שמרים נוזליים, Brett, וציוד מעבדה לטובת שימור הזנים

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידו - בירה נסים's picture

Location

Tel-Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2011

היי כולם,

בעקבות ההזמנה של השמרים הנוזליים של שחר (קישור), החלטתי שהגיע הזמן להרים את הכפפה ולהתחיל לגבש לעצמי בנק שמרים. לטובת העניין, אני צריך להשיג ולרכוש ציוד מעבדה.
מטרת הפוסט: חלוקת מידע ושאלות.

טכניקה 1 - מבחנות בקירור: Slanting Yeast
טכניקה 2 - הקפאה: Freezing Yeast
לאוהבי Brett: אתר מצויין עם המון מידע רלוונטי על שמרי Brett
לאוהבי Brett, המשך: בתוכנית הזאת יש ראיון עם מי שהקים את The Brettanomyces Project, צ'אד יעקבסון. מאוד מעניין.

והנה, כמה שאלות:
מישהו כאן מתחזק בנק שמרים? איך? איזה ציוד מומלץ?
רק Sacch(שמרי בירה "רגילים") או גם Brett? מה עם בקטריות? (העליתי שאלות על Brett בHBT, אני מקווה שיהיו לי טיפים נוספים לאמיצים מבינינו שאוהבים חמוצות)
מאיפה נקנה הציוד? בינתיים ביקשתי הצעת מחיר מחן שמואל, אבל אולי למישהו יש כיוון נוסף.
מישהו מעוניין להחליף שמרים, במידה וכל הסיפור הזה יצליח?

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

סליחה שאני הורס את כל הכיף,

אבל אם ההזמנה של השמרים לא תגיע אל המינימום הדרוש כל הפנטזיות של כל המבשלנים פה וגם שלי ירדו לטמיון, וזה יהיה ממש חבל,

לא נראה לי שהיתה יוזמה כזו בשנים האחרונות ואני חושש שלא נראה כזו בעתיד, כל זאת למרות הדרישה מצד "הבשלנים הוותיקים" להביאם לארץ

שלא תבין אותי לא נכון אני הזמנתי 11 מבחנות אבל לפי מה שהבנתי עדיין חסר כמות להזמנה

ובקשר לשאלתך אני אשמח להחליף שמרים כשכל העסק יצא לפועל

עידו - בירה נסים's picture

Location

Tel-Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2011

אתה לא הורס את הכיף, שחר כתב היום בפייסבוק שאנחנו רק בשליש הכמות להזמנה בינתיים.

עדיין, למה לא להיות אופטימים?

בכל מקרה רציתי לפתוח מיני מעבדה בבית לטובת השמרים מתישהו, ההזמנה הזאת רק גרמה לי לרצות להקדים את המאוחר.
תהיתי אם מישהו כבר עשה את זה כאן.

דווקא בגלל שזה קטע חד פעמי/נדיר מאוד, אם כבר מצליחים איכשהו להשיג שמרים נוזליים - לא כדאי להיות מוכנים ולהשתמש בהם ליותר מבאצ' אחד או רצף באצ'ים(שטיפה)?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אני מקפיא את שמריי (עשיתי זאת פעם אחת). אבל יש לח מעט נסיון בדברים דומים במעבדה בה אני עובד..
לא צריך הרבה..
כוס כימית (לחיטוי באדים של המבחנות והגליצרול)
ארלמייר (לגידול הסטרטר)
גליצרול
מבחנות 50 מ"ל
איזהשוא בנזן
וכדאי שיהיה כלי לשמירת טמפרטורה (לי יש מיכל קלקר) לשמירה על השמרים משינויי טמפרטורה).
השמרים שקצרתי נראים מעולה (קצרתי מסטרטר ולכן הם נקים לגמרי)

 

זהו נראה לי

עידו - בירה נסים's picture

Location

Tel-Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2011

מיכל הקלקר הוא לשמירת טמפ' בתוך הפריזר, נכון?

השתמשת כבר בשמרים שקצרת? הרגשת הבדל בינהם לבין השמרים המקוריים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי עידו,

גם אני הזמנתי כמה מבחנות משחר (יחד עם שותפים). אני מאד מקווה שהמשלוח אכן יצא לפועל. ואכן נראה כי המבצע כלול להיות חד פעמי.

כבר רכשתי בעבר מבחנות של שמרים וגם של בקטריות ותערובות של השניים. גם מ white labs וגם מEast Coast Yeast.

אני מחזיק בנק שמרים בהקפאה ע"פ טכניקה 2 שציינת ועם הציוד שציין קודמי כמעט אחד לאחד. לגבי מבער בנזן - אני פשוט עובד על השיש במטבח קרוב מאד ללהבת הגז הבוערת בכדי ליצור אוירה נקיה ככל האפשר.

כולל BRETT, אין לי סיבה לחשוב שהם יתנהגו אחרת בהקפאה מאשר שמרי Sacch בסופו של דבר מדובר בשמרי בר. מה שאין כן לגבי בקטריות - הם עשויות להתנהג אחרת ועדיין לא נראה לי שההקפאה תפגע בהם. מה שכן, חלק מהתערובות עשויות להתרבות בסטארטר ביחס שונה בין השמרים לבקטריות ובין זני השמרים השונים מזה שהתכוון היצרן במקור. שונה אבל כנראה טעים :)

אפשר לקנות חלק מהציוד הדרוש (שכפי שכבר נכתב כאן אינו רב בכלל) גם בתל אביב בחברת לוי-לבל ברח' מנחם בגין בת"א.

הראיון עם  צ'אד יעקבסון אכן מרתק ומחכים. בהחלט מומלץ.

אגב, פורום קטן יותר מ HBT וספציפי יותר לבירות חמוצות אפשר למצוא כאן

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עידו - בירה נסים's picture

Location

Tel-Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2011

תודה על ההפניה ללוי-לבל, זה די קרוב ואני יכול לקפוץ לשם.

אז הקפאה זו הדרך, אה? אולי גם אני אלך לכיוון הזה, במקום Slanting.
כמה קשה להשיג גרילצרול?

מכיר כבר את BBB, תודה :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גליצרול=גליצרין

יש בכל בית מרקחת.

אצל לוי לבל יש גם ואולי גם יותר זול.

 

קופסאת קלקל היא אכן בכדי למנוע תנועות טמפ' בתוך המקפיא.

אני החייתי כבר פעמיים שמרים קפואים. בסטארטר תלת -שלבי. התוצאות היו טובות מאד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עידו - בירה נסים's picture

Location

Tel-Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2011

מגניב, תודה רבה! אני אקפוץ לשם ביום שישי ונראה מה יצא.