שמרי שמפניה באיל גדול

חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום, ותודה ענקית למארגני האירוע שיום שישי. מסורת שיש להמשיך! נתרמנו, תרמנו, בישלנו, שתינו, נהנינו...

שמרי שמפניה:

בישלנו איל אוסטרלי חיוור גדול. התסיסה החלה עם שמרי איל בגרביטי של 1.080. אחרי שבועיים נעצרה התסיסה ב1.026. העברנו את הבירה למיכל חדש להפריד מהעוגה למטה והוספנו שמרי שמפניה על מנת שהבירה תתיבש עוד קצת. שאלתנו היא האם גם שמרי שמפניה מתנהגים כמו שמרי איל במחינת טעמי הלוואי שמתחילים להופיע אחרי שבועיים, כלומר האם לבקבק השבוע או שאפשר לתת לה להמשיך להתייבש עוד.

ואם אנו מבקבקים בגרביטי גבוה כמו 1.022, האם יש סכנה להגזת יתר? האם להוסיף אותה כמות סוכר תירס בהתחשב ביעד הגיזוז כאילו הייתי מבקבק את הבירה בגרביטי נמוך יותר?

נשמח מאוד למחשבות ותשובות.

בברכה

חן

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרי שמפניה הצילחו להוריד את הגרביטי?

עד כמה שאני זוכר הם די מפונקים בסוכר(אבל גיבורים בלכוהול גבוה ולכן מתאימים לבקבוק בירה גדולה)

 

למה להוריד את הגרביטי - אולי הגרביטי הזה מתאים בדיוק?

ממליץ לך לטעום להחליט

אם זה מתוק מדי לטעמך אולי אפשר לעשות משהו כמו הוספת סוכר לבן או דרייהופ - תלוי בכיוון ובההעדפה

 

 

לגבי הבקבוק - אם התסיסה הסתימה והבירה התחילה ב80 נקודות - אין בעיה לבקבק לא צריך להוסיף שמרים - רק סוכר כרגיל