יותר מידי ארומת כשות בIPA אמריקאי יש דבר כזה?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

יש לי מתכון שאני מתכוון לבשל בקרוב שיש בו בערך 60 גרם כשות בדריי הופ, אבל מכיוון שאני רוצה לסיים את הכשות שקנתי לטובת הבישול הזה חשבתי על להוסיף עוד כשות שישאר לי מהבישול עצמו לפליימאווט או לדריי הופ.

מה אתם אומרים? כדאי? או שזה יתן יותר מידי ארומה (אם יש דבר כזה בכלל כשמדובר בIPA)?

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אני בעד.
אבל תביא בחשבון שאם תכניס הרבה כשות, תאבד קצת נפח נוזל שילך לאיבוד... אם קריטי לך. 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

 יש דבר כזה, כמו בכל דבר בעצם...

בכללי בירה מכל סגנון כולל IPA צריכה להיות מאוזנת!

לגבי השאלה שלך ספציפית קשה לענות, חסרים נתונים

מה המתכון ומה הפרמטרים שלו, באיזה כשות מדובר, כמה זה ״עוד כשות״?

האם זה מתכון בדוק?

 


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

המתכון לא בדוק על ידי אבל מצאתי אותו ברחבי האינטרנט ויש לו די הרבה אנשים שניסו אותו ואמרו שהוא טוב.

הפרמטרים הם:

OG=1.062, IBU=55

ולגבי הכשות - בדריי הופ כרגע אני מוסיף 30 גרם צ'ינוק, 11 גרם קליפסו ו19 גרם סיטרא. חשבתי להשלים עם הכשות שישאר מהבישול ל37 גרם צ'ינוק, 30 גרם סיטרא, 11 גרם קליפסו ו-7 גרם נאגט, ככה שבסופו של דבר יהיה 85 גרם כשות בדריי הופ או שאוסיף חלק בflameout.

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. אם אתה הולך לפי מתקון ״בדוק״ כלומר מישהו עשה אותו וטוב היה וגלל זה אתה רוצה לעשות אותו אז היתי הולך לפי מתכון כמה שיותר צמוד ובכל מקרה לא להוסיף זני הכשות שלא במתכון ובמיוחד בשלבים של ארומה

2. אם כבר בכל זאת אז, לפי נתונים שלך - 55 IBU זה די נמוך בשביל OG 1.062 ומצד שני 60 גרם בדרי זה בכל זאת לא מאת וזה דווקא מזמין את הכשות העודפת שלך לכיוון הרתיחה

למשל לא היתי שם נגט 7 גרם לארומה כי זה לא יתן לך כלום, אם כבר אז לביטרינג

3. על הקליפסו היתי מוותר, לדעתי מאת מידי ולא תדע לזהות את זה בתוצר הסופי (יש אותו גם ברתיחה?)

שורה תחתונה אני היתי מעביר נגט ל כיוון 30-60 דקות להעלות IBU לסביבות 65-75 מוריד קליפסו ואת הצינוק והסיטרה לארומה 


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תודה על התשובה, העלתי את הIBU ל58 ואת הOG ל1.065 כדי שזה יהיה קלון יותר מדויק.

1. כל זני הכשות שכתבתי הם מהמתכון. הקטע הוא שאני מעדיף לסיים את הכשות שקניתי בשביל המתכון הזה על המתכון הזה ולא שישארו לי כמה גרמים של כשות שאחר כך אני לא אשתמש בהם והם סתם ילכו לפח.

2. אל הנתונים של המתכון המקורי ולא הייתי רוצה לשנות אותם יותר מידי.

3. את הקליפסו במתכון המקורי יש גם ברתיחה וגם בדריי הופ, אני הורדתי מהכמות של הדריי הופ מכיוון שבמתכון המקורי הAA שלו יותר גבוה ממה שיש לי ולא רציתי לקנות חבילה של 60 גרם בשביל 10 גרם שחסרים לי אז השלמתי עם סיטרא.

מה שמעניין אותי כרגע הוא פחות האיזון של המתכון הזה אלא השאלה אם הוספה של יותר מ60 גרם כשות בדריי הופ (לבאץ' של 20 ליטר) זה כבר יותר מידי?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

את זה הייתי בודק אצל דניאלס,, אבל הספר לא נמצא בהישג יד. מישהו זוכר את היחס המתאים?

ברמת העיקרון זה נראה לי בסדר. אבל כפי שאלון כבר כתב, אם אתה עובד על מתכון, ואתה רוצה לייצר קלון, אז אתה צריך לדעת למה התכוון המשורר

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרעיון בהוספת כשות מסוגים שונים הוא ליצור פרופיל מסויים 

אם אתה שומר על היחס ומעלה באחוזים נמוכים(נגיד עד 20%) את הכמות - אני מאמין שתקבל תוצאה קצת יותר אינטסיבית מהמקור אבל לא תקלקל את הבירה