בירה מקיט לא תוססת

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2013

הכנתי לפני שבועיים בירה מקיט של MUNTONS והבירה פשוט לא תוססת, חבר אמר לי לחכות אחרי שבוע שהבירה לא תססה חיכיתי עוד שבוע

ועדיין אין תסיסה.

בדקתי שהמיכלים אטומים וזאת לא הבעיה וגם מבחינת טמפרטורה אז הכנסתי את השמרים בדיוק ב25 מעלות.

אמרו לי שאפשר להוסיף שמרים עכשיו, איך בדיוק עושים את זה? והשאלה אם זה עדיין טוב או שכבר מאוחר מדי?

תודה, נבו

connoisseur_continental_lager.jpg
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך אתה יודע שהיא לא תוססת?

תפתח את המדלי ותראה אם יש טבעת "ג'יפה" על דופן הדלי במפלס גובה הנוזל. אם יש אז כנראה הבירה תססה אבל לא ראית ביעבוע בנשם.

אם יש לך הידרומטר זה הזמן להשתמש בו. רק כך אפשר לוודא מה מצב התסיסה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2013

תודה על התשובה המהירה, כנראה שטעיתי, יש טבעת ג'יפה יפה בדלי. לא היה ריח בחדר שבו המיכלים היום ולא ראיתי בועות יוצאות בגלל זה חשבתי שלא הייתה תסיסה, זה אומר שנתתי לבירה לתסוס בערך כפול מהזמן, זה בסדר?

ומה השיטה הכי טובה לנקות בקבוקים לפני המילוי?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין בעיה גם להשאיר את הבירה בתסיסה גם חודש. אם שמרת על סניטציה טובה לא יקרה כל נזק.

אם הבקבוקים נקיים אז רק תשרה אותם בדלי עם חומר חיטוי לפני המילוי. אין צורך לייבש . אם הבקבוקים לא נקיים נצטרך לעבוד הרבה יותר קשה...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אין שום בעיה להשאיר בירה שבועיים ואף יותר במיכל התסיסה, כל עוד זה נשמר בתנאים נאותים.

מה מצב הבקבוקים מבחינת לכלוך - כמעט נקיים או מטונפים עם שאריות?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2013

המיכלים סגורים ונקיים אז אני מחר כנראה אעביר את הבירה לבקבוקים.

הבקבוקים די נקיים הם מונחים בחוץ הפוכים ככה שלא התייבשה בהם בירה, רק יש עליהם אבק.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אבק בחוץ זה לא חשוב, בדוק שאין שאריות בפנים, חיטוי וזהו.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2013

מבפנים נקי, השאלה היא איך לחטא? מים רותחים? אלכוהול?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נבו,

סתם שאלה,

איך חיטית את מיכל התסיסה?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/03/2013

את המיכלים חיטאתי עם אלכוהול נוזלי 95% וצמר גפן, לגבי הבקבוקים זה נראלי קצת בעייתי עם אלכוהול כי צריך כמות ענקית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נבו,

אני אשתדל להיות מנומס ועדין.

תחזור לחנות שממנה קנית את הקיט ותגיד לו שהוא היה צריך להדריך אותך טוב יותר ולצייד אותך בהתאם Undecided.

אגב, אם תספר לנו ממי קנית את הקיט אני חושב שכולם ישמחו לשמוע.

 

לעיניינו, ישנם כמה חומרי חיטוי המקובלים בבישול בירה. אלכוהול 95% הוא לא ביניהם. (אלכוהול 70% יותר יעיל אבל גם הוא לא נמצא בראש רשימת החומרים הפופולריים).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

נועם אתה באמת מנומס, מעניין, זה לא קורה לך בביקורת על בירה.

לעניין, אלכוהול 70% או 95% לא מחטא כיאות! יש להשתמש ביודופור או בסטראסאן.

את שניהם ניתן להשיג בארץ.

יתכן, שבכלל לפני שמתחילים לבשל הן מרכז והן בכל שיטה אחרת רצוי/כדאי/מומלץ לעבור הדרכה בסיסית תיאורטית/מעשית או לפחות לנסות להצטרף למבשל בזמן בישול וללמוד.

איך אומרים: השני סנט שלי.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בשימוש בחומר החיטוי חשוב לא לעבור על הכמות המומלצת. ריכוז יתר לא ייתן לך חיטוי טוב יותר, והוא עלול להזיק במקרים מסוימים.

בכל מקרה, גם אם לא תעבור הדרכה - חשוב שתיקרא. אפשר להתחיל כאן בפורום ובמקביל ללכת לספרות - נסה את פאלמר.

 

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!