משהוא יכול להמליץ לי בבקשה על מתכון לבירה חיטה מעניינת עם ארומות ונגיעות טעמים של הדרים?
מתכון לבירה חיטה לקיץ
אפשר אולי חיטה אמריקאית קלילה עם דרייהופ של אמריליו/קסקייד
חיטה גרמנית עמוסה בבננה וציפורן - נראה לי שההדרים לא יתאימו
בירה חיטה הינה קלילה ויבשה קצת.
הדרים לא יכולים להתאים?
אני מחפש טוויסט נחמד לקיץ על בסיס החיטה, משהו מרענן בימי החמסין
ברלינר וויסה
אפשר לנסות את המתכון הזה: http://www.homebrewtalk.com/f70/lemon-lime-hefe-weizen-255659/
ולהחליף את המיץ ליים שהם משתמשים בו במיץ לימון טבעי ללא חומרים משמרים
בישלתי בברו-פארטי בירת חיטה אמריקאית עם אמרילו סוראצ'י וסיטרה , אם זה ייצא טוב אני אביא לך את המתכון
מתכון לבירת חיטה הוא דיי פשוט
50% חיטה
50% פילזנר
עכשיו אני מחזק את דבריו של שחר. סגנון גרמני דורש שימוש שמרים תואמים לחיטה, ושימוש בכשות אציל שבעיקר נותן ארומה עדינה שתומכת בטעמי החיטה, הבננה והציפורן.
בירת חיטה אמריקאית, שונה מבירת החיטה הגרמנית בשני מרכיבים מררכזיים. השימוש הוא בכשות אמריקאי שמעניק ריחות הדרים כמו שאתה מחפש, אני ממליץ להשתמש בסנטניאל וקסקייד. הימנע מכשות שהאלפא שלו גבוה מידי, כיוון שהחיבור הכימי לא מסתדר עם החיטה. השוני השני והמרכזי יותר הוא השימוש בשמרים המתאימים לבירת פייל אייל אמריקאית. כלומר, בסגנוון הזה אתה לא יכול להשתמש בשמרי החטה המוכרים WB06, כיוון שהטעמים שיווצרו בתהליך התסיסה של שמרים אלו יגרום לריחות המאופיינים יותר בבירה הגרמנית (בננה וציפורן) ואתה אמרת שאתה לא רוצה. עליך להשתמש בשמרים US05 כיוון שהם יעניקו לבירה טעם נקי ויתנו את הבמה המרכזית לכשות.
מקווה שעזרתי.
אחלה גלעד תודה.
אתהתמיד נותן תשובות מפורטות ורצניות.
עזרת לי מאד
בבקשה,
שיהיה בישול נעים.
אחלה.
אשמח מאד תודה
מה ההבדל בין חיטה גרמנית לחיטה אמריקאית?
אפשר לעשות גם דריהופינג בחיטה אמריקאית? אני חשבתי על משהו עם Citra
השמרים.
ומה זה "אפשר"?
מי יגיד לך לא?