שלום.
לאחרונה התחלתי לבשלן או למבשל ושני בישלום= שני הידרומטרים שבורים.
האם קיים תחליף להידרומטר הקלאסי מזכוכית עדינה?
אם כן, האם דיגיטאלי, והאם מה שראיתי בEBAY ב300$ זה הכי זול?
תודה.
אבישי
שלום.
לאחרונה התחלתי לבשלן או למבשל ושני בישלום= שני הידרומטרים שבורים.
האם קיים תחליף להידרומטר הקלאסי מזכוכית עדינה?
אם כן, האם דיגיטאלי, והאם מה שראיתי בEBAY ב300$ זה הכי זול?
תודה.
אבישי
היי,
זה נקרא רפרקטומטר, עושה את אותה עבודה רק באופן אחר (מודד את שבירת האור לפי אחוז הסוכר שבדגימה...)
זה הכי זול באיביי (לפחות ממה שמצאתי) וזה עושה את העבודה בצורה די מדוייקת.
היי, תן קישור למה שראית.
אני לא מכיר הידרומטר או רפרקטומטר ב 300$ או אפילו ב 300 ש"ח.
אבל בהחלט יתכן ואני לא מכיר הכל.
זהירות מונעת שבירה.
לא מבין איך הצלחת לשבור כלכך מהר את הידרומטרים שלך.
זה מפני שהוא עסוק ב לבשלן או למבשל
אני משתמש ברפרקטומטר.
פחות מדוייק מהידרומטר בשלבים שלאחר התסיסה אבל מספיק לצרכי.
האמת זה בגלל ששמתי אותו בכיור בפעם הראשונה ועל זה כלים... חכם נורא.
בפעם השניה למדתי ושמתי אותו במקום, אבל נפל מהצינור החביב שאיתו הוא מגיע.
על הריפרקומטר קראתי פה בפורום, זה נראה חתיכת תסבוכת לעבוד איתו..
אני משתמש גם בהידרומטר וגם ברפרקטומטר. גם לי יש רפרקטומטר פשוט ב100 שקל, והוא באמת עושה את העבודה. אני מודד איתו לאחר הבישול. אני לא משתמש בו לאחר התסיסה כי כפי שקראתי בנוכחות של אלכוהול זוית השבירה משתנה והתוצאה שהוא יתן תהיה לא מדויקת. כך שלאחר תסיסה אני בודק עם הידרומטר.
כמובן שעסקינן לא באופן כלכלי, אבל בשביל ללמוד מבישול לבישול אני רוצה להגיע לדייק במה שאפשר.
יש נטיה לסבך דברים פשוטים, השימוש מאד פשוט (פשוט יותר מהידרומטר לפי דעתי), תקנה ותהנה.
ואם תשבור גם אותו אתה באמת נחס
+1
השימוש בריפרקטומטר פשוט וקל. בהחלט יותר קל מאשר השימוש בהידרומטר.
לגבי הסטיה בקריאה של נוזל בנוכחות אלכוהול, היא אכן קיימת ויש נוסחאות תיקון. יש מאמר שלם בנושא בבלוג באנגלית שלא אפנה אליו כאן כדי לא להפחיד.
אני מניח שאאלץ לשקול את צעדיי בהתאם...
אבל תכל'ס נועם, לא מסובך להשתמש בריפרקטומטר?
בכל מקרה תודה לכל העונים
לצחצח שיניים אתה יודע?
אז זה אפילו יותר פשוט
אם כבר בכך עסקינן, בבירסמית' יש כלי לחישוב של גרוויטי עבור קריאה ברפרקטומטר לאחר תסיסה.
מישהו מכיר ובדק?
בארבעת הבישולים האחרונים אני משתמש ברפרקטומטר ובהידרומטר באופן קבוע בסיום התסיסה.
ומתקן את סטיית הרפרקטומטר בעזרת הכלי בבירסמיט'
התשובה בסטיה של פלוס\מינוס 2 .. ובשבילי זה מספיק מדוייק.
סוג'י.
ניסית אולי גם את המחשבון הזה?:
http://seanterrill.com/2012/01/06/refractometer-calculator/
הבן אדם עשה מחקר רציני וטוען שהוא פיתח נוסחה טובה יותר מהקיימת לתיקון קריאת ריפרקטומוטר בנוזל המכיל אלכוהול.
שווה בדיקה