שיתוף בנק שמרים

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

מה אתם אומרים?
אולי כדאי לעשות איזה שהוא קובץ אקסל משותף בגוגל, שהקישור לו יהיה מודבק כסטיקי בתחילת הפורומים, בו תהיה רשימה של שמרים נוזליים אשר אנשים מוכנים להחליף/לתת ומיקומם. וכך ליצור מן קומונת שמרים שכזו..
כמובן שאין אחריות על השמרים והשמרים על אחריות הלוקח בלבד!

 

אתם חושבים שיייש עניין?

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נשמע נהדר. 
אני אומר את זה בתור מי שעוד לא נגע בשמרים נוזליים ומתכוון להיכנס לזה מההזמנה שמתארגנת, אבל נשמע נהדר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט נשמע רעיון טוב. יש את עניין השינוע שהוא בעייתי אבל תתחיל להריץ ואני בטוח שנגהץ את הקמטים תוך כדי תנועה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

בניתי את הקובץ הבא..
פשוט מאוד ניתן לעריכה ע"י כולם.
אם בעל האתר ירצה נוכל להדביק זאת כסטיקי איפה שהוא.
כל מי שרוצה מוזמן להוסיף שמריו (לי כרגע שי סניים שאני יכול להביא ועוד שניים שיהיו בחודש הקרוב (פשוט עדיין לא בישלתי איתם).

בנק שמרים

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

עוד בערך חודש אמורים להגיע השמרים שהזמנו.

אז לפי הבנתי מבחנה זה לבצ' של 20 ל', נכון?

אז איך גורמים לשמרים להתרבות משם, שהמבחנה תישאר עד שיימאס?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

יש כמה אפשרויות..
אתה יכול לעשות סטרטר גדול ולקחת ממנו או לאסוף בזמן/סוף התסיסה.

ואז להקפיא או לשמור במקרר..
אם תרצה אשלח לך קישורים לאיך ומה אבל אתה יכול גם לקראו באינטרנט לא מעט..

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אשמח לקישורים..
או אפילו יותר עדיף, להצטרף לקצירה/ריבוי כלשהיא?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

http://byo.com/stories/item/739-harvesting-yeast-techniques

http://www.schwedhelm.net/brew/yeast_harv_freeze.html

http://www.homebrewtalk.com/f13/guide-making-frozen-yeast-bank-35891/

אני לא קוצר אלא מגדל סטרטר גדול אתה מוזמן אבל זה יהיה מצחיק מצדך להגיע לקריית שמונה בשביל 5 דקות.. (ועוד 5 דקות לאחר יומיים)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המסמך שלך נפתח כ VIEW ONLY

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

עכישיו יש אפשרות עריכה סליחה...
ושוב הלינק

 

‏‏בנק שמרים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דותן,

האם נחלת הצלחות עד כה בהחייאת השמרים הקפואים לכדי סטאטר לבטצ' שלם? אם כן תוכל לפרט את השיטה שלך?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שבוע שעבר החייאתי שמרים מינואר 11.

שתי מבחנות קטנות (10 מ"ל) לתוך סטרטר קטן (50 מ"ל) , אחרי יומיים מעבר לסטרטר גדול (ליטר).

 
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

החייתי שמרים פעמיים ללא בעיות רציניות.
הוצאתי את השמרים לטמפרטורת חדר לכמה שעות.
עשיתי סטרטר של ליטר ליומיים.
אחרי יומיים שפכתי את הנוזל והוספתי שוב עוד ליטר וחצי תירוש.
כמובן הכל ליד אש וכמה שיותר סטרילי.

באחד מהסטרטרים היו מספיק שמרים אחרי הסטרטר הראשון אז ויתרתי על הסטרטר השני. (עכשיו אני מקפיא במבחנות 50 ככה שיש לי כמות מאוד יפה ולרוב יספיק גם נגלה אחת).