נוסע לגרמניה, רוצה להביא שמרים נוזליים - כמה שאלות

22 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

שלום חברים!

בסוף השבוע אני נוסע למינכן :]

חשבתי לנצל את ההזדמנות לקנות שמרים נוזליים.

יש לי כמה שאלות:

1. אני יודע שזה לא בדיוק מותר, אבל תכלס אם תופסים אותי במכס - קורה משהו מעבר להחרמה?
2. מהו הציוד הבסיסי ביותר שדרוש כדי ליצור סטרטר (ולשמור לעצמי מנות לשימוש נוסף)? היכן אוכל לרכוש (גר באזור השרון)?
3. האם יש זנים שאתם ממליצים עליהם במיוחד? אני מאוד פתוח לגבי סגנונות הבירה, אז אשמח לשמוע על "פנינים" מכל סגנון. ברשימה שלי בינתיים יש את WLP 510 (השמרים של אשוף) ושמרי ויינשטפאן.

תודה רבה :]

נ.ב. ראיתי שמביאים גם בצורה מסודרת. אני הולך להצטרף לקניה ההיא גם, אבל למקרה שיהיו בעיות - אני אביא מהטיול בכל מקרה.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

היי,

מהנסיון המועט שלי אתה צריך:

ארלנמייר בגודל של 2-3 ליטר , נייר כסף, DME עדיפות להכי בהיר כך שישפיע הכי פחות על הטעם, סיר קטן וחומר חיטויי.

בעיקרון אתה מכין מיני באץ' של 2-3 ליטר בגרביטי של 1.04 (שומר על כל הכללים של סטריוליות, כמובן שבלי להוסיף כשות), מקרר את הבאץ ל 18 מעלות  ומוסיף את השמרים.
מחטה את הנייר כסף וסוגר את הכלי.

לפי מה שאני יודע כל הרעיון הוא באוורור השמרים: כול חצי שעה עד שעה צריך לסחרר את השמרים.

רצוי להכין את הסטרטר עד 18 שעות לפני יום הבישול אז השמרים בשיא התסיסה שלהם.

אם אתה רוצה להשקיע אתה יכול לבנות סטיר פלייט:
http://zion.e-snif.com/content/diy-stirplate
או כמו של עבדיך הנאמן:
http://zion.e-snif.com/content/diy-stir-plate

הארלנמייר שקניתי בחנות שבחולון נמכרת בכ-40 שקל בנפל של 3 ליטר וקפסולה בכמה שקלים נוספים (נדמה לי שקוראים לה DMO או משהו כזה, בעיקרון זה מגנט מצופה סיליקון).

ועוד משהו שנזכרתי,
אשוף משתמשים בשמרים מזן WLP 550, יש לי מהם בשפע ואתה מוזמן לקבל צנצנת.

WLP 510 נמצאים בשימוש מבשלת Orval.

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

תודה רבה חבר :]

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

טוב,
אז אחרי מחקר קטן החלטתי ללכת על הזנים הבאים:
WLP013 - לBITTER
WLP550 - כי לה-שוף זה טעים ממש :]
WLP530 - פרופיל הטעמים נראה לי מעניין, וזה משהו שעוד לא התנסיתי בו.
WLP002 - לפורטרים.
WLP300 - כי ווינטשטפאן זה גם מאוד טעים :]

 

אני יכול להביא מגרמניה הכל חוץ מ 550 ו-013.

עידן היקר מציע לעזור בעניין ה 550 (אני אדבר איתך אחרי הנסיעה, ותודה מראש).
למישהו יש 013 במקרה?

אני לא כל כך רוצה להצטרף לקניה הגדולה כרגע כי אני עובר דירה ועתיד הבירה שלי לוט בערפל. אבל יהיו לי עכשיו שלושה חודשים להרביץ עבודה ויש לי מקרר חדש גדול ונחמד שמספיק לשני באצ'ים של 20, אז אני כן אספיק לנסות את כל זני השמרים, אם אזדרז.

תודה מראש חברים :]

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אביחי,

אני ממליץ לך לקרוא וללמוד איך לשמור את השמרים לאחר התסיסה כדי למקסם את ההשקעה.

אפשר ממבחנה אחת לגדל שמרים לבטצ'ים רבים וחבל לא לנצל את השמרים הנדירים ככל האפשר.

 

אני אשמח לקבל דוגמית של 002 אחרי שתסיים את התסיסה. :)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

כמובן!
קראתי באיזה מקום משהו דיי הגיוני: במקום לקצור מהתחתית, אתה מכין סטארטר קצת יותר גדול (לא יותר גרביטי, פשוט יותר כמות), וקוצר ממנו. ככה אין לך שמרים שעברו סביבה רווית אלכוהול, או כל מיני שטויות אחרות שאתה לא רוצה.
התוצאה אמורה להיות משקע שמרים לבן ויפיפה. אז זה מה שאני מתכנן ואני יותר מאשמח לחלוק, בתקווה שאכן אוכל להביא את כל העסק הזה לכאן בלי שימותו במשלוח בגרמניה / יוחרמו במכס / אפשל עם הסטרטר או משהו כזה.

 

עדיין מחפש 013 :]

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

גידול שמרים יכול להיות עניין שיידרוש ממך הרבה השקעה, הינה כמה נקודות:

-הכלי חייב להיות סטרילי, בעת העברה מהמבחנה לכלי יותר גדול כדאי לעשות זאת בתנאי סביבה מתאימים (נדמה לי שכתבת שאתה סטודנט, אז גש למעבדות מחקר של ביולוגיה ותבקש להשתמש במנדף ביולוגי שקיים בכל מעבדה כזו...לפי דעתי לא אמורה להיות בעיה).

- בעת גידול השמרים צריך לאוורר את המדיום ע''י הזרמת אוויר סטרילי דרך פילטר 0.2 מיקרון כדי שתנאי מחיה יהיו אירובים, האוורור צריך להיות עדין ביותר ולא ארסיבי.

- בנוסף צריך לטלטל את הכלי מפעם לפעם בעדינות רבה כדי למנוע שיקיעה של התאים לגוש בתחתית

- גידול של שמרים מתאפיין בגידול אקספוננציאלי----> בהתחלה איטי ואז יש קפיצה מהירה ואז הוא מתייצב שוב ומתחילים להצתבר תאים מתים בתחתית. מה שאתה צריך זה להעביר את התאים בשלב האקספוננציאלי שזה בערך 3-4 ימים מהזריעה. מה שמביא אותי לעוד נקודה----> על תשתמש בכלי גדול מדיי כי כמות השמרים שתשים לעומת הנפח יהיה קטן ותקבל ספירת תאים נמוכה יחסית.

- כשאתה מגיע לשלב אקספוננציאלי של התאים תשקול לחלק את כל העניין למבחנות ותקפיא, חשוב להוסיף גליצרול כדי שהתאים לא ייקפאו.

* יש בפורום חברים שהקפיאו שמרים ויש להם ידע בנושא

נ.ב אף פעם לא גידלתי שמרים בעצמי (יצא לי לגדל אצות אבל זה לא קשור) לכן יכול להיות שיש נקודות שהן לא 100% כמו למשל 3-4 ימים, אבל כל השאר אמור להיות נכון :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

את כל הידע שלי יש לי מקריאה, ואני סומך עליו. מה שאתה מדבר עליו נשמע כמו להרבות שמרים על בסיס כמות קטנה של שמרים (צריך מבחנות עם עג'ר, ומנדף , וכל מה שאמרת).
אני מדבר על להכין סטארטר גדול, ופשוט לקצור חלק ממנו לצנצנות (בסביבה נקיה ומחוטאת כמובן, את הצנצנות אני אעקר בחום ואמלא עד הסוף). פשוט לשמור במקרר חלק מהסטרטר. הכנת הסטרטר עצמה, תקן אותי אם אני טועה, לא אמורה להיות סיפור כל כל מסובך. רק צריך כלי מתאים ואם אפשר סטיר-פלייט. אני אנסה לאלתר אחת.

 

אשמח ללמוד אם יש לי טעות. נשמע סך הכל להכין סטרטר טיפה יותר גדול, ולשמור חלק ממנו בצנצנות - ובשאר להשתמש לבאצ'. דיי פשוט, אם צריך משהו מורכב יותר מזה - מדוע?

מקור:
http://www.homebrewtalk.com/entries/yeast-harvesting-novel-approach.html

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אם זה לבץ' אחד אז אתה צודק, אם אתה רוצה לשמור לכמה שבועות או חודשים אז לא. אני לא חושב שאתה צריך אגר אלא אתה יכול לגדל אותם על תירוש (סטרילי כמובן).

אני לא יודע איזה חומרים מעקבים מוסיפים חברות שמרים למבחנת השמרים שנותנים לזה תוקף של חצי שנה, אבל בלי חומר מעקב לדעתי לא תצליח לשמור אותם בצורה כזו לאורך זמן.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

חלק מהרעיון זה לא ליצר 5 מנות לאחסון, אלא רק אחת או שתיים, מהן ניתן להכין סטרטר.

מדוע שהשיטה הזו תניב שמרים שלא מחזיקים מעמד, ושטיפת שמרים, שזה בעקרון אותו דבר רק עם הרבה בלאגן ולכלוך, תניב שמרים עמידים יותר?

תודה רבה על העזרה חברה. השמרים הנוזליים יהוו אחלה שדרוג בשבילי.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

ממש לא הייתי מתנגד למבחנה של WLP530, אני אפילו ממליץ לך על WLP570 שהוא גם זן איכותי.
אז אם אתה מתכוון להרבות ממנו (530), אני מוכן לעזור.

מניסיון, סטארטר מגדיל את מספר השמרים, אבל אתה לא מקבל מבחנת ארלנמייר מלאה עד תום,
השמרים מתרכזים בתחתית, לא יותר מס"מ אחד או שניים, אז אני ממש לא בטוח ביעילות השיטה,
למרות שזה נשמע יותר בטוח מקציר, בגלל כמות הכשות וה"טרוב" המטורפת שצריך לשטוף אחרי התסיסה.

ספק אם יחרימו לך את זה במכס, קיים יותר חשש שהם ימותו בדרך בגלל החום.

פשלה עם סטארטר לא תקרה כל עוד הגרביטי יהיה תקין ואם תקפיד על סטריליות,
העצה הכי טובה שלי היא למבשל את הבאץ' בתוך הארלנמייר או להעביר מסיר הבישול לתוך הארלמיינר כשהוא עדיין חם,
ככה החום יחטא את הארלנמייר מבלי שתצתרך להשתמש בחומר חיטוי.

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

תודה על ההכוונה.
אני מתכוון נמבשל בתוך הכלי, לפי ההוראות הסטנדרטיות לדברים הללו. ככה יש מינימום סיכוי לזיהום. 
סטרטר אמור להיות בגודל X אני פשוט עושה אותו עוד חצי ליטר או ליטר. אם שני ליטר מספיק ל 20 ליטר, אני בטוח שחצי ליטר יכול להספיק לסטרטר חדש, ביום אחר. מעבר לעובדה שאני מבין שהצורה הזו לא נוסתה הרבה בארץ, היא נשמעת לי סבירה ביותר. המטרה היא לא לייצר מלא צנצנות של שמרים, אלא רק אחת או שתיים, כדי למבשל ואולי לתרום אחת - אבל לא ליצור בנק שמרים גדול כזה.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

X שווה 2 ליטר.

אחד הייתרות של קציר הוא התוצר הכמותי.
אחרי הקציר האחרון נותרתי עם כמו מכובדת ביותר של WLP550.

אז אתה בעצם רוצה כל פעם ליצור סטארטר כדי להכפיל את כמות השמרים,
ואז חצי לשמור וחצי להוסיף לסטארטר נוסף שבו תשתמש לתסיסה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פשוט תעשה סטארטר של 2 ליטר ותוריד 100 מ"ל שממנו תתחיל את הסטרטר הבא בתור.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו אביחי, קנית?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

כן :]
בדיוק מה שתכננתי (השניים האחרים עדיין דרושים). הם הגיעו אלי פושרים :/. אבל תכלס לא הטמפרטורה לא עלתה מעל 20 מעלות בכל אותו שבוע - אז אולי עייפים, אבל לא מתים. אני שמרתי אותם יפה והם הגיעו קרירים ושמחים לארץ. אני עדיין מתארגן על ציוד ואולי אוכל להשל (ולהכין צנצנת ספייר) שבוע הבא. אני מקווה :]

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אין לי את ה 013 אבל יש לי 023 שאני אמור לבשל שבוע הבא או אחרי זה מהם אני עושה מבחנות להקפאה ..
אם תרצה אשמח להביא לך אחת.

הבעייה היא שאני מהצפון, הפתרון הוא שאני מגיע כפעם בחודש למרכז.

אם אתה רוצה ננסה לארגן זמן להיפגש.

גם אני קוצר מסרטר (אומנם כדי לעשות סטרטר חדש.. אני חושב(על פי העין) הוצאתי בערך חצי מהכמות שיש בוייל רגיל של שמרים לשלוש מבחנות חדשות בנוסף לשמרים שהלכו לבירה.
להבא אני מתכוון לעשות סטרטר בשלבים (כל פעם להוסיף עוד קצת תירוש). מה שאמור להניב הרבה יותר שמרים.
כמו כן יש לי כבר סטירר שגם מעלה את כמות השמרים.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

גם אני נוסע למינכן בקרובLaughing

ואני מתכנן להביא שמרים נוזליים.

אשמח לדעת איפה קנית ואיך הובלת אותם.

ואיפה אפשר לקבל מידע על סוגי השמרים והיעודים שלהם.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי יואב,

גם אני הייתי במינכן לאחרונה וקניתי שמרים נוזליים (ועוד קצת שטויות) מהחנות הזו: http://www.ludwigs-sudhaus.de/ - האתר אמנם בגרמנית אבל באדיבות המתרגם של גוגל אין בעיה למצוא בו את הדפים של השמרים הנוזליים.

הם נמצאים לא מאוד רחוק ממינכן והמשלוח הגיע בתוך יום. שמרתי את השמרים בקירור כל משך הביקור ולטיסה רק שמתי אותם בשקית טרמית (כמו שיש לפעמים בסופר) כדי לשמור על טמפרטורה סבירה.

 

גיל

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

קניתי מפה:
http://www.hobbybrauerversand.de/

הם שעתיים ממנכן. הגיע בדיוק בדקה שהם אמרו שיגיע. קיבלתי מהם מיילים מסודרים על כל שלב במשלוח. אם אתה רוצה להזמין בקירור אז אתה צריך להוסיף את זה להזמנה. אני הזמנתי ללא קירור כי שכחתי. הטמפרטורה היתה 25 מעלות באותו יום. השמרים הגיעו לארץ חיים ונושמים (לפחות המבחנה שכבר השתמשתי בה).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במחיר שזה עולה שם אפשר כבר להזמין מbeer and beyond ולתמוך בחנויות המקומיות. לא?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

שאלה טובה. היתה לי הזדמנות, המחיר נראה לי סביר ולא צריך לחכות חודש פלוס לשמרים. אז קניתי. בלי שום קשר אני ממשיך לקנות בחנויות בארץ ככה שלא על השקית הבודדה הזו הן יפלו...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי ביקורת חס וחלילה.

 

כרגע אבל המצב הוא שהחנות היחידה בארץ שהרימה את הכפפה ומנסה לעשות יבוא (חד פעמי בשלב זה) של שמרים נוזליים לא מצליחה למלא את המינימום להזמנה. אז אם אפשר לקנות ממנה ולא להביא לבד (תכלס במחיר זהה)  זה יעזור לכולנו לא לפספס את ההזדמנות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט