לגבי סטרטר של שמרים

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

שבוע שעבר התחלתי את התהליך של קצירת שמרים מבקבוק שימאי אדום ונראה לי שזה עובד Laughing

זאת הפעם הראשונה שאני עושה סטרטר אז רציתי לשאול, מה בסופו של דבר נכנס לתירוש של הבירה? צריך להעביר את הצנצנת עם הסטרטר למקרר ואז תשפוך בזהירות את הנוזל של הסטרטר ולהגיש רק את משקע השמרים? או להגיש את כל הנפח של סטרטר?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אתה יכול לעשות את שני האפשרויות.
עדיף להוציא כמה שיותר נוזל אבל תכלס זה לא נורא אם זה נכנס פנימה בעיקר עם זה כמות סטרטר של ליטר שנכנס ל20 ליטר.
חוץ מזה אולי כדאי לך להוציא את הנוזל לתתת שווב פעם תיורש לשמרים ולעשות בעצם בטרטר מחודש כדי שבאמת תהיה לך כמות שם.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה עובד?

תפרט יותר ממה שעשית

אחרי שמוציאים את השמרים מתחתי הבקבוק, צריך להחיל בתהליך של שמטרתו לעורר את השמרים. יש לכך חוקים מאוד נוקשים, כיוון שניתן בקלות לפגוע ב"כושר" של השמרים.

האם אתה משתמש בבוחש מגנטי או רק בצנצנת? משמעות הדבר היא שבסטרטר של שמרים בעזרת בוחש מגנטי את צריך ליטר של נוזל שמרים, בצנצנת ללא בחישה אתה צריך 2 ליטר של נוזל שמרים.

תנדב עוד מידע כדי שנעזור...

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

בהתחלה לקחתי 100 מ"ל מים ו10 גרם DME והרתחתי ואז הכנסתי לצנצנת קטנה, קיררתי והעברתי את משקע השמרים (כמובן שחיטאתי ועיקרתי את מה שצריך). אחרי 3 ימים לקחתי ליטר מים ו100 גרם DME והרתחתי ואז אחרי שהתקרר העברתי את הנוזל מהצנצנת הראשונה לצנצנת הגדולה יותר.

אין לי בוחש מגנטי אבל אני מערבב מידי פעם ומידי פעם גם סוגר את המכסה ומנער כדי שיכנס חמצן.

כמו כן אני מתכוון לעשות באץ' של 10 ליטר ולא של 20, עדיין אני צריך לעשות סטרטר של 2 ליטר?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אחת השאלות היא האם אתה רואה פעילות של תסיסה?

כמות נוזל השמרים היא נגזרת של נפח הבישול והצפיפות שאתה מכוון אליה. אחד הכלים שניתן להשתמש בו הוא המחשבון שמרים של ג'יי זי

http://www.mrmalty.com/calc/calc.html

כמה כמות של שמרים הכנסתה בהתחלה? 

למה אני שואל? בגדול היחס של מים ולתת אבקתי שהכנת זה נכון, אבל לשמרים שהם כבר פעילים ולא רדומים כמו שיש בבקבוקים. עליך להחיות את השמרים ולהרבות אותם לכמות מספקת כדי שהתסיסה תעבור בצורה האופטימלית לנתונים שנתת.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני לא רואה פעילות של תסיסה חזקה אבל אני כן רואה שהמשקע של השמרים נהיה יותר עבה ממה שהוא היה ממקודם וגם מידי פעם אני רואה בועיות באיזור שבין קצה הנוזל לאוויר שבצנצנת.

במחשבון הזה אין משהו שמתייחס לשמרים מבקבוק אז אני לא יודע מה להכניס בו..

בהתחלה הכנסתי שמרים מבקבוק של 330 מ"ל של שימאי אדום, לא מדדתי כמה מ"ל זה היה אבל נראה לי שמשהו כמו 10-15 מ"ל, הוספתי את משקע השמרים עם מעט בירה (כי לא רציתי לאבד שמרים לטובת הכוס אז הפסקתי למזוג לפני).

הלכתי לפי המדריך הזה: http://www.youtube.com/watch?v=2t2-cUMIa5c שגם בו הוא משתמש בשמרים מבקבוק ומכין את אותם הנפחים של נוזל.

בכל מקרה היום זה יום אחרי שהעברתי את הסטרטר לצנצנת של הליטר, מה לדעתך כדאי לעשות בשלב הזה כדי להבטיח תסיסה טובה? לעשות עוד שלב של 2 ליטר?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כרגע אתה פשוט צריך לחכות ולראות אם יש לך תסיסה אקטיבית. אם תסתכל בסרטון שרשמת, אז בסוף הוא גם מראה מה אתה צריך לחפש: תנועה של בועות כלפי מעלה, ובעוגת השמרים עליך להבחין בשתי שכבות, אופרה - שמרים מתים, ושכבה לבנה - שמרים חיים.

תחכה עוד קצת עד שאתה רואה פעילות של ממש. אחר כך, כשפעילות התסיסה נרגעת, תקצור את השמרים שיש לך בתחתית הצנצנת ותכין סטארטר חדש על פי הדרך שככבר עשית. אותו תעביר לתירוש

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדי לוודא קח גרביטי

את הצנצנת שים במקרר והוצא בתחילת הבישול

כשמגיע זמן ההגשה , רוקן את הנוזל השקוף שמעל למשקע השמרים והשאר כסנטימטר נוזל מעל למשקע

ערבב היטב והגש

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כנראה ששמחתי מוקדם מידי,

היום בדקתי את הצנצנת ויש עליה קרום בשכבה העליונה, וגם הנוזל עצמו מסריח, כנראה יש זיהום מאיזושהי בקטריה.

באסה...

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נחמד לקרוא דיונים כאלה.. במיוחד שאני מחפש שמרי סיזון ,שהרגע הזמנתי בנוזליים..אבל שתי שאלות מתעוררות(יותר אבל אלה העיקריות)
1. האם אפשר להשתמש במקום DME ברכז?
2. אילו שמרי בירות שנמכרות בארץ יכולות לתסוס בלי טעמי לוואי בטמפ' של כ-28 מעלות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

DME זה רכז מיובש. רכז נוזלי עושה את אותה העבודה.

כתבתי לך לעיל לגבי שמרים יבשים. יתכן וגם T58 יעבוד בטמפ כאלו אבל לא ניסיתי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

את השמרים היבשים הזמנתי יחד עם הנוזליים הרגע..

אבל לא חשבתי על הרעיון לקצור מבקבוק.

השאלה היא מאיזה בקבוק אני יכול להוציא את שאני רוצה.

תודה

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אולי מלכה בהירה או הסייזון של גליל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממש לא

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אלה הבירות היחידות בארץ שהן סוג של סייזון...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ותנחש באילו שמרים התסיסו אותן?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

US-05?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה גם הניחוש שלי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

:S