אייל בלגי כהה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היי.

עוד סוגייה לגבי מתכון וBEER SMITH 

הכנסתי נתונים והIBU שלי נראה נמוך יחסית לכמות הכשות שהכנסתי....

לא מבין למה, יכול להיות בגלל O.G גבוה יחסית?

Type: Extract Date: 23/06/13
Batch Size (fermenter): 20.00 l Brewer: Roi
Boil Size: 17.28 l Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - Extract/Partial Mash
End of Boil Volume 15.88 l Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Final Bottling Volume: 18.49 l Est Mash Efficiency 0.0 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50): 30.0
Taste Notes:

Ingredients

 

Ingredients

Amt Name Type # %/IBU
0.25 kg Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) Grain 1 4.1 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20.0 SRM) Grain 2 4.1 %
0.25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20.0 SRM) Grain 3 4.1 %
0.25 kg Vienna Malt (3.5 SRM) Grain 4 4.1 %
0.05 kg Chocolate Malt (350.0 SRM) Grain 5 0.8 %
5.00 kg Pale Liquid Extract (8.0 SRM) Extract 6 82.6 %
30.00 g Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min Hop 7 16.7 IBUs
15.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 30.0 min Hop 8 4.3 IBUs
30.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 10.0 min Hop 9 4.1 IBUs

Beer Profile

Est Original Gravity: 1.077 SG Measured Original Gravity: 1.085 SG
Est Final Gravity: 1.020 SG Measured Final Gravity: 1.010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7.6 % Actual Alcohol by Vol: 10.0 %
Bitterness: 25.1 IBUs Calories: 815.9 kcal/l
Est Color: 13.6 SRM  
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אם תנסה לשנות את הOG אתה תראה ש IBU משתמה בהתאם

בכללי הכשות בא לווסת את המתיקות

OG גבוה יותר - תירוש מתוק יותר - צריך יותר כשות...


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ה-IBU שתקבל הוא פונקציה של 3 פרמטרים:

1. ביחס ישר לכמות חומצות אלפא (מכפלה של כמות הכשות ב-%AA) - ככל שיותר חומצאות אלפא, יותר IBU

2. ביחס ישר לזמן הכשות ברתיחה - ככל שיותר זמן, יותר  IBU (עד גבול מסויים)

3. ביחס הפוך לגרביטי תירוש בבישול (משפיע על יעילות מיצוי הכשות לנוזל) - ככל שה-SG גבוה יותר, פחות IBU

 

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה דגן

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מעוניין להתייעץ להמשך התהליך.

לאחר סיום התסיסה הכנסתי לקולד קראש למשך 5 ימים בטמ"פ 4-6 מעלות

O.G: 1.084

F.G: 1.022

האם מספיק קולד קראש שכולל יישון קצר או שכדאי לי להשאיר את הבירה לעוד שבוע

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מספיק

אפשר לבקבק

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

איזה שמרים השתמשת? הFG רחוק מהמצופה..

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

T-58

לפי בירסמיט הFG הוא הנכון

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפי המתכון המקורי שלך היית אמור להתחיל מ-OG 1.077 ולסיים ב-FG 1.020, משמע שהבירסמיט הניח שעם השמרים האלה והגרעינים האלה יהיה לך 74% אטניואיישן (הפחתה של 57 נקודות מתוך 77 נקודות = 57/77).
בפועל אני מבין שהתחלת ב-OG 1.084 וסיימת ב-FG 1.022, כך שהיה לך 73.8% אטניואיישן (62/84).

נשמע ממש בול על המטרה (אם כי אני חייב לציין שמהנסיון שלי, ה-T-58 מסוגלים ליותר מזה. אולי לא בעבודה עם רכז)