שמרים נוזליים מגיעים לארץ

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

למקרה שמישהו פיספס, זו הודעה שפורסמה היום ע"י Beer and Beyond :

"

אחרי שנים ארוכות של ציפיה, הזמנות מחתרתיות ב-eBay, וסחיבת צידניות מחו"ל - 

סוף סוף זה קורה: שמרים נוזליים מגיעים לארץ בצורה רשמית ומסודרת!

השמרים שיגיעו הם תוצרת חברת White Labs האמריקאית, וכפי שניתן לראות באתר שלהם - 

הם מגיעים במבחנות קטנות, אשר כל אחת מהן מספיקה בדיוק לבאץ' של 20 ליטר בירה ביתית.
המגוון אדיר וכולל למלעלה ממאה קווי שמרים שונים - פחות או יותר שמר להכנת כל סוג בירה אפשרי.
מעבר לזה לשמרים נוזליים יתרון גדול בהשגת תסיסה בריאה יותר ותוצאה מדוייקת יותר על פני שמרים יבשים.   
השמרים יובלו לארץ בקירור וישמרו בקירור עד שתבואו לאסוף אותם מהחנות שלנו.  

כיצד מזמינים?
א. מעיינים בקטלוג השמרים של White Labs, אותו ניתן למצוא כאן ובוחרים לכם את השמרים הרצויים.
ב. שולחים לנו רשימה במייל של השמרים שבחרתם.
ג. משלמים באתר שלנו עבור השמרים (קישור מיוחד לתשלום ישלח למי שמזמין במועד מאוחר יותר)
ד. ממתינים לאספקת השמרים לקראת סוף יוני / תחילת יולי. 

כמה עולה?
מחיר כל מבחנה - 49 ש"ח.
למזמינים 5 מבחנות - 47 ש"ח ליחידה.
למזמינים 10 מבחנות - 45 ש"ח ליחידה.
למזמינים 20 מבחנות - 42 ש"ח ליחידה.

חשוב לציין - הזמנת השמרים תצא לפועל רק אם יושג מינימום הזמנה כולל הכרחי.
ניתן לשלוח רשימת בקשות החל מהיום ועד לתאריך 10/6/2013. 

"

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה, וגם זה:

 

ולסיום טיזר לקראת תחרות יצרני בירה הממשמשת ובאה - 
מומלץ לשים בצד כמה בקבוקים מבירות טובות שיצאו לכם בבית, ולהתחיל לייצר עוד.
אוטוטו ההכרזה הרשמית על פתיחת התחרות. פרטים בקרוב...

Laughing


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

זה במקום הלונגשוט? הבקבוקים צריכים להיות חומים של חצי עם פקק זהב ובלי תווית?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הללוייה!!!! חברים להזמין, זה עולם חדש אם זה יקרה כאן....!

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

הלוואי שזה ימשיך לי בדיוק יש משלוח בדרך פיראטית...
אז כנראה בפעם הבאה..

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

סילחו לי על הבורות, אבל זה עולה פי 3 משמרים יבשים.  האם זה שווה את זה? 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שמע, זה עניין של גישה.

המחיר באמת יותר יקר משמרים יבשים, אבל התוצר הוא אחר. אני ממליץ לך או לקרוא או לשתות בירה שהותססה בשמרים נוזלים (בוא לבאר שבע, יש לנו הפ-וויזן מצויינת משמרים נוזליים). האמת שחשבתי שזה יעלה יותר. ההובלה של שמרים נוזליים יותר יקרה משמרים יבשים, וכמו כן האישורים אמורים לעלות את המחיר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי זה שווה בסגנונות מסויימים.

ז"א לא היית מחליף US05 בשמרים נוזליים WLP001 בסגנון כמו IPA, או APA,

לגבי הזנים האנגליים אין לי כ"כ נסיון אבל המגוון בנוזליים רחב מאד . בטח יותר מאשר רק S04

לגבי הבלגיים, אני יודע לומר בוודאות שהמגוון העצןם של הנוזליים זה לא "סתם". יש הבדלים גדולים ומורגשים בין הזנים השונים. וכולם טעימים יותר מT58 (אבל זו כמובן דעתי בלבד).

לגבי וויצן, זה לא הסיגנון האהוב עלי אבל מבשלים רבים אומרים שWLP 300 נותן תוצאות טעימות יותר מWB06.

וכמובן שישנם "שמרים נוזליים" שיאן בכלל שמרי בירה ואינם זמינים בכלל בצורה יבשה. כמו זני הברטנומיציס, לקטובצילוס ואחרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

If you don't stand for something

You will fall from anything

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

היי,

אני יודע קצת על השימוש של שמרים נוזליים בבירות בלגיות (גם השתמשתי בהם) ואפילו הזמנתי מספר מבחנות שמתאימות לסגנון

אבל אני אשמח אם משהו יתן כמה מילים על השמרים הנוזליים מהסגנון BRETTANOMYCES AND BACTERIA כפי שמופיע באתר של white labs

יתרונות חסרונות? וגם על Brett ?

יש באתר שלהם יותר מידיי סוגים לבחירה אין לי מושג ממה להתחיל ?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

BACTERIA זה לא שמרים. זה בקטריה Laughing 

BRETTANOMYCES אלו שמרי "פרא". ז"א הם זן אחר של שמרים שאינם saccharomyces cerevisiae וכל כן מתנהגים בצורה שונה ויש להם מאפייני טעם וריח שונים. (אגב, התמונה באתר של  white labs של סוס עם שמיכה היא לא סתם...)

השימוש בהם הוא מעניין ומגוון אבל הוא לא ממש ב "כמה מילים". והוא לא לבעלי לב חלש Cool או עצבים רופפים.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט