תסיסה שנייה ואחסון במיכל 5 ליטר

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

כפר חסידים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/06/2013

 

ברוכים הנמצאים!

אנו חדשים בפורום הנחמד הזה שכבר נתן לנו כמה טיפים מעולים. אני ואישתי נמצאים בשלבי הלימוד בבישולים ראשונים ומנסים כל מיני רעיונות שיש לי מעבודתי במעבדה מיקרוביולוגית...

שאלתי האם לדעתכם אפשר להשתמש בחביות 5 ליטר מהסוגים האלו - http://www.mashkaot.co.il/catalog.php?op=cat&i... לאחסון הבירה והתססה שנייה? הכלים מיועדים ללחצים גבוהים במיוחד. השאלה האם תהיה הומוגניות בנפח כזה וכמה נפח להשאיר רזרבה (10-30 אחוז).

 

בישול נעים!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אהלן

ניתן לאטום את החביות האלה מחדש? אני חושב שהן חד פעמיות

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

כפר חסידים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/06/2013

לא את כול הסוגים אפשר לפתוח לניקוי ואז למילוי ואיטום. אבל יש כאלה שאפשר.

נראה לי שאעשה ניסוי ואדווח. יתכן שזה יחסוך לנו את סיפור הביקבוק ולא נצטרך להכנס לעולם החביות..

 

ספ"ש נעים!

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אפשר אבל ממה שהבנתי הן טובות רק לכמה שימושים.

קוראים לחביות האלה Mini-Keg ויש להן ברזים מיוחדים.

סתכל פה לדוגמא: http://youtu.be/nwVANzSc3us?t=1m46s

Offline

Location

כפר חסידים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/06/2013

היי ליאור

הקישור שמצאת פשוט מעולה!

הוא אפילו ממליץ על המיכלים עם פתח תחתון כי הם קלים יותר לניקוי ומזיגה. טיפ חשוב שהוא ציין זה שימוש בחצי מהסוכר לתסיסה שנייה איזה מזל שראיתי את הסרטון..

כיף ללמוד מניסיון!

 

תודה רבה שוב!

Offline

Location

כפר חסידים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/06/2013

היי ליאור חושב שאפשר להשיג ברז לMiniKeg כאן בארץ או שאיביי זה פתרון טוב?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

נראה לי שראיתי אצל שחר (beerandbeyond.com) בחנות עצמה (לא בחנות באינטרנט) אז שווה לשאול אותו לגבי מחיר וכד'

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

רועי, אני איני מכיר את החביות האלה ולא התנסיתי בהם, בטח לא בשימוש חוזר.

כמה דגשים:

סנטציה - אם לא מתאפשר לנקות אותם ובטח לחטא - וותר!

אויר בחבית - רצוי לצמצם בחבית את כמות האוויר לאפס באמצעות CO2. האויר יאפשר לשמרים ריבוי ויעכיר את הבירה יותר, מה גם ששמרים בחבית (אם תנסה לשמרה לאורך זמן) יגרמו נזק לטעם הבירה ויקצרו את אורך החיים שלה. מצד שני, יכול גם להיות זניח.

הד ספייס - למרות שאויר לא רצוי במיכל, אך עדיין מדובר בתסיסה שנייה, יש להשאיר חלל 'הד-ספייס' של כ5% ללא נוזל (CO2 כבר אמרתי?).

הגזה טבעית בחבית - בשונה מבקבוק, יש צורך בפחות סוכרים לשם הגזה זהה. כדאי ללמוד את הנושא, במידה ואין תשובה חד משמעית, כיוון תותחנים (בהנחה שיש עוד חביות כאלה בקנה). במידה ואין אך יש איך לפרוק לחץ, הגז יתר ואיזון היא גם אפשרות, אך לרוב מצריכה שעון לחץ.

Offline

Location

כפר חסידים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/06/2013

היי תומר ותודה על הטיפים!

אתה צודק גם במקומות נוספים ממליצים על פחות סוכר לשם הגזה של נפחים גדולים. אנסה לחבר שעון לחץ ולפרוק במידה והלחץ יהיה מוגזם. 

 

תודה רבה על הטיפים!

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 04/17/2017

אהלן

אז חלפו להם כמעט 4 שנים..

יש לך תובנות וטיפים לכמוני שמעוניין להשתמש בחבית מיני קג?

ףתודה

לירן