שיכר אפרסקים נקטרינות..

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

שלום

ישברשותי מכבש לסחיטת פירות ויכולת לקבל כמות בלתי מוגבלת של אפשרסקים ונקטרינות (לגיסי יש מטעים). מישהו ניסה פעם להכין שיכר מהפירות הנ"ל?
למישהו יש אילו שהן עצות למשל איזה סוג שמרים כדאי להשתמש (אני מכוון לשיכר יבש)?
או עוד כלשהם הצעות ורעיונות?

אשמח לרעיונות גם פחות מבוססים כדי להעיר\ולהאיר את הדעת.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

הכנתי תמד עם שמרי לחם (לא היו אחרים בבית)
את זה אל תנסה, זה יוצא בטעם של... כמה מפתיע .. לחם..

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרי יין ואולי גם איזה אנזים מפרק פקטין כדי למזער את העכירות של מיץ הפירות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

יש לי פקטולאז ואני אשתמש בו זה בטוח.
בנוגע לשמרי יין אני לא בטוח. בזמנו עשיתי סיידר עם שמרי שמפניה וזה התייבש מידי ויצא טעם של יין לבן.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אולי שמרי יין מתוק או חצי יבש.

וכדאי גם לשים yeast nutrient ו-yeast energizer.

 

הנה מתכונים שמצאתי:

http://www.homebrewit.com/recpeach.php

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה לא בשמרים אלא בהרכב הסוכרים

במיץ פירות יש רק סוכר פשוט שהשמרים מפרקים את כולו

בהתססה של מיץ פירות צריך לעצור את התסיסה ברמה הרצוייה לך

את זה עושים ע"י הריגתם באמצעים כימיים או חום

או עצירתם בקירור - למשל העברה למקרר 3 מעלות