אייל עינברי מריר מידי

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום רב.

עשיתי אייל עינברי ולאחר שבועיים בביקבוק ולאחר הטעימה יש הרגשה מרירה מידי בבירה. זאת אומרת שבהתחלה יש טעם מר עם ארומות של כשות מה שנותן דווקא מיוחדות לבירה אבל בסוף הטעימה הטעם הופך למר מידי ונשאר בתוך הגרון עוד הרבה זמן.

לפי כל הנתונים בBEER SMITH המרירות לא אמורה להיות מורגשת עד כדי כך במיוחד המרירות המעצבנת שנתקעת בגרון ולא עוזבת.

המתכון כדלקמן:

0.25 kg Amber Malt (22.0 SRM) Grain 2 5.9 %
0.25 kg Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) Grain 3 5.9 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40.0 SRM) Grain 4 5.9 %
0.25 kg Munich Malt (9.0 SRM) Grain 5 5.9 %
3.00 kg Amber Liquid Extract (12.5 SRM) Extract 6 70.6 %
45.00 g Goldings, East Kent [6.00 %] - Boil 60.0 min Hop 7 33.0 IBUs
0.25 kg Honey [Boil for 15 min](1.0 SRM) Sugar 8 5.9 %
30.00 g Cascade [6.90 %] - Aroma Steep 15.0 min Hop 9 0.0 IBUs
1.0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50.28 ml] Yeast 10 -

Beer Profile

Est Original Gravity: 1.051 SG Measured Original Gravity: 1.062 SG
Est Final Gravity: 1.010 SG Measured Final Gravity: 1.012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5.4 % Actual Alcohol by Vol: 6.4 %
Bitterness: 33.0 IBUs Calories: 565.4 kcal/l
Est Color: 12.2 SRM
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לפי המתכון הקסקייד של 15 דק׳ זה לפני סוף רתיחה או אחרי? כי אם לפני אז הibu לא נכון - רשום 0 ibu כאילו זה לאחר סוף רתיחה

איך קיררת את התירוש? כמה זמן? 


Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

15 דק' לפני סוף הרתיחה.

קיררתי עם מחליף חום ולקח לי בערך 15 דק' לקירור עד 25 מעלות

הבנתי מה הטעות. עכשיו זה מראה לי IBU יותר גבוה...

אבל עדיין צריך להישאר טעם מריר תקוע בגרון?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש אנשים ששותים בירה בדיוק בשביל ה"טעם המריר שתקוע בגרון"

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני יודע ואישית אני אוהב. רק קצת פחות מרירות בסוף.

כמו כן במשפחה ביקוש גדול לשתות  בלי הרבה מרירות

יש המצלצה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. התשןבה הפשוטה היא פשוט לשים פחות כשות.

2. תשובה מורכבת יותר היא להסתכל על המים בהם אתה משתמש. למינרלים מסויימים המצויים במים יש השפעות שונות על ביטוי הטעמים של מרכיבי הבירה - כשות, לתת, שמרים. לצערי ההבנה שלי בתחום היא מוגבלת. מה שכן, האם אתה משתמש במים מסוננים או מטופלים בצורה אחרת כלשהי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לא.

אני משתמש במים מהברז

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כמות הכשות למרירות ששמת יחסית גבוהה. לרוב 28 גרם של 6 אלפא יעשו עבודה טובה ומאוזנת.

מי שלא אוהב בירות מרות שיכוון ל15 מי שאוהב מרות אך לא מדי 15-30 IBU. מדובר על בירות עם גוף קל\בינוני. 35 וצפונה בבירות קלות\בינוני זה כבר לאוהבי כשות לדעתי. 

טעמי כשות וגיל הבירהככל שהבירה טריה יותר היא מרה יותר ופחות מתוקה. טעמי הכשות (בהם המרירות) הולכים ודועכים במרוצת הזמן ותחושת המתיקות מתעצמת. לכן, תמתין חודשיים שלושה ותהנה ממנה יותר.