זה אחרי שכבר קראנו, ולמדנו וניסינו. רציתי לעלות את השאלה לחברי הפורום:
באיזה טמפרטורה אתם עושים דריי הופינג?
והכי חשוב מה האפקטי הארומטי שאתם מקבלים? (גבוה, חזק, עדין, מתון...)
זה אחרי שכבר קראנו, ולמדנו וניסינו. רציתי לעלות את השאלה לחברי הפורום:
באיזה טמפרטורה אתם עושים דריי הופינג?
והכי חשוב מה האפקטי הארומטי שאתם מקבלים? (גבוה, חזק, עדין, מתון...)
יש שני משתנים שמשפיעים יותר על התוצאה הרצויה האחד כמות הכשות והשני משך התסיסה, את הטמפרטורה אני לא משנה.
אני מוסיף ל-IPA בדר"כ 60 גרם אחרי 4 ימים תסיסה ומשאיר אותם לעוד 6 ימים תסיסה והתוצאה בירה ארומתית במינון גבוה בדיוק כמו שאני אוהב
אם אתה מכוון לפחות תשים 30 גרם ואם אתה רוצה יותר תוסיף עד 90 גרם ולא מעבר
טמפ' היא פקטור מאוד חשוב. למשל אם הייתי עושה דרייהופינג בטמפ' שהיא פחותה מ12 מעלות אז לא היית מחלץ שמנים מהכשות. לעומת זה, אם היית עושה בטמפ' גבוהה אז השמנים כבר היו מתנדפים.
אני גם עושה את הדריי הופינג בטמפ' התסיסה(17-18). בניוגד אליך אני חושב ש 60 גרם זה לא מספיק לדרי הופינג.
קצת בגלל השפעות אמריקאיות, אני שם לפחות יחס של 4 גרם לליטר. לעתים אפילו יותר. למשל בIPA האחרון שמתי 100 גרם לבאצ' של 14, מתוך חישוב של 7 גרם לליטר.
את המדע אני כבר מכיר ומבין, אני רוצה לשמוע על טעימות וארומות, מישהו?
ומה עושים אם רוצים לעשות דרייהופינג ללאגר ששם התסיסה מבוצעת בטמ"פ נמוכות?
החבורה שלנו בישלה Black IPA במסיבת הבישל האחרונה
חילקנו את השלל(תירוש) ביננו
נעם - עש דריי הופ בפריימרי אני חושב
ואילו אני התססתי עשרה ימים ואז העברתי לקג ולקירור תוך שאני תולה בתוך הקג שקית של כשות לדריי הופ
כשנטעם את התוצאות - יהיה מעניין להשוות