו זה לוקח יותר או פחות זמן?
ללאגרים אני עושה קולד קראש ב-4 מעלות ל-3-4 ימים לפני בקבוק ללא הוספת שמרים
לוקח כמעט חודש עד חודש וחצי לגיזוז מלא של הבירה
לאיילאני עושה קולד קראש ב-9 מעלות ל-3-4 ימים לפני בקבוק ללא הוספת שמרים
לוקח כמעט חודש לגיזוז מלא של הבירה
מקווה שזה עוזר
בשביל קולד קראש צריך לרדת יותר מתשע מעלות, 3-4 למשל. כמו שאתה עושה עם איילים. אני בדרך כלל פשוט מפעיל את המקרר ודואג לרוקן את הנשם כדי שלא תהיה פאשלה, ומים ישאבו לתוך המיכל תסיסה.
ז'אן, תחשוב על זה שאתה מוסיף סוכר, אז השמרים מקבלים סוכרים מחדש וחוזרים לפעולה. בשביל הידע הכללי, כל עוד אתה לא מעביר את הבירה בפילטר אתה משאיר בתוך התירוש שמרים. השמרים שיהיו בתוך הנוזל הם בדרך כלל השמרים הפעילים ביותר שהיו בתהליך התסיסה. השמרים הלא אפקטיבים היו אלו שנשאר בתחתית החבית. לכן המפגש עם הסוכר הם יתחילו לייצר עוד טיפה אלכוהול ויותר CO2.
לצורך העניין, בבירות איילים אני מקבל גיזוז מלא כעבור שבועים, כאשר אני עושה נותן להם להתיישם בטמפ' החדר, כ-20 מעלות.
גלעד, אני מסכים כמעט עם כל מה שאמרת אבל עדיין חייב לתקן קצת:
כשאתה עושה קולד קראש השמרים נכנסים להילוך איטי ואף תרדמת לכן הרבה מהם שוקעים לתחתית, ברור שיש שמרים בנוזל כי יש מאות אלפי (אם לא מליונים) תאי שמר למ''ל בירה, אז נניח גם אם 50% שקעו אז עדיין הכמו היא עצומה.
ומזה נובעת השאלה שלי לגבי קצב הגיזוז, הגיזוז יתרחש בסופו של דבר רק השאלה היא בכמה הקולד קראש יעט לי את הגיזוז.
נ.ב. הלאגרינג במילא מתבצע ב 3-4 מעלות לכן במקרה הזה כנראה הקולד קראש באותה טמפרטורה מיותר :-)
אתה חושב יותר מידי, אתה צריך לקרוא יותר על שמרים. אם אתה מחזיר את הבקבוקים ליישון בטמפ' הקרובה לטמפ' תסיסה אז יש לך גיזוז כעבור שבועיים.
אגב,
לאגרינג = קולד קראש (שים לב שיש להם אותו אפקט, ההבדל הוא רק במשך הזמן) השם לאגר מגיע מהשפה הגרמנית ומתייחס לתקופת האחסון של הבירות בתוך מרתפים קרים למען הצללה של הבירות, מה שנותן להם חיים ארוכים יותר. מתוך כך, ניתן להסיק שגם הקולד קראש הקצר טומן בחובו עזרה לחיי המדף של הבירה הבייתית.
אני בדיוק באמצע של קריאת ספר על שמרים, אני יכול להעביר לך אותו בסוף הקריאה.
אני אשמח, מה שם הספר?
לספר קוראים YEAST והוא נכתס על ידי כריס ווייט (WHITELABS) וג'מיל זיינשף.בינתיים הוא מרתק מאוד.
הנה קישור
אני אשמח לקרוא אותו, תודה.
ומה כתוב על קולד קראש? האם צדקתי?
מכיר תורת ההמון?
כל עוד אתה לא מפלטר את הבירה, והכוונה לפילטר אמיתי אין צורך להוספת שמרים בבירה שמוכנסת לבקבוק. קולד קראש זה לא נקרא לפלטר.
ובכל זאת, בבירות שעוברות יישון בחבית להרבה זמן , יש צורך בהוספת שמרים לבקבוק, לרוב חלקי עשר- עשרים ממה שהוכנסו בתסיסה הראשונית.
כמו כן, בבירות שרמת האלכוהול שלהם גבוהה גם ניתן להוסיף שמרים, כיוון שבבירה יש כבר אלכוהול שמצריך "שחקני חיזוק" עבור השמרים (לגבי הכמויות, כפי שנאמר מקודם).
בלי קשר, אם בא לך לנסות לשחק בטעמי הלוואי שהשמרים מביאים לבירה, אתה יכול להוסיף לפני הביקבוק שמרים מזן אחר ולראות מה תקבל.
כמובן שצריך להוסיף סוכר כמה שיותר פשוט על מנת לעורר את השמרים שבקבוק, ולתת לזה להתיישן בטמפ' של 18-21 מעלות, אם מדובר במקום פתוח אז כדאי במקום שיש בו זרימת אוויר חלקית.
ז'אן אני מוסיף שמרים רק לאחר לאגרינג ארוך, משבועיים והלאה...
אני מניח שתמיד תסתיים ההגזה לאחר שבועים, מלבד מקרים בודדים בהם לא הוגשה כמות נכונה של שמרים בתסיסה או שהלאגרינג היה ארוך כאמור :)
גלעד, אין צורך לרוקן את הנשם כשאתה שם את הבירה בטמפ' נמוכה, מצב של שאיבה מתקבל רק עם צינור בלו-אוף. במקרה של הנשם זה רק ישאב קצת חמצן למיכל וזה עדיף
מאשר להשאיר אותו פתוח לגמרי...
דרך אגב, שמרתי לך בקבוק אלביס! אתה מגיע לברו-פארטי?
שמע, תהרוג אותי, אבל מניסיון כבר נשאב לי המים שהיו בנשם בשעברתי לקולד קראש. כמובן שאני לא משאיר את המיכל פתוח. אני סך הכל מרוקן את המים ומחזיר את הנשם כשהוא ריק ומכוסה. פעם הייתי גם שם וויסקי, אבל הפסקתי עם זה.
וחוץ מזה, חיובי, מגיע לברו פארטי
גלעד - אם מקפידים על כמות מים נכונה בנשם, אין בעיה. בעיית השאיבה מתעוררת רק כשיש יותר מידי מים בנשם. בדרך כלל יש סימון על הנשם של גובה המים הנכון.
באופן כללי עדיף שהאויר הנשאב מן החוץ בשלב הקולד קראש יעבור דרך המים ולא ייסע ישירות, כך שאולי הייתי מוציא קצת מים לפני הקולד קראש אבל לא מרוקן לגמרי.