שלום חברים.
יש לי שאלה רק בשביל הלמידה.
הכנתי בירת סטאוט מרכז.
מתכון:
לתת נוזלי: | נוזלי כהה | 3 ק"ג |
שמרים | S-04 | חבילה |
מאש: | 400 ג"ר שעורה קלויה/150 ג"ר שוקולד/100 ג"ר שחור/100 ג"ר קריסטל/100 ג"ר חיטה/150 ג"ר פייל אייל | |
כשות: | 45 ג"ר קנט גולדינגס שעה+45 ג"ר קנט גולדינגס 10 דק' | |
אבקת לתת | לתת כהה | 0.5 ק"ג |
מים | 16 ליטר |
לאחר שבועיים ה-FG היה 1.03 אז הוספתי אינזימים והגרביטציה ירדה ל1.005 לאחר 4 ימים.
בביקבוב יצא לי 13 ליטר בירה.
הבישול נעשה בכל הבאץ מה שאומר שהייתי אמור לבשל את כל 20 הליטרים ביחד. אני אומר הייתי אמור כי לפי כמות הבירה שיצאה בביקבוק ולאחר שיחזור הזיכרון הגעתי למסקנה שהכנתי בסביבות 15-16 ליטר במקום 20 ליטר.
בכל מקרה לפי חישובי הגרביטציה יצא לי בסביבות 9% אלכוהול מה שמצדיק את הראש שתופסים מבקבוק בירה אחד.
מה שאני רוצה להבין זה למה הבירה יצאה ממש מתוקה. הרי סטאוט צרייכה להיות יבשה יחסית.
הערה: לפני הביקבוק הוספתי 150 גר' סוכר תירס אשר הכמות מתאימה ל20 ליטר בירה ולא 15 ליטר.
בסופו של דבר הבירה ממש טעימה עם גוף מאד מורגש. רק מעניין לדעת מאיפה באה המתיקות