מזיגה חד פעמית מחבית, באירוע- רעיונות והצעות

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אהלן חברים!
מתוכנן לנו אירוע קטן בקרוב, ואנו מבשלים לכבודו כמה סוגי בירה. 
היינו רוצים למזוג (לפחות חלק) מחבית. לחסוך את עניין הביקבוק של כמויות גדולות, ואת כל הסרבול של התעסקות עם בקבוקים במהלך האירוע. 

מכיוון שמדובר באירוע חד פעמי, ניסינו לחפש את האופציה הקלה והזולה.
בלי בלאגן ובלי מיכלי לחץ (עיקר המחשבה היה קיקגס וטאפר עם משאבה).

 
נראה שאיך שלא נסתכל על זה- העסק נשאר יקר למדי, בהשוואה לשימוש הקצר.

וכאן המקום לשאול- יש למישהו רעיון, הצעה או ניסיון למשהו שיכול לעזור לנו בעניין? או שמא נידונו לבקבוקים לרוב?

תודה רבה!

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

דברו עם רונן ממבשלת שריגים יש לו חביות חד פעמיות.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

כן, הבנתי מדגן שעופר רונן מייבא קיקגס.

זה לא מחייב אותי עדיין למערכת לחץ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתי זה מתרחש?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

בעוד חודש 27.7.13

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נתקלתי ברעיון של מזיגה בגרוויטציה. הגזה כמו בביקבוק, לא באונס.

מישהו מכיר? התנסה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שום בעיה. עובד יופי. מה שכן, צריך לחסל את כל החבית באותו אירוע. לא בטוח איך יעבוד עם קי-קג.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היא אמורה, בתקווה, להתחסל :)
אם לא קי-קג, מה מוצלח?

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

http://zion.e-snif.com/content/%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%96%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%A4%D7%90%D7%91-%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99
מצאתי את ההודעה הנ"ל שלך על מזיגת cask ale. אם תוכל לשלוח לי בבקשה קצת הסבר ופרטים על הציוד ושיטת העבודה אני אשמח. 
כנראה נלך על אחת ככה, על אחת בקי-קג עם משאבה ידנית, ואחת בבקבוקים. חגיגה. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

cask ale זו פשוט בירה מהחבית בשיטה העתיקה.

בגרמניה ואנגליה הבירה תססה "תסיסה שניה" לשם הגזה בחביות עץ. כשהגיע העת לשתות את הבירה היו דופקים ברז עץ אל תוך חור בדופן החבית ומיד מוזגים את כל הבירה בגרויטציה. לאחר מכן שיכללו את השיטה והוסיפו משאבה ידנית (hand pump) ששואבת את הבירה מהמרתף הקריר אל דלפק הבר.

בקרב מבשלות הcraft בארה"ב יש רנסאנס של שיטת המזיגה הטבעית וניתן למצוא cask ale בברים ובטעימות של מבשלות בוטיק.

בתכלס ניתן למזוג cask ale גם מחבית קורניליוס (זה לא אידאלי אבל לגמרי עובד).

לאחר התסיסה מעבירים את הבירה לחבית, מוסיפים סוכר להגזה (התיאוריה אומרת חצי מהסוכר הדרוש להגזה של בירה בבקבוקים. אל תשאלו אותי מדוע). לאחר שהבירה מוגזת, מקררים את החבית כולה במקרר. משכיבים אותה על הצד ומחברים מחבר מזיגה ("ברז פיקניק") דווקא לצד כניסת הגז של החבית. מחברים מחבר ליציאה השניה שישמש לכניסה של אויר בעת המגיזה ושותים בהנאה.

זה מתאים במיוחד לבירות שלא סובלות מגיזוז נמוך. רוב הסגנונות האנגליים הם cask ale במקור  - ביטר, פורטר, סטאוט, פייל איל וכו'.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

מה דעתך על שימוש בחביות פלסטיק (כגון פחמס) לעניין זה?
אפשר להשתמש בהן אח"כ כמיכלי תסיסה. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואיך תבדוק אם הן יעמדו בלחץ הדרוש? הבדיקה עלולה לעלות לך בבטצ' בירה שישפך או במיכל שיתפוצץ ויתיז בירה לכל עבר.

מה שכן, ראיתי שבאנגליה מוכרים מיכלים דומים לשימוש דומה למה שאתה מתאר.

חפש "plastic pressure barrel" 

http://www.hopandgrape.co.uk/public/catalog.asp?catid=COR2017256

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

משהו בסגנון 

או

(מצטער על הפוטושופ הזריז)

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

עדיין מרשים!

חשבתי גם אני על הנושא, באופן כללי יש גם את הג'ריקנים 20 שמשמשים לחומרים כאלה ואחרים (ג'יפאים משתשמים בהם למים)

http://www.pachmas.com/cgi-webaxy/item?info_products_plastic_Jerrycans_main

כשהייתי בפחמ"ס, איש המכירות אמר לי שהם עמידים ב2 BAR. לצורך הגזת בירה (אמבר אייל למשל) יש צורך ב1 בר בטמפ' 0 שזה נותן משהו כמו 1.5 בטמפ חדר. 

כך שבאופן מעשי הם יכולים לעמוד בלחץ. לדעתי גם החביות פחמ"ס הכחולות עומדות באותו הלחץ, סגורות עם חבק. הנת"ב העיקרי יהיה הברז שתוסיף אשר לא בטוח יעמוד בלחץ!

 

שווה בדיקה!

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אני מוכן לבדוק בכיף.
אנחנו נבנה את החבית- אתה תספק את הבירה? Tongue out

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני מוכן לספק גם את הנוזל, וגם את הגז. Kiss

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החבית תעמוד בלחץ. הנקודה החלשה היא בהחלט הברז.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תשמע.

אני התנסתי השבוע בגיזוז בעזרת מכשיר SODA STREAM וזה בהחלט דיי מוצלח.

כמו כן ראיתי ברשת אפשרות לחיבור מחליף חום בתוך ציידנית שבצד האחורי מחברים את החבית שהבירה מוגזת בתוכה ובצד השני הברז. את הציידנית ממלאים בקרח ומים והבנתי שזה עובד טוב. כמו כן אם חבית הבירה תהיה גבוהה ממחליף החום אז הבירה תעבור ע"י הפרשי הגרביטציה.

 

http://youtu.be/j_InEyoyB9o

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נשמע מוכר. אני חושב שראיתי כזה סרטון. אם אני לא טועה גם המערכת מזיגה של מתי מהבשורה מקררת במעבר בקרח, לא?
ההגזה היא לא החלק הבעייתי לי, אבל למזלי בדיוק הגיע סודה סטרים :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שיש למתי מהבשורה נקרא jocky box וזה הסטנדרט של המזיגה בארה"ב. בכל הפסטיבלים של מבשלות הבוטיק או המבשלות בייתיות זו שיטת המזיגה. קירור סלילים עם קרח. בלי חשמל ובלי כאב ראש.

להרבה ממועדוני החובבים (home brew clubs) יש בר מזיגה נייד עם קירור כזה משותף לשימוש בתערוכות ופסטיבלים.  

 

וכמובן שאין לשיטת המזיגה כל קשר לשטית הגיזוז.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

הקדמת אותי נעם ,מה אתם מתבחבשים תכין ברז מזיגה פשוט בצידנית קרח עם סליל פנימי לקרור הבירה ותשאיל בלון CO עם וסת מאחד החברים 

ויצא לך נהדר חצי עולם לא טועה ,בהצלחה

* אל תנסה לחץ בפחמס זה לא בנוי לזה

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

לצורך זה אני אזדקק גם לחבית לאחסן בה את הבירה, לא? כי גם אחת כזו אין לי. 
לפי עופר רונן- לא טוב למלא בקי-קג פחות מהנפח שלה, ואני לא יודע בנוגע לאחרות. 

בכל מקרה, אם מישהו מוכן להשאיל לנו את המערכת שלו לסוף שבוע (וללמד אותנו להטיס אותה) זה יהיה מעולה ויחסוך כל כך הרבה בלגן.
anyone?!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשמחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני אשמח להשאיל לכם את כל הציוד הדרוש למזיגה חד פעמית