מתכון לבירה חיטה לקיץ

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

משהוא יכול להמליץ לי בבקשה על מתכון לבירה חיטה מעניינת עם ארומות ונגיעות טעמים של הדרים?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר אולי חיטה אמריקאית קלילה עם דרייהופ של אמריליו/קסקייד

חיטה גרמנית עמוסה בבננה וציפורן - נראה לי שההדרים לא יתאימו

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

בירה חיטה הינה קלילה ויבשה קצת.

הדרים לא יכולים להתאים?

אני מחפש טוויסט נחמד לקיץ על בסיס החיטה, משהו מרענן בימי החמסין

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברלינר וויסה Tongue out

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אפשר לנסות את המתכון הזה: http://www.homebrewtalk.com/f70/lemon-lime-hefe-weizen-255659/

ולהחליף את המיץ ליים שהם משתמשים בו במיץ לימון טבעי ללא חומרים משמרים

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

בישלתי בברו-פארטי בירת חיטה אמריקאית עם אמרילו סוראצ'י וסיטרה , אם זה ייצא טוב אני אביא לך את המתכון 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מתכון לבירת חיטה הוא דיי פשוט

50% חיטה

50% פילזנר

עכשיו אני מחזק את דבריו של שחר. סגנון גרמני דורש שימוש שמרים תואמים לחיטה, ושימוש בכשות אציל שבעיקר נותן ארומה עדינה שתומכת בטעמי החיטה, הבננה והציפורן.

בירת חיטה אמריקאית, שונה מבירת החיטה הגרמנית בשני מרכיבים מררכזיים. השימוש הוא בכשות אמריקאי שמעניק ריחות הדרים כמו שאתה מחפש, אני ממליץ להשתמש בסנטניאל וקסקייד. הימנע מכשות שהאלפא שלו גבוה מידי, כיוון שהחיבור הכימי לא מסתדר עם החיטה. השוני השני והמרכזי יותר הוא השימוש בשמרים המתאימים לבירת פייל אייל אמריקאית. כלומר, בסגנוון הזה אתה לא יכול להשתמש בשמרי החטה המוכרים WB06, כיוון שהטעמים שיווצרו בתהליך התסיסה של שמרים אלו יגרום לריחות המאופיינים יותר בבירה הגרמנית (בננה וציפורן) ואתה אמרת שאתה לא רוצה. עליך להשתמש בשמרים US05 כיוון שהם יעניקו לבירה טעם נקי ויתנו את הבמה המרכזית לכשות. 

מקווה שעזרתי.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אחלה גלעד תודה.

אתהתמיד נותן תשובות מפורטות ורצניות.

עזרת לי מאד

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בבקשה,

שיהיה בישול נעים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אחלה.

אשמח מאד תודה

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

מה ההבדל בין חיטה גרמנית לחיטה אמריקאית? 

אפשר לעשות גם דריהופינג בחיטה אמריקאית? אני חשבתי על משהו עם Citra 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השמרים.

ומה זה "אפשר"?

מי יגיד לך לא?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

סתם שואל אם זה משתלב טוב. 

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא תנסה לא תדע.

תנסה ואחר כך תשתף איך יצא.

אני אישית פחות אוהב את הסיומת של הסיטרא, הכשות הפך ליותר מידי מסחרי

If you don't stand for something

You will fall from anything