הוספת וניל

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שאלה לפני שבת,

אני מתכנן לבשל בירה עם וניל. אני תוהה לגבי הוספת הוניל. אנימתכנן להוסיף את הוניל בעשר הדקות האחרונות של הבישול.

1.האם לזרוק את התרמילים סגורים או פתוחים?

2. האם להתשמש במקלות וניל או בתמציות איכותיות לבישול (לא מה שאתם מכירים אלה זה)

3. האם בכלל רלוונטי לזרוק את הוניל בסוף הבישול או שכבר עדיף לעשות את ההוספה בסקנדרי?

4. הכי חשוב, כמה כמות של וניל צריך להוסיף לבאצ' של 15 ליטר על מנת שהוניל יורגש?

 

נו, מה אתם אומרים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

לא הייתי מתייחס אל זה כאל מדע מדויק, אם אתה רוצה להרגיש וניל לדעתי מקל אחד ל-15 ליטר יעשה את העבודה.

אני בישלתי בטצ'ים של 30 עם מקל וניל וניתן היה לזהות... בקושי אבל קיים.

העדפה אישית שלי, מקל וניל איכותי ואמיתי, רק תבקע אותו באמצע כדי שבאמת יהיה אפקטיבי.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הייתי הולך עד מקל אחד, חצוי לאורך ומושרה בחצי כוס וודקה או וויסקי לכמה ימים.

ואת כל זה תוסיף לאחר התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז אתם ממליצים לוותר על הוספת מקל הוניל בסוף הבישול?

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

השתמשתי בתמצית וניל 100% טבעית (כמו בלינק שלך) בבירת vanilla cram ale שאותה שמתי בפריימרי ובסקונדרי,

זה נתן קצת ארומה מיוחדת אבל לא יותר מידי טעם. נראה לי שעדיף ללכת על מקלות וניל, לפחות זה מה שאני אנסה בפעם הבאה שאתשמש בוניל.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחלה, תודה. זה בדיוק מה שחיפשתי, מישהו שכן ניסה לבשל עם התמצית. 

אני אעשה כעצתכם ואשתמש במקל אותנטי.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב מקלות וניל

באיביי אפשר לקנות בחמישית המחיר ובאייכות גבוהה הרבה יותר

בפעם האחרונה שקניתי 42 שח לשלושים מקלות ממאוריציוס כולל משלוח

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה על הטיפ :)

Elly's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 11/07/2011

האם אתה זוכר מאיזה ספק הזמנתה?

תודה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

יש איזה מתכון מוצלח עם וניל לשטף ?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא מוצלח כי עדיין לא נוסה (לפחות לא על ידי)

אבל יש דיבור בארצות הברית על בירת חיטה עם וניל. טעמת? מכיר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

עדיין לא, ראיתי מתכון של ג'מיל ל- vanilla robust porter, נשמע מתאים,

אבל בא לי לנסות סגנון אחר......

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תראה, צורת המחשבה ההגיונית תגיד לך שאתה צריך להסתמך על שילובים שעובדים גם מחוץ לבירה, למשל, שוקולד וצ'ילי הם שילוב טוב, ולכן גם לדעתי בירת סטאוט תלך טוב עם צ'ילי.  אם אנחנו עוסקים בווניל, אז אין על עוגת תפוז וניל, שאת זה אפשר להלביש על בירת חיטה למשל. או למשל וניל שוקולד, או כמו ג'מיל רובוסט פורטר וניל.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע לי בעניין גם בסיידר

יש לי אחד בתסיסה - אולי אפריד חלק ואוסיף וניל - מבטיח לדווח

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

יאללה

If you don't stand for something

You will fall from anything