בוסטון לאגר

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום רב.

יש לי מס' שאלות לגבי הכנת בירת לאגר.

אני מתכוון להכין לאגר בסגנון בוסטון לאגר .

1) אני הולך להוסיף שתי חבילות שמרים W34/70 שכל אחת 11.5 גר'. באיזו טמ"פ מומלץ להוסיף אותם. לפי הבנתי להביא את התירוש ל16 מעלות ולהוסיף אותם למשך 12 שעות ואז להכניס לקירור.

2)אני מבצע DRY HOPING .  השאלה אם כדאי לבצע כעבור שבוע תסיסה לאחר שעושים שפייה או שניתן לחכות עוד קצת.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לקרר ל 7-8 מעלות, להוסיף שמרים (מורטבים כמובן) ואז לתת לטמפ' לטפס ל9-11 מעלות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

וגם כדאי שתקרה יותר על תסיסת לאגר. זה יקח לך כמה שבועות. ועזוב את בוסטון לאגר חפש משהו רציני. אם כבר אז כבר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אמנם אני לא מבין גדול בלאגרים אבל בוסטון לאגר זה אחלה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה רבה נועם.

עזרת לי המון כמו שאתה תמיד יודע לתת את הטיפים הנכונים.

אקח את הזמן ואנצל את המידע כדי ללמוד

רק לא הבנתי אם אני רוצה לעשות DRY HOPING ואני מבצע שפיה אז השמרים לא הולכים לאיבוד?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, למה אתה רוצה לעשות שפיה?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

המליצו לי לעשות שפייה לפני שאני מבצע את ה-DRY HOPING כשבוע וחצי לאחר הכנסת הבירה לתסיסה.

וגם שאלתי אם השפייה לא תאבד לי הרבה מהשמרים....

מה אתה אומר? השפייה לא אמורה להצליל את הבירה יותר?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

רועי, מטרת השפייה היא קודם כל להפריד את הבירה מהשמרים והמשקעים. השמרים שלא הלכו לישון ובחרו למות יתרמו טעם שאתה לא רוצה בבירה (כולל מרירות אגב).

את השפייה מומלץ לרוב לעשות בתום תהליך התסיסה, והתסיסה של שמרי לאגר בטמפ' הנדרשת (9-11 או בטווח רחב יותר 8-14) עשויה להמשך זמן ארוך יותר. את הDH רצוי לעשות בתום תהליך התסיסה על מנת לא לאבד את הארומות של הכשות אותם אנו רוצים בעצם להוסיף לבירה.

חשוב להדגיש, בכל התהליך השפייה והוספת מרכיבים לבירה לאחר קירורה, הסנטציה היא דבר הכרחי!