תהיתי איך יהיה לגזז בירה לאחר התסיסה במכשיר סודה סטרים.
ההרגשה שלי שהבירה תקציף ותגלוש אלא אם כן משהוא התנסה בכך ויש לו רשמים אחרים
תהיתי איך יהיה לגזז בירה לאחר התסיסה במכשיר סודה סטרים.
ההרגשה שלי שהבירה תקציף ותגלוש אלא אם כן משהוא התנסה בכך ויש לו רשמים אחרים
אכן תקציף ותיגלוש.. מניסיון..
ועדיין ברמת האפשרי. אם תשמור על העקרונות הבאים:
1) דאג שהבירה תהיה קרה (סופח יותר CO2)
2) לאחר הגיזוז, אל תפרק את הבקבוק מהמכשיר! תן לזה לעמוד זמן מה (10-20 דק') על מנת לאפשר לגז להתמוסס בנוזל.
3) ניתן לחזור על הגיזוז פעם נוספת כנ"ל.
4) לפרק את הבקבוק מעל הכיור, ולסגור במהירות האפשרית עם הפקק. (חלק קטן יגלוש...)
בהצלחה וספר איך היה!
התוצאה היא פשוטה.
בירה לא מגוזזת על כל דבר נראה במטבח....
בהחלט כל הכבוד.
כמו תמיד אתה מפציץ בתשובות מקצועיות שעוזרות המון
נועם כל הכבוד על הקישור
+1
טוב אז ניסיתי הסופ"ש לגזז עם soda stream .
גיזזתי אייל ענברי אחרי שעבר שבוע תסיסה ושבוע בתוך מקרר 7 מעלות.
לקחתי רק דגימה של בקבוק אחד של סודרה סטרים הכנסתי לקירור רצייני במקפיא.
והתחלתי לגזז.
לא היה מסובך לפרק את הבירה. חיכיתי כ10 דק' ואז גם שחררתי את הלחץ ע"י הטיית הבקבוק כשהוא מחובר למכשיר(יש אפשרות כזאת).
הבירה יצאה מוגזת אפילו מאד ,כך שיכולתי לגזז הרבה פחות וגם השיחרור מהמכשיר היה יכול להיות הרבה יותר פשוט.
הגיזוז בהחלט מוצלח הבועות יחסית קטנות לגיזוז רגיל בבקבוק.
אני שוקל זאת בחום לאמץ שיטה זוץ לא בטוח אם באופן קבוע אבל יכול להיות מעניין מאד.
אחשוף את קלוני ואתוודה כי אני משתמש בBEERMACHINE.
שלוש פעמים בקיטים שלהם- לא יותר מנחמד, ופעמיים כמיכל תסיסה,
אז היתרון הגדול (וכנראה היחיד) שלו כמיכל תסיסה הוא המקום לרוקן מיכל CO2 כמו של סיפולוקס לתור המיכל, והגז נספג כמו שנועם כתב בקירור.
רק שצריך להגיע לחנויות קונספט של בישול בשביל לקנות את המיכלים האלה, ואני עוד גר בסביבה חרדית..
לא שאני ממליץ על מיכל תסיסה קטנטן, אבל לשאלתך, הדיזוז יוצא עדין ונחמד בצורה הזו.
יש יתרונות גם למיכלי תסיסה קטנים. לא כתוב בשום מקום שבטצ' של בירה בבישול בייתי חייב להיות בנפח של 20 ליטר.
והייתי חושב שדווקא בסביבה חרדית עוד אפשר למצוא בלוני גז של סיפולוקס :)