שאלה לגבי אורך צינורית הבירה במתקן מזיגה.

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני משתמש בצינורית באורך 3 מ' ובקוטר 4 ממ' (פנימי).

בלחץ CO2 של 15 PSI הבירה מוקצפת במידה טובה, אולם הגיזוז לא מספק.

כאשר אני מעלה את הלחץ ל 18 PSI , הגיזוז מעולה, אבל יש יותר מדי קצף.

 

(שאני כותב מעלה/מוריד את הלחץ, אני מתכוון שהבירה "יושבת" יומיים שלושה בלחץ האמור עד שמקבלת את הגיזוז הרצוי)

 

האם הארכת הצינורית יכולה למנוע את עודף ההקצפה ולשמור על הגיזוז?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מה שכותב על נושא זה בדיוק בראד סמית' לפני יומיים בבלוג שלו:

http://beersmith.com/blog/2011/07/14/keg-line-length-balancing-the-science-of-draft-beer/

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נועם, תודה על הקישור,

אבל עדיין לא ברור לי: לפי לפי החישוב שם. אני אמור להשתמש בכ 3 פיט (1 מטר) של צינור בקוטר 4.7 מ"מ...

אני יודע שרוב המבשלים משתמשים בצינור 4 מ"מ באורך 3 מ'.. ולכן אני לא מבין איך החישוב שם מסתדר עם המציאות הזו.

 

לפי החישוב הזה, לא הייתי אמור לקבל בירה בברז בכלל...

כל מטר מוריד את הלחץ  בצינור בכ8 PSI
 לכן, 3 מטר צינור, מורידים את הלחץ ב 24 PSI..

כל מטר גובה מוריד את הלחץ ב1.5 PSI
הברז שלי ממוקם מטר מעל גובה הנוזל (מיקום הברז)= הלכו עוד 1.5 PSI..

25.5 PSI, כשאני מגזז ב18 PSI...

בתאוריה, הגעתי ללחץ שלילי בקצה הברז...Undecided

מישהו יכול להסביר את זה?

יכול להיות שמד הלחץ מזייף כלפי מטה?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

לאחר מספר ניסיונות, אורך הצינור שאני משתמש בו הוא 4.2 מטר והעובי 4 ממ. באורך זה קיבלתי את הגיזוז והקצף האופטימלי.