שמרי יין להתססת בירה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/09/2013

שלום לכולם,

אני משתמש חדש בפורום ומבשל קצת פחות חדש במציאות.

רציתי לדעת אם יש לחברים כאן נסיון בשימוש בסוגים שונים של שמרי יין להתססת בירה, ואם כן, מה היו התוצאות.

 

בזמן שחייתי בניו זילנד יצא לי להכיר מבשלת בוטיק בבעלות יינן. המבשלה התהדרה בכך שהיא משתמשת בשמרי יין בתהליך ייצור הבירה. אני לא יודע אם מדובר במאה אחוז שמרי יין או שנפח מסוים מהבירה מותסס עם שמרי יין ואז נעשה בלנדינג.


אני מתכנן בזמן הקרוב לעבור מסכת נסיונות עם תסיסה שכזו.

 

 

עודד אורן

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה? חסר שמרים לבירה?


Location

Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/09/2013

יש הרבה סוגי שמרים לבירה אבל אחת הדרכים לייצר סגנונות חדשים ולהיות יוצא דופן היא לעשות דברים יוצאי דופן.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנסיון שלי הוא כזה:

1. במסגרת פרוייקט משותף עם קבוצה של ייננים בישלנו בירה והתססנו אותה עם שמרי יין. מכיוון שהבירה הזאת היתה מיוחדת מעוד כמה בחינות (מתכון בירה די "אנמי", יישון בחבית עץ, פריימינג עם תירוש ענבים), קשה לי להגיד מה היתה תרומת השמרים אבל התוצאה היתה קלילה ובעלת מאפיינים מובהקים של יין (שמקורם כנראה בחבית ולא בשמרים). הפרטים כאן: http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2012/01/blog-post.html

2. במסגרת פרוייקט השוואת שמרים שהתקיים בחובבי ציון לפני שנה וחצי, הכללנו גם שמרי שמפניה EC-1118. המאפיינים היו בעיקר "עצלנות" של השמרים ביחס לשמרי הבירה (אחרי 3 שבועות תסיסה הם הגיע ל-65% אטניואיישן בלבד). מבחינת הטעימה באותו פרויקט השמרים האלה נתנו תוצאה שונה ומעניינת ובהחלט יכול להיות שצריך למצוא את הבירה הנכונה ולהגיע לדברים חדשים באמצעות שמרים כאלה. הפרטים כאן: http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2011/12/blog-post.html

בהצלחה!