דחוף! -זקוק למזין שמרים באזור פרדס חנה

31 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי

נראה שתסיסת הסיידר שהכנתי לפני שבועיים איטית מדי. (18 נק' בשבועיים..)
אני חושב שלשמרים חסר חומרי הזנה (נוטריינטים) וזה הגורם המגביל בתסיסה.

(בתהליך לא שמתי מזין שמרים -ובמקום זאת שמתי שמרי לחם מומתים).

הסיידר תוסס, אבל עדיין מתוק (0.047).

האם יש למשהו באזור (חדרה-פרדס חנה-זיכרון) מזין שמרים שאוכל להוסיף למיכל התסיסה?

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אם אתה מעוניין ליסוע עד יהוד, תקבל DAP...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי אדם. לא הגיע הזמן לבקר אצל המשפחה בפרדס חנה?Cool

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לי יש אבל אני גר בהוד השרון שזה לא בדיוק באיזור פרדס חנה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוגי

אני אשמח לתת לך אבל לא בטוח שזה יעזור

בוא נעבור על הנתונים שוב

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי שחר

מתכון:

3 פחי מיץ תפוחים B&B 

22 ליטר מי ברז

סוכר רגיל (ככוס וחצי- לתיקון גרביטי)

 מיץ מ 2 לימונים בינוניים. (מחוטאים היטב מבחוץ, כולל הסכין, הקרש הידיים וכו')

4 כפיות שמרי לחם מורתחים (במקום מזין שמרים)

שמרי S-04 מורטבים חצי שעה (במיים מורתחים ומקוררים)

 

הOG היה 0.065, והתסיסה מבוקרת במקרר תסיסה בטמפ' .19.5 מעלות.

התסיסה איטית החלה יום אחרי, והתגברה לקראת היום השלישי. (כ20 בועות לדקה)

לאחר עשרה ימים הצפיפות היתה 0.050, עדיין תסיסה ערה

לאחר ישלושה ימים נוספים- 0.047.

 

האם יש עוד נתון ששכחתי?

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

גם אני השתמשתי בS-04 בשביל סיידר,

לקח להם שלושה שבועות להגיע מOG של 1.044 לFG של 1.006.

כנראה שהשמרים האלה יותר עצלנים ופחות אטניואטיביים מאשר שמרי סיידר ככה שהתסיסה שלך נראית לי בסדר.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הי ליאור.

מה היתה הצפיפיות אצלך אחרי שבועיים?

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

נראה לי 1.03

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

היום (16 יום לתסיסה) בדקתי גרביטי = 0.042, 

אם כך נראה שהקצב שלנו די דומה

אצלך 15 נקודות בשבועיים .

אצלי 18 נקודות בשבועיים.

לפי זה, השבוע השלישי אמור להתאפיין בתסיסה יותר סוערת.

יש למישהו הסבר לכך?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אולי לגלעד יהיה הסבר כי הוא קורא ספר על שמרים Tongue out

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי הגשת מעט מדי שמרים - האם התסיסה מבוקרת טמפ?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כן. החבית נמצאת במקרר תסיסה. 19.5 מעלות.

בהנחה שיש לי במלאי רק שקית שמרים אחת, האם מקובל לעשות סטארטר לשמרים יבשים?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הסטרטר יביא אותך לכמות השמרים שמומלץ להגיש אז נראה לי שכן

השאלה היא אם זו באמת הסיבה לקצב האיטי של התסיסה ואת זה כדאי לברר על ידי הגשה של שתי שקיות

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

היי סוג'י,

שמרים יבשים הייתי ממליץ להרטיב ולא לעשות סטרטר עם תירוש, אם זו הכוונה,

ההרטבה נעשית במים מורתחים ומקוררים לכ 35 מעלות פיזור השמרים היבשים על המים ומנוחה ללא עירבוב של כ 15-20 דקות.

לאחר מכן עירבוב השמרים עם המים, אפשר להמתין עוד קצת לא חובה, והגשה.

ואוו, אתם מדברים על סיידר, אני מדבר על בירה, כך אני נוהג בשמרי בירה יבשים. 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חבילה אחת לכמות כזאת בגרביטי כזה  זה כנראה מעט מדי לכן הייתי מציע לחכות עוד קצת

כנראה גם שבקרוב תהיה קפיצה בקצב התסיסה אז שים לב

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

האם אווררת את כל העסק לפני הוספת השמרים? 

לפי דעתי זו לא בעיה של מזין שמרים

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כן, האיוורור כנראה לא הבעיה.

האיוורור נעשה בזמן הוספת המיים לרכז התפוחים

הוספתי מיים מהברז בעזרת מזלף (שפריצר) בלחץ.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אצלי עם שמרי לאגר תסיסת הסיידר נמשכה כמעט חודש,

פשוט קשה יותר לשמרים לפרק את סוכר התפוח

במקום מזין שמרים פשוט תוסיף עוד שמרים

 

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוכר התפוח הוא פרוקטוז - אמור להיות די קל לשמרים

 

נשמע לי הגיוני שהם מעט מדי עבור כמות כזאת של סוכר - underpitch

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

ע"פ הבנתי, underpitch אמור לעכב את הגדילה רק בשלב הראשון להתרבות השמרים- 

כלומר ב-24 שעות הראשונות.

לאחר מכן, מספר התאים גדל בצורה מעריכית עד שהוא מגיע לרוויה (בד"כ כשיש גורם מגביל- חוסר בחמצן, חוסר בסוכרים רמת אלכהל גבוה וכו')

 

מדוע אם כך בפועל יש האטה לכל אורך התסיסה? (או לחלופין האצה רק לקראת סופה?)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

לא בטוח שאני מבין את השאלה

הרי אם תגיש תא שמרים אחד - התסיסה לא תתעכב רק ב-24 שעות אלא כנראה בקצת יותר

אני לא יודע איפה ההאטה אבל ברור שפרופיל התסיסה תלוי בין השאר במספר השמרים המוגשים

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כמובן, להגיש תא שמר אחד זהו מקרה קיצוני מאוד..Innocent

אבל אם מגישים שקית שמרים אחת (במקום שתיים), ובהנחה שבתנאים אידיאלים  (אין זיהום, יש חמצן, טמפ' מתאימה וכו') השמרים מכפילים את מספרם תוך 24 שעות, הרי שתוך 24 שעות אמורים להיות בפועל 2 שקיות שמרים בחבית.

ומשם התסיסה אמורה להמשיך בדומה מאוד למצב הרגיל, 

 

מה אני מפספס?

 

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יכול להיות שזו לא הסיבה או שזה לא ליניארי

אל תשכח שמדובר בהרבה תירוש בגרביטי גבוה ובשמרים שאוהבים לשקוע

מה מצב הגרביטי כרגע?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כרגע (יום 18) הגרביטי עומד על 0.039.

(לפני יומיים זה היה 0.042)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

והנה עקומת התסיסה 

Laughing

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמשיך למדוד ככה. כל יום דגימה להידרומטר, עד שתסתיים התסיסה לא ישאר לך סיידר לשתות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסתבר שאנחנו לא היחידם שמתחבטים בנושא

הקש בגוגל "slow cider fermetation" יש הרבה דיונים בעניין

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הנה פוסט שדווקא תולה את התסיסה האיטית בסיידר במחסור בחומרי הזנה:

http://www.homebrewtalk.com/f32/slow-steady-fermentation-1st-cider-normal-153771/

ע"פ מה שכתוב כאן, סיידר כזה יצא מתוק יותר מסיידר עם חומרי הזנה.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין

שלשום הכנסתי סיידר בשישים וחמש נקודות לתסיסה עם שקית אחת 04 מורטבים

בעקבות הדיונים כאן הוספתי גם שני גרם מזין שמרים

נראה אם זה עוזר...

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

טוב,

אני רוצה לשתף אותכם במה שאני קורה עכשיו שיענה על השאלה למה התסיסה שלך תקועה:

The levels of monosaccharides in wort shoud not be abnormally high because this can interfere with the uptake and metabolism of...causing a "sticking fermentation" 

מכיוון שהייתי סקרן אם זו הסיבה, עיינתי בפרופיל סוכרים של תפוחים:

http://ri.uepg.br:8080/riuepg/bitstream/handle/123456789/251/ARTIGO_Suga...

ומסקנה: השמרים שלך ממש ממש לא מתאימים למה שאתה מתסיס. 

ככה בלי להתעמק בזה יותר מדיי הייתי מציע שמרי יין פעם הבאה.

בהצלחה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני זוכר שקראתי פעם ספר עלילתי בשם "הסיידר המר" .

ושם מתואר הכנת סיידר (באנגליה).

על פי הספר, היה נהוג לזרוק לחבית נתח בשר נא לפני התסיסה, כדי לתת לשמרים "כח". (בד"כ ירך חזיר)

 

אנ משער שזה שימש כמזין שמרים בתקופות קדומות.

בכל מקרה, אצלי הסיידר ממשיך לתסוס קצב ליניארי לחלוטין, כדי שלא יגמר הסיידר, הפסקתי למדוד גרויטי , ואני פשוט טועם מעט ומרגיש את המתיקות בפה .Tongue out

 

יהיה מעניין להוסיף מזין שמרים ולראות אם הקצב משתנה. זה ייתן כיוון לפיתרון:

1) הקצב עולה= חסר חומרי הזנה.

2) קצב נשאר= סיבה אחרת.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.