אהלן,
איפה אפשר למצוא סיר בגודל מתאים לאול גריין (40-50 ליטר) במחיר סביר
מה ההבדל בין אלומיניום לנירוסטה?
תודה לעונים
אהלן,
איפה אפשר למצוא סיר בגודל מתאים לאול גריין (40-50 ליטר) במחיר סביר
מה ההבדל בין אלומיניום לנירוסטה?
תודה לעונים
אני עשיתי סיור בשוק הפשפשים ביפו ומצאתי סיר נרוסטה 50 ליטר משומש כולל מכסה ב- 480 שקל
אם אתה רוצה להשקיע בסיר חדש לך למיסטרל או שף דיפו בת"א אבל אתה תאלץ להיפרד מ 750-1200 שקל תלוי בגודל הסיר ובסוג המתכת
מהניסיון שלי נרוסטה חומר יותר "קשה" מאלומניום ולכן פחות מקבל עיוותים מהחום חוץ מזה קל לנקות אותו ולא מחליד!
לכן אלומניום יהיה זול יותר מהנרוסטה
בהצלחה
הי.
באזור הכפרים סביב פרדס חנה אפשר למצוא סיר נירוסטה 60 ליטר חדש בכ-550 ש"ח.
אם זה מעניין אותך דבר איתי.
סוג'יי - רק שים לב מה אתה קונה כי לפעמים בכפרים האלה עושים סיר נירוסטה מאלומיניום...
ממש אלכימאים שם בכפרים
תנסה לקנות חבות בירה בעלות הפקדון, ואצל רתך, לפתוח אותו מלמעלה וכן להלחים ברז בתחתית , ראיתי את זה אצל מספר מבשלים , זה יצא לא יותר מ100 ש״ח לדעתי.
דורון,
רק כדי להסביר,
מה שהמבשלים שאני מכיר עושים זה חיתוך וריתוך של חבית מסחרית שיצאה משימוש. (גולדסטאר עברו מחביות 50 ליטר לחביות 30 ו20 לפני כמה שנים וכמות גדולה של סחורה משושמת נפלטה לשוק המתכות).
אני שוקל לקנות סיר 50 ליטר מחן שמואל -375 שקל- מחיר טוב?
חן שמואל יכול גם למכור לך מיכל (מיועד במקור לשמן זית) 50 ליטר, עם ברז, שעולה 215 ש"ח. ראיתי אחד כזה במסיבת בישול ואני יודע שיש עוד כמה שמשתמשים בו. אני גם מתכוון לקנות כזה.
א. "לקנות" קג שנמצא בשימוש מסחרי ב"עלות הפקדון" זו גניבה.
ב. מיכל שמן זית יעבוד בבישול בעזרת חשמל. לא כ"כ בבישול על גז מפני שהנירוסטה שלו דקה
אגב, אני משתמש בסיר 32 ליטר לבישול אול גריין וזה עובד במצויין. התוצרים שלי נעים בין 19 ל23 ליטר, תלוי במתכון.
בית המתכת
עם מעט ויכוח אפשר להגיע איתם לסיר 36 ליטר בכ500 ש"ח
אלומיניום VS נירוסטה -
אלומיניום מתכת רכה יותר מנירוסטה (גם נירוסטה נחשבת יחסית רכה), אלומיניום פחות רגישה לחלודה מנירוסטה זולה. נירוסטה איכותית (316) לא אמורה להחליד כלל. אם כי באיזור הריתוכים תמיד תתכן קורוזיה - הפיתרון ניקוי וייבוש טובים.
חיסרון האלומיניום הוא בשני דברים הגם קשורים זה בזה - האלמוניום 'בולע' טעמים ובנוסף נשרט בקלות יחסית אפילו מסקוטש. דברים שמוביל בסופו של דבר לפגיעה במוצר שלנו. נירוסטה לעומת זאת עמיד יותר ומאפשר בשל כך ניכוי עם חומרי ניקוי וחיטוי אגרסיביים יותר ובשל כך חביב יותר בתעשיית המזון.
גודל סיר - אם מדובר בAll Grain - סיר הבישול צריך להכיל את הנפח הסופי של הבאטצ + כמות הנוזל המתאדה לאורך הבישול (ו"הד ספייס" למניעת גלישה). סיר המאש\לאוטר צריך להיות בגודל המכיל את כמות הגרעינים + כמות המים ההתחלתית בהתאם ליחס שבחרת לך (לרוב יחס של 1 לתת ל-3 מים) פחות הכמות שהלתת סופח (כמשקלו).
- אם מדובר בהכנת בירה מרכזים - ניתן לשחק עם הכמות של הנוזל על ידי בישול WORT מרוכז ומהילתו בסוף (יש לפצות בכמות כשות מאחר וספיחתה נפגעת).
המלצה שלי - קנה סיר בגודל שאתה צריך על פי התקציב שיש בידך (אני התחלתי עם סירי אלומיניום 50 ו-30 שעלו לי יחד עם כלב גז כ-600 ש"ח). וכשתתמקצע ותבין את העשייה תבנה מערכת עם תקציב נדיב יותר בהתאם לצרכים ואופן הבישול שאימצת ופיתחת לך.
שמעתי לא מעט המלצות על מיסטרל, לפני שבועיים הייתי שם והם התנהגו בצורה גסה מאד כשאמרתי להם שדיברנו טלפונית בעבר לגבי סיר נירוסטה 50 ליטר והגענו יחד למחיר של 850 ש"ח כולל מע"מ והם אמרו בטלפון שכשאגיע נוכל לדון במחיר... כשהגעתי הם בקושי נתנו לי יחס וחיפפו אותי אמרו שהסיר עולה 1100 ש"ח, אמרתי להם שאפילו באתר שלהם זה עולה 950 הם אמרו לי "תקנה באתר" אז אמרתי להם בצורה יפה שילכו להז.... ושאני אפרסם את זה בקרב מבשלי הבירה.
בסופו של דבר רכשתי משף דיפו סיר נירוסטה 50 ליטר תחתית כפולה + מכסה + משלוח UPS לבית (אפילו לא הייתי צריך להגיע לשם) ב-760 כולל מע"מ, הם היו ממש נחמדים שם למרות שבהתחלה רצו 1100 לא כולל מע"מ הגענו להסדר בסופו של דבר.
טוב נראה לי שהוצאתי את כל העצבים שלי על מיסטרל, תעשו עם זה מה שבא לכם
נ.ב. אני באמת טיפוס חיובי אבל יש דברים שיכולים להוציא גם אותי מהכלים.
מסכים גם לי לא היה כיף עם מיסטרל בית המתכת ( שף דיפו) היו בסדר אבל לא היה להם במלאי.
בסו, נקנה מצוקר ובניו במחיר בקטנה יותר יקר משהוצע לי בבית המתכת אבל עם אחלה שירות..
נ.ב עם כולם צריך להתמקח ולבקש הנחה
אני קצת מקפיץ.
קניתי את הסיר אצל חן שמואל, והשלב הבא הוא התקנת הברז.
מה ההבדל בין נירוסטה ופליז (חוץ מהמחיר), האם המחיר הנוסף שווה את זה?
תודה!
נירוסטה חומר יותר איכותי, אלומיניום פגיע, נשרט אפילו מניקוי עם סקוטש.
מקדם העברת החום של אלומיניום פי-10 יותר גדול מזה של נירוסטה- מכאן שבחימום הסיר בגז עדיף אלומיניום (סיר נירוסטה איכותי עם תחתית כפולה קצת מפצה על העניין אבל עדיין לא מעביר את חום הלהבה כמו אלומיניום), אפשר להסיק שאיבוד חום לסביבה גבוה יותר באלומיניום...
שורה תחתונה תעשה אתה את החשבון מה טוב בשבילך בעל מקרה אם תעבוד נכון תיצא לך בירה טובה (:
עדכון:
רק עכשיו ראיתי שאתה שואל על הברז לא יודע מה ראיתי לפני שעניתי לך (:
נירוסטה יותר איכותי. לא יודע להגיד לך יותר מזה.
ברז נירוסטה הברגה זכר עולה 45 ש"ח (לאחר הנחה) לא כולל מע"מ בטכנובר בראשון לציון, אביזרים נלווים, שייבה, מופה... בערך 9 ש"ח לאביזר.