צ'ילר טבול שיפורים ורשמים

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

לאחר השלמת הצ'ילר עשיתי לו מקצה שיפורים בעקבות הערות שקיבלתי פה באתר ומחקר נוסף הנה הפוסט הקודם...

http://zion.e-snif.com/content/חבר-חדש-צילר-חדש-וזוטות-אחרות

הצ'ילר החדש נחנך בשישי עדיין ללא הלחמות וסטאפ מאולתר רק כדי לבדוק את יכולותיו לפני שאני מקבע אותו.

קירור 13 ל' תוך 15 דק' לטמפ' 21 מע' - תענוג לעומת האמבטיית קרח! וזאת ללא סיחרור כלל של התירוש, עם היינו מסחררים את התירוש כנראה שהזמן היה פוחת.

בכל מקרה, כמקור מים, מאחר ומי ברז לא כ"כ קרים בתקופה זו, מילאנו כיור עם מים וקרח - עבד כמו קסם!

אמנם יש יגידו שהמבחן הוא לקרר 20-30 ל' וזה נכון, אך בהתחשב בכך שלא עשינו סיחרור בכלל, רק ע"ב גרביטציה ולא כל הצ'ילר היה בפנים - אני מסופק!

עדיין אשמח לתגובות...

להלן התמונות:

IMG_5897.JPG
IMG_5891.JPG
IMG_5889.JPG
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני יכול להגיד לך שבשישי בישלתי 20 ליטר.

ויש לי צ'ילר מקוטר צינור חצי צול באורך 13 מטר.

חיברתי אותו למשאבה ששואבת מיי קרח והוא קירר ל25 מעלות אחרי רבע שעה שמידי פעם עירבבתי את הנוזל.

בתחילת הקירור לא נתתי למים לחזור כי הם רותחים מאד אז נתתי למים קצר להצתנן ואז החזרתי אותם לסירקולציה סגורה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

25 זה יופי אבל כמה זמן לקח להגיע ל18?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לא הגעתי ל18 מעלות.

עצרתי ב25-24 מעלות. אבל לפי הקצב של הקירור זה לא היה לוקח הרבה זמן אם הייתי מוסיף עוד קרח , פשוט לא נשאר לי קרח.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קח בחשבון שהירידה ב-6 מעלות מ-24 היא הרבה יותר "קשה" מאשר ירידה ב-6 מעלות מ-90 בעבודה עם צ'ילר טבול.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מתאר לעצמי.

בקרוב אני הולך להכין את הלאגר הראשון שלי אז אשמח לעדכן אותכם.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012
כדי שלא יגמר לך הקרח, כדאי תחילה להוריד את הטמפ' עם מי ברז (זורמים) עד שהאפקטיביות של קירור זה פוחתת (זה קורה כשטמפ' התירוש מעט גבוהה מטמפ' מי הברז)
(בערך 30 מעלות בקיץ)
ורק לאחר הקירור הראשוני להוסיף קרח.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אתה משתמש במשאבה בשביל להזרים את המים במחליף חום?  

אני משתמש באותו מחליף חום ורוצה לקנות משאבה טבולה של אקווריום כדי לחסוך מים ולקצר זמנים 

אני מתלבט לגבי כמה הספק נדרש.  20 וואט או יותר. 

רשום שה20 וואט מסוגלת להזרים 1000 ליטר בשעה אבל זה בלי ההתנגדויות מהחיכוך בצנרת. 

יש למישהו ניסיון עם זה? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הרעיון של המשאבה לא נכון ביסודו

קדם כל זה שאתה לא מוצא שיטה כזו עובדת בעולם הגדול - דרשני

שנית אתה לא חוסך כאן שום דבר - העלות הכספית של מערך שכזה - עלות המשאבה, חשמל, קרח הרבה יות מעלות המיים שאתה מבזבז

את המים אפשר לאגור נגיד בדלאים אי במיכלים של מים מינרליים ולהישתמש בהם לצרכים אחרים כמו למשל לניקוי ציוד לאחר בישול או להשקות עציצים או אפילו ספונג׳ה

וכדי לקצר זמנים פשוט שים את מיכל התסיסה במקרר לכמה שעות

ככה אני עושה וגם ממליץ לאחרים

 

אגב, יש מצב שזה גם לא יעבוד....


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אלון, לא לכולנו יש מקרר שיכול להכיל את המיכל תסיסה (אני עדיין בשלב של תסיסה בארון)

משאבה כזו עולה 70 ש"ח (http://www.ebay.com/itm/220V-20W-1000L-H-Submersible-Fountain-Air-Fish-Tank-Aquarium-Water-Pump-EU-Plug-/380588609428)

כן מצאתי איזכורים ברשת זה, אבל חיפשתי לשמוע רשמים מאנשים בפורום כי אני יודע שחלקם משתמשים בזה (ראיתי במסיבת בישול)

לפי מה שראיתי ברשת 20 וואט זה מעל ומעבר.

לוקח לי כרגע 15 דקות לקרר סיר של 15 ליטר ל40 מעלות. משם ועד 25 יכול לקחת עוד שבוע, ולכן אני רוצה להוריד את הטמפ' של מי הקירור

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. טובים ממני כבר אמרו כאן שלפני שמשקיעים בציוד שהוא מעבר לסיר עם ברז מוטב להשקיע בתסיסה מבוקרת טמפרטורה

מקרר זה הכי פשוט אבל יש גם פתרונות אחרים

2. לא בטוח שהמשאבה כזאת תוכל להיתמודד עם צינור באורך כמה מטרים מוסולסל - יש מצב שהזרימה תיהיה חלשה

3. בכל מקרה לבעיה שלך עדיף לבנות פרה-צ׳ילר: תוציא את הסליל הפנימי, (לדעתי מיותר, מה אורך הכולל של הצינור?) תחבר אותו לצינו מי קירור ותטבול אותו במים עם קרח בתוספת מלח וזה כמו שסוג׳י אמר אחרישטמפרטורה תגיע לסביבות 40 מעלות


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אלון, אתה גורם לי להסמיק.

שוב, חוזר ומדגיש - מקרר מבוקר!!! תסיסה ללא בקרת טמפ' זה כמו ילד ללא תהליך חינוכי. ללדת אפשר בכל מיני דרכים, לפני הזמן אחרי הזמן, קיסרי או איך שבא לכם. בסופו של דבר אם לא דואגים להתפתחות של הילד, סליחה - הבירה, אז הכל הולך קפוט!!

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

כנראה שמחליפי החום שלנו לא זהים...או שמשהו באופן העבודה שונה..

משני בישולים, אני יכול לומר לך שהוא עובד מצויין ותוך 15 מקסימום הוא מקרר ל 20-22 מע'.

אני ממלא כיור במים, מקפיא 4 קופסאות של ליטר וחצי, 15 שעה לפני התחלת הקירור זורק פנימה 2 קופסאות ע"מ לקרר את המים, ולאחר שהתירוש מגיע ל 40-50 מע' מוסיף את שתי הקופסאות הנותרות (רק הקרח כמובן) - עובד מעולה, כשנגמרים המים בכיור, אני צריך להוסיף רק עוד קצת..