חבר חדש, צ'ילר חדש וזוטות אחרות...

9 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

היי,

הצטרפתי לפורום לא מזמן והתחלתי לבשל לא הרבה זמן קודם לכן..

ברזומה 5 בישולים, הכל מרכז ולמרות שאני לומד במרץ ומתכוון לעבור לאול גריין, אני מתכוון למצות את הבישול מרכז וללמוד מה שניתן ממנו.

עד כה התארגנתי על 2 אלמנטים שנראו לי החיוניים ביותר ע"מ להגיע לרמה טובה- מקרר תסיסה עם בקר וצ'ילר שאת השלמתו סיימתי אתמול. (נדרשת גם גלולת הרגעה לאישתי...)

לאחר התלבטות רבה, הלכתי על צ'ילר טבול, כשמה ששכנע אותי סופית היה הפוסט של ג'מיל http://www.mrmalty.com/chiller.php בנושא וגם שכשאבנה את המע' הרמס אוכל להשתמש בו לסיחרור תירוש ושמירה על הטמפ'

הצילר בנוי מצינור "2\1 באורך 12 מ' וקוטר (הצ'ילר) 16 ס"מ. (בדיעבד עדיף היה קוטר קצת גדול יותר, לא?)

מס' שאלות שנידונו אך לא מצאתי תשובות שסיפקו אותי:

לאחר ההלחמה נשארה התכהות באיזור, אשר גם עם צמר פלדה לא ירדה, האם יש לזה השלכה בריאותית?

כיצד הכי מומלץ לנקות את הצ'ילר לפני שימוש ראשון? (אח"כ פשוט ארתיח אותו בתירוש לקראת סוף הבישול)?

כיצד מומלץ לתחזק אותו, לרוקן אותו?

ואחרונה חביבה, באיזה אביזרי קצה כדאי להשתמש ע"מ לאפשר גמישות מירבית בעתיד? כרגע באופן זמני משתמש בחבקים וצינור פלסטיק...

וכמה תמונות...

https://picasaweb.google.com/yehudaco/ImmersionChiller?authuser=0feat=di...

 ד"א, אשמח להכיר מבשלים מהאזור להחליף ידע וטעמים...

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

ברוך הבא. מהאזור זה איפה? 

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

אה, נכון...

הוד השרון..

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא,

שימוש מוצלח לבקבוק גריי גוס :)

אין לי נסיון עם צ'ילרים אבל יש לי 2 הערות:

א. נראה שעדיף שיהיו רווחים בין הסיבובים של הנחושת למעבר טוב יותר של הנוזל על פני הצ'ילר.

ב. נראה שאורך הצ'ילר שלך קטן/קצר מידי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

הצ'ילר בגובה 34 ס"מ קוטר 16, ומיועד לכמויות של 20-30 ליטר, כאשר נפח הבישול בסיר הוא 12 ליטר בערך...

לדעתך הוא קטן?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לך,

עבודה יפה, אבל אני גם חושב שהוא קטן מידי ולכן ההשפעה שלו הקירור התירוש תהיה לא הכי טובה. מה קוטר הסיר שאתה מבשל?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

35 ס"מ...

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא :)

 

אם נפח הבישול בסיר 12 ליטר 

אז אתה בעצם משלים אח"כ עם קרח...

 

אז בששביל מה אתה צריך צילר?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

באמת עבודת גלגול יפה.

אכן נראה קוטר קטן.

ולשאלתך, גם אני ניסיתי לדלות מידע כאן בדיוק בשאלותאלה. לפי מה שבדקתי לא צריכה להיות בעיה עם הריתוך.

נסה לנקות את הצבע השחור עם נייר ליטוש גס במקום צמר פלדה ותוסיף קצת WD40 זה יעזור למלאכת הניקוי.

אחר כך תרתיח את הצ'ילר בתוך מים שיכסו את כולו לפני שאתה מתחיל לעבוד איתו לפחות לרבע שעה. כמובן לפני זה תנקה אותו היטב בסקוטש וסבון.

לי אין מידע מדויק ואמין יותר.

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

כל עוד ההלחמה נעשתה עם בדיל ללא עופרת הכל טוב..

אני מנקה את הצילר שלי ע"י הרתחה במים עם חומץ זה עושה אותו נקי ומבריק. וחשוב מאוד להרתיח את הצילר לפני ההרתחה הראשונה בתירוש.

מסכים שהיה עדיף קוטר יותר גדול אני סובבתי על צינור ביוב גדול (4" כמדומני).

אני עד היום משתמש בצינורות פלסטיק על מנת להכניס ולהוציא מים מהצ'ילר עד כה ללא בעיות (3 שנים בערך).

ריקונו נעשה ע"י הפיכתו בזווית ואז כל המים ירדו למטה (תשחק קצת עם הזוויות ותבין).

וזה הכל אני חושב