מחפש מתכון לסטאוט מוצלח

21 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

בגרסת רכז.

ראיתי הרבה מתכונים, עם שימוש מגוון בטעמים (פטל\שוקולד\קפה\צ'ילי וכיו"ב) נראה מעניין אבל מצד שני לא נראה לי ששימוש בתיבולים "מתוחכמים" יתנו בהכרח תוצאה מוצלחת.

אשמח לקבל רעיון למתכון מעניין וטעים.(יותר מידי לבקש...?)

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רכז? אול גריין?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

רכז

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתכון שלי: נסיון לקלון של בלהייבן סקוט סטאוט

זה על הספקטרום הטיפונת מתקתק 

אם אתה אוהב פחות מתוק הוסף מאה גרם רוסטד והתסס עם 05

בהצלחה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתכון שלי

סטאוט שיבולת שועל

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

תודה רבה!!! אנחנו עדיין מתלבטים, הבישול מתוכנן לחמישי ערב...

מה שלא הצלחתי להבין מהמתכונים הוא מה הפרופיל תסיסה. היום אני מתסיס 3 שבועות, ללא שפיה לסקונדרי, ושבועיים בבקבוקים, פרופי תסיסה של סטאוט לפי מה שהבנתי שונה.

איזו תסיסה אידיאלית למתכונים שציינתם?

תודה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

10-14 ימי תסיסה ב 17-19 מעלות וביקבוק 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק.

אגב, שמרי S04 נוטים לסיים תסיסה מ-א-ד מהר. ובכל זאת, תנו להם לפחות 10 ימים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היי נועם.

אם כבר הסקינונו בתסיסה מהירה.

שמרי T-58 גם תוססים מהר? כי בישלתי אייל בלגי כהה עם OG:1.084 וב24 שעות הראשונות הייתה לי תסיסה רועשת על גבול הגלישה החוצה ואחר כך פתאום יום למחרת כאילו לא היה כלום והבועות היו ממש רגועות

הגיוני?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה הייתה טמפרטורת התסיסה? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

25-27 מעלות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

WOW

אז כן, התסיסה יכולה לעוף. וגם המכסה יכול לעוף...

 

בכל אופן, חשוב לזכור, ביעבוע בנשם אינו אינדיקציה לתסיסה. רק מדידת גרביטי יכולה לתת אישור וודאי על סיום התסיסה.

 

 

ועוד דבר, את הבירה הזו יהיה מומלץ להגיש יחד עם אקמול. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כמה חודשים ראיתי כאן בחובבי ציון פוסט של מישהו

שטען ש T-58 מוצאם משימיי והם יתנו תוצאה טובה בטמפ האלה

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

חחח....

למה אקמול? בגלל אחוז האלכוהול?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בגלל שתסיסה חמה עשויה לעודד ייצור של fusel alcohols שגורמים לכאבי ראש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

ובבקבוק?

שבועיים כרגיל?

למה ראיתי שיש כאלה שמשאירים מספר חודשים ואומרים שזה משתלם מבחינת הטעם?

פיספסתי משהו?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

בקבוק מספיק שבועיים תמיד.
השאלה היא מה אתה רוצה לעשות אחרי זה. הרבה אנשים מיישנים את הבירה שלהם מה שגורם לטעמים לשקוע ולהיות עדינים יותר עם הזמן.
יישון נצרך לרוב בביגרות מורכבות ובכאלה עם אחוז אלכוהול גבוה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השארת בירה ליישון משתלמת מבחינת הטעם ברוב סגנונות הבירה. יש סגנונות ספורים שהם מומלץ לשתות את הבירה טריה ככל האפשר (לדוגמה: וויצן, IPA, APA). 

אחרי שבועיים הבירה מוגזת ומוכנה לשתיה. עם הזמן היא הולכת ומשתפרת בד"כ עד לפיק מסויים שאחריו יש ירידה באיכות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירות כהות ובמיוחד סטאוט ופורטר משתבחות מאוד עם הזמן - אבל במקרר 

כלומר אחרי שבועיים יש להכניס את הבירה למקרר.

 

אני יודע שבבישול ביתי קשה לשמור בקבוקים להרבה זמן לכן אני ממליץ לך "לשכוח" שישיית סטאוט באיזה מקרר רחוק (נגיד אצל החותנת)

ולהיזכר בו אחרי חצי שנה - כך תבין על מה אנחנו מדברים

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

עכשיו ברור...

ותהליך היישון עדיף תמיד במקרר ביתי רגיל או במקרר התסיסה?

בירת english bitter 4.5% ודומותיה תשתפרנה מהותית בתהליך היישון? או שחבל על דחיית הסיפוקים ולרכז אותם בעיקר בכהות למינהן?

כמה זמן יישו מומלץ לפני שמתחילה ירידה באיכות? אני מתאר לעצמי שלכהות עדיף פרק זמן ארוך יותר...או שזה לפי אחוזי האלכוהול?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יישון בקור של 3-4 מעלות

לגבי ההשתבחות עם הזמן - זה תלוי בכל מיני גורמים ואני ממליץ לך פשוט לנסות על ידי טעימה

יש כמה כללי אצבע:

בירות כהות מתיישנות טוב

לאגרים מתיישנים טוב

בירות חיטה ובירות ארומתיות כדאי לשתות צעירות

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

רב תודות!

למדתי המון!

הבירה בושלה, מאוחסנת בבטחה במקרר התסיסה!