שלום, ותודה ענקית למארגני האירוע שיום שישי. מסורת שיש להמשיך! נתרמנו, תרמנו, בישלנו, שתינו, נהנינו...
שמרי שמפניה:
בישלנו איל אוסטרלי חיוור גדול. התסיסה החלה עם שמרי איל בגרביטי של 1.080. אחרי שבועיים נעצרה התסיסה ב1.026. העברנו את הבירה למיכל חדש להפריד מהעוגה למטה והוספנו שמרי שמפניה על מנת שהבירה תתיבש עוד קצת. שאלתנו היא האם גם שמרי שמפניה מתנהגים כמו שמרי איל במחינת טעמי הלוואי שמתחילים להופיע אחרי שבועיים, כלומר האם לבקבק השבוע או שאפשר לתת לה להמשיך להתייבש עוד.
ואם אנו מבקבקים בגרביטי גבוה כמו 1.022, האם יש סכנה להגזת יתר? האם להוסיף אותה כמות סוכר תירס בהתחשב ביעד הגיזוז כאילו הייתי מבקבק את הבירה בגרביטי נמוך יותר?
נשמח מאוד למחשבות ותשובות.
בברכה
חן