שלום חברים יקרים ושבוע טוב.
התחלתי לבשל רק לא מזמן.
חקרתי טיפה לעומק ומצאתי שיש שתי שיטות מרכזיות לקירור מהיר של בירהץ האחת, היא בבישול של באץ קטן ואז להוסיף אותו למיי קרח והשניה, בישול באץ מלא(20 ליטר למשל) וקירור דרך מעביר חום.
כמו כן מה שהבנתי שקירור דרך מעביא חום הכרחי רק לבישול בשיטת ALL GRAIN לעומת בישול עם לתת נוזלי ניתן לקרר עם מי קרח.
אני כרגע מבשל עם לתת נוזלי ורק אחרי שאקבל ניסיון וידע נוסף ורכישת טעמים רצויים ארצה לעבור ל ALL GRAIN.
שאלתי היא, האם באמת אין חשיבות כרגע לדרך הקירור, במצב של בישול עם לתת נוזלי?
ושאלתי השניה היא, האם כשאבחר לבנות מעביר חום כדאי לתכנן אותו כך שהמים הקרים יעברו דרך מעביר החום או שהבירה תעבור דרך צינורות מעביר החום. ראיתי שאת שתי הטכניכות מבצעים.
אני מתאר לעצמי לפי לפחות ההגיון שלי שבצינורות נחושת יש חשש להצטברות קורוזיה כך שעדיף להעביר את המים הקרים.
אך בגלל שהעברת הבירה דרך הצינור נותנת שטח קירור גדול יותר אולי כדאי לבנות מעביר חום מצינורות נירוסטה.
מצטער על השאלה המורכבת והארוכה. מקווה שיש משהוא עם סבלנות לענות.
תודה מראש על העזרה.