טריפל הופ בבירת belgian golden strong

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני מנסה לתכנן מתכון שיהיה קלון לבירה Hoegaarden Julius ששתיתי בבלגיה.

ממה שקראתי על הבירה היא מסגנון  belgian golden strong,  אלכוהול 8.7%, ושהיא טריפל הופ.

וממה שאני זוכר היא הייתה יחסית כהה לבירות גולדן סטרונג.

מה הכוונה בטריפל הופ? שמשתמשים ב-3 סוגי כשות בשלושה זמנים שונים?

מצורף המתכון שתכננתי בנתיים, אשמח להערות/הארות

JPG.
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

לא טעמתי את הבירה הזו, אבל המתכון שלך נראה מאוד סטאנדרטי.
בדרך כלל מתכון לטריפל בלגי/ בלגי זהב בנוי מ 80-90% פילסנר וכל השאר הם לתתים ארומתיים ובעלי ייחוד ספציפי.
לפי מה שאני יודע, הרכיב "הסודי" בהוגרדן חיטה הוא קמומיל,
אבל אני לא יודע אם הם מוסיפים את זה לכל הבירות שלהם.
אם אתה רוצה צבע כהה יותר אתה יכול להסויף לתת שוקולד,
או להשתמש בסוכר קנדי בצבע אמבר (כלומר לבשל את הקליר עד שמתקבל הצבע הרצוי).
עדיף להוסיף את הסוכר קנדי אחרי שהתסיסה הגיעה לשיאה ולאו דווקא בזמן הבישול.
טריפל הופ כשמו הוא - שלושה סוגי כשות שונים, פה בעצם הבחירה נתונה בידייך,
אם אתה מכוון למרירות תוסיף בתחילת הבישול, אם אתה מכוון לארומה תוסיף בסוף הבישול, אפילו אחרי שהאש כבתה.
מניסיון אישי עדיף רק בשביל ארומה, אחרת מקבלים בירה שמתחילה נורא מתוק ונגמרת בצורה מרה מאוד,
אבל זה כבר נובע מהאנטומיה של הלשון.
דובל משתמשים בסאז, סטיריאן גולדינג וסיטרה בשביל הטריפל הופ שלהם.
אם אתה רוצה ללכת לכיוון יותר קלאסי אתה יכול גם להוסיף קליפת תפוז מגורדת וגרעיני כוסברה טחונים.

מקווה שעזרתי.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה על התשובה :)