טמפרטורת דריי הופ רצויה

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה אחרי שכבר קראנו, ולמדנו וניסינו. רציתי לעלות את השאלה לחברי הפורום:

באיזה טמפרטורה אתם עושים דריי הופינג?

והכי חשוב מה האפקטי הארומטי שאתם מקבלים? (גבוה, חזק, עדין, מתון...)

If you don't stand for something

You will fall from anything

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

יש שני משתנים שמשפיעים יותר על התוצאה הרצויה האחד כמות הכשות והשני משך התסיסה, את הטמפרטורה אני לא משנה.

אני מוסיף ל-IPA בדר"כ 60 גרם אחרי 4 ימים תסיסה ומשאיר אותם לעוד 6 ימים תסיסה והתוצאה בירה ארומתית במינון גבוה בדיוק כמו שאני אוהב

אם אתה מכוון לפחות תשים 30 גרם ואם אתה רוצה יותר תוסיף עד 90 גרם ולא מעבר 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

טמפ' היא פקטור מאוד חשוב. למשל אם הייתי עושה דרייהופינג בטמפ' שהיא פחותה מ12 מעלות אז לא היית מחלץ שמנים מהכשות. לעומת זה, אם היית עושה בטמפ' גבוהה אז השמנים כבר היו מתנדפים.

אני גם עושה את הדריי הופינג בטמפ' התסיסה(17-18). בניוגד אליך אני חושב ש 60 גרם זה לא מספיק לדרי הופינג. 

קצת בגלל השפעות אמריקאיות, אני שם לפחות יחס של 4 גרם לליטר. לעתים אפילו יותר. למשל בIPA האחרון שמתי 100 גרם לבאצ' של 14, מתוך חישוב של 7 גרם לליטר.

את המדע אני כבר מכיר ומבין, אני רוצה לשמוע על טעימות וארומות, מישהו?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

ומה עושים אם רוצים לעשות דרייהופינג ללאגר ששם התסיסה מבוצעת בטמ"פ נמוכות?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שבטמפרטורה קרה יותר פשוט תידרש למשך חשיפה יותר ארוך ו/או לכמות כשות יותר גדולה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור

אבל איזו השפעה תהיה לזה על הטעם/ארומה/פה/התרשמות כללית?

האם ההשפעה זהה לחלוטין לחשיפה קצרה בטמפ' גבוהה?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החבורה שלנו בישלה Black IPA במסיבת הבישל האחרונה

חילקנו את השלל(תירוש) ביננו 

נעם - עש דריי הופ בפריימרי אני חושב

ואילו אני התססתי עשרה ימים ואז העברתי לקג ולקירור תוך שאני תולה בתוך הקג שקית של כשות לדריי הופ

 

כשנטעם את התוצאות - יהיה מעניין להשוות 

 

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

קירור של 3-4 מעלות?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן