שמרים חזקים במיוחד

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ערב צח.

 

מאחר והטמפ' הקבועה בביתי היא כ-27 מעלות במקום המוצל והקריר בבית, אני מכניס ומוציא לסירוגין את מיכל התסיסה מהמקרר.

כרגע אין לי מקום לדחוף עוד מקרר הבייתה, אז רציתי לדעת לפעם הבאה, האם ישנם שמרי בירה שעמידים בטמפ' גבוהות?

אם כן, אילו סגנונות אפשר לבשל איתם?

 

תודה

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שמרי לחם...


ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אם אני לא טועה, שמרי סייזון אמורים לאהוב טמפרטורות גבוהות.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה

בדקתי בהתאם לתשובות, אז שמרי לחם לא בא לי לדחוף לבירה.

אבל 

WLP568 ו WLP644 נראים לי מתאימים.

מישהו יודע אם אפשר להשיג אותם בארצנו הקטנה.?

או לחילופין שמרים אחרים יעילים בטמפ' החדר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול להזמין שמרי WLP568 ו WLP644 בהזמנת השמרים הנוזלים דרך beer and beyond.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://www.danstaryeast.com/products/belle-saison-yeast

 

ניתן להשיג כרגע אצל בירדי ואצל beer and beyond

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב, זה לא קשור ל"חוזק" של השמרים. כל השמרים ישמחו לתסוס גם ב30 מעלות. השאלה היא רק אילו טעמי לוואי הם יפרישו המהלך התסיסה.

שימרי סייזון נוטים להפריש טעמים רצויים לסגנון בעת תסיסה בטמפ' חמות. זה הכל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אם התססת ב27 מעלות, וקיבלת בירה טובה וטעימה, וללא טעמי לוואי לא רצוויים\נעימים. תזרום עם זה...

(רק כך בחשבון שייתכן ותקבל גוון בירה שונה בחורף...)

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הבישול הקודם היה חיטה.
יצא טעים אך כהה (כנראה הרכז התקרמל בבישול) ועם מרירות פחות אופיינית ויותר חזקה.
הטועמים היו משפחה שאמנם אוהבים בירה, אבל לא "מבינים"...

עכשיו אני עם בלגית בהירה במיכל ומכניס ומוציא מ/למקרר.

השאלה מה עדיף?
לזרום? או לנסות לווסת בתנאים שגורמים לעליות וירידות קיצוניות (15-27 מעלות)?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עליות וירידות קיצוניות זה הכי גרוע לשמרים.

עדיף טמפ יציבה ככל האפשר גם אם גבוהה.

 

אתה יכול לקרר את מיכל התסיסה בשיטה הזו:

http://billybrew.com/swamp-cooler-homebrew

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

מעניין, נראה לי שפשוט בימות החורף אבל את הדורשים טמפ' קרירה יותר ובימות הקיץ את הסיזון וכו'.

בכל מקרה תודה.. אין על לימוד תוך כדי תנועה

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אפשר גם עם מגבת רטובה.