רציתי לשאול אם למישהו יש מידע על הסף של CO2 שהבקבוקים שיש בארץ יכולים לעמוד בו?
רציתי לשאול אם למישהו יש מידע על הסף של CO2 שהבקבוקים שיש בארץ יכולים לעמוד בו?
הגזתי פעם ל-3.8 בבקבוקים
זו היתה טעות קשה
היה קשה למזוג והבקבוקים היו רגישים מאוד כלומר
אם בקבוק עמד על הרצפה ונפל הצדה - הוא התפוצץ
הבנתי שבדובל יש 4.25 והיום ביקבקתי belgian strong pale ale אבל בגלל שחששתי ממטעני בקבוק הוספתי סוכר לכמות של 3 CO2 בנפח
לא נראה לי שבדובל יש רמה כזו של מיגוז. אשמח להוכחה לטעותי. מקור הקצף בדובל אינו קשור לרמת המיגוז!
לדעתי אתה לוקח סיכון מאוד גדול, מעבר לעובדה של פיצוץ בקבוקים, אתה עלול לסבול מגאשינג עצבני. גאשינג קורה משתי סיבות: האחת זיהום. השנייה מיגוז יתר (שחרור לחץ מהיר גורם לC02 לברוח מהנוזל ומכאן ההקצפה). מומלץ למזוג אותם קרים מאוד מאוד כדי לצמצם סיכון לגאשינג.
בספר brew like a monk כתוב:
"Duvel contains 4 to 5 grams of CO2 per liter before bottle-conditioning, 8.5 grams per liter (which equates to 4.25 volumes) after refermentation"
סיכון עם רמה של 3 vol co2?
כבר בקבקתי בירת חיטה עם 3 והכל היה בסדר.
אשמח לרשמים מההתנסות!
הארה: יש לקחת בחשבון שאם מדובר בבקבוקים ממוחזרים, אשר עברו דבר או שניים בחיים, ייתכן ועמידותם תיהיה נמוכה יותר מאותם הבקבוקים במצב חדש.
אמנם אני לא מתמחה גדול במיכלי לחץ, אבל אני בטוח שלמבנה ה"שמנמוך" של בקבוק דובל יש התנגדות הרבה יותר גדולה ללחץ רדיאלי מאשר לבקבוקים רגילים (חלוקת לחץ לא שווה, שינויים בעובי הזכוכית וכו')