היי,
הצטרפתי לפורום לא מזמן והתחלתי לבשל לא הרבה זמן קודם לכן..
ברזומה 5 בישולים, הכל מרכז ולמרות שאני לומד במרץ ומתכוון לעבור לאול גריין, אני מתכוון למצות את הבישול מרכז וללמוד מה שניתן ממנו.
עד כה התארגנתי על 2 אלמנטים שנראו לי החיוניים ביותר ע"מ להגיע לרמה טובה- מקרר תסיסה עם בקר וצ'ילר שאת השלמתו סיימתי אתמול. (נדרשת גם גלולת הרגעה לאישתי...)
לאחר התלבטות רבה, הלכתי על צ'ילר טבול, כשמה ששכנע אותי סופית היה הפוסט של ג'מיל http://www.mrmalty.com/chiller.php בנושא וגם שכשאבנה את המע' הרמס אוכל להשתמש בו לסיחרור תירוש ושמירה על הטמפ'
הצילר בנוי מצינור "2\1 באורך 12 מ' וקוטר (הצ'ילר) 16 ס"מ. (בדיעבד עדיף היה קוטר קצת גדול יותר, לא?)
מס' שאלות שנידונו אך לא מצאתי תשובות שסיפקו אותי:
לאחר ההלחמה נשארה התכהות באיזור, אשר גם עם צמר פלדה לא ירדה, האם יש לזה השלכה בריאותית?
כיצד הכי מומלץ לנקות את הצ'ילר לפני שימוש ראשון? (אח"כ פשוט ארתיח אותו בתירוש לקראת סוף הבישול)?
כיצד מומלץ לתחזק אותו, לרוקן אותו?
ואחרונה חביבה, באיזה אביזרי קצה כדאי להשתמש ע"מ לאפשר גמישות מירבית בעתיד? כרגע באופן זמני משתמש בחבקים וצינור פלסטיק...
וכמה תמונות...
https://picasaweb.google.com/yehudaco/ImmersionChiller?authuser=0feat=di...
ד"א, אשמח להכיר מבשלים מהאזור להחליף ידע וטעמים...