שלום חברה,
אני נמצא רחוק מהריי דניאלס שלי, ואני מנסה למצוא משהו שיעזור לי להבין איזה יחס מים גרעינים מומלץ לשים לכל סגנון של בירה. מישהו מכיר אתר אינטרנט שמתאים לדרישה?
שלום חברה,
אני נמצא רחוק מהריי דניאלס שלי, ואני מנסה למצוא משהו שיעזור לי להבין איזה יחס מים גרעינים מומלץ לשים לכל סגנון של בירה. מישהו מכיר אתר אינטרנט שמתאים לדרישה?
השאלה לא ברורה
הרי ברגע שקבעת את המתכון, נקבע גם משקל הגרעינים
בנוסף אתה צריך כך וכך מים על מנת להגיע לגרביטי הרצוי
אז מה הקשר בין סגנון ליחס מים לגרעינים?
אנחנו בערב של שאלות לא ברורות, עוד לא הבנת?
יש כמה תפיסות עולם, חישוב דרך הגרוויטי הרצוי, ואז לשחק עם הכמויות של המים עד שמגיעים לציון, או דרך יחס הגרעינים והמים, וא זו תורה אחרת. אפשר ללכת על פי שיגרה של 1 ל-3 ואז לשחק עם הכמות של חומרי הגלם. האמת שאני כבר עייף ואין לי כוח להרחיב, סליחה
אם אתה מתכוון ליחס גרעינים מים בזמן המאש, אז הנה ציטוט מתוך פאלמר:
The grist/water ratio is another factor influencing the performance of the mash. A thinner mash of >2 quarts of water per pound of grain dilutes the relative concentration of the enzymes, slowing the conversion, but ultimately leads to a more fermentable mash because the enzymes are not inhibited by a high concentration of sugars. A stiff mash of <1.25 quarts of water per pound is better for protein breakdown, and results in a faster overall starch conversion, but the resultant sugars are less fermentable and will result in a sweeter, maltier beer. A thicker mash is more gentle to the enzymes because of the lower heat capacity of grain compared to water. A thick mash is better for multirest mashes because the enzymes are not denatured as quickly by a rise in temperature.
תודה רבה, פחות או יותר מה שחיפשתי. עכשיו רק צריך להתאמץ ולחשוב
מישהו(טוב, לא סתם מישהו) כבר בדק את זה:
הנה הצצה:
The thickness of the mash doesn't seem to effect the fermentability of the wort that is produced but thinner mashes can significantly improve the conversion efficiency.
היי גלעד, יש גם ב HBT שירשור על הנושא! לא מצליח להדביק בטאבלט?