טעם לווי וצבע מצ'לר טבול

2 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

בעקבות שינוי בסט-אפ שלי ערכתי ניסוי בו הרתחתי מיים תוך שאני משאיר את הצי'לר הטבול שלי (נחושת מחנות ציוד מיזוג, בן שנתים)למשך כל זמן החימום, הרתחה ואז קירור (בעבר הייתי רק טובל ל10 דקות חיטוי ואז קירור)

מטרת הניסוי היה לראות כמה זמן יקח הקירור. אך מה שגליתי הוא שהמים קיבלו צבע צהבהב וטעם מתכתי. (בכדי לווודא חזרתי מספר פעמים, הוצאתי את הצ'ילר ועשיתי שוב וזה לא קורה. החזרתי ושוב יש אותה תופעה)

גגלתי קצת ולא מצאתי מידע על תופעה כזאת, האם מישהו מכיר? 

 

 

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אין לי תשובה מדעית רק ניחוש עם תחושת בטן Wink

האם על הנחושת שלך יש קורוזיה, כתמים כהים לאורך הצינור?

במידה וכן זו עשויה להיות הבעיה

אתה יכול לשפשף בעדינות עם מטלית וחומץ זה יוריד את הקורוזיה.

במידה וזו הייתה הבעיה, תקפיד מעתה לנגב את הצ'ילר לאחר השטיפה זה ימנע מהקורוזיה להופיע שוב.

עוד דבר חשוב להימנע כמה שיותר מלשרוט את הצינור, בתוך השריטות כמעט בלתי אפשרי להוריד את הקורוזיה


אני באופן אישי מאסתי בהתעסקות עם הצ'ילר הטבול אז המרתי אותו במחלף צלחות ואת הטבול הפכתי לpre chiller:

 


 

בבקשה תן עדכון אם הצלחת לפתור את הבעיה

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

תודה על ההצעה

גם חשבתי לנסות לנקות למרות שאין כתמים.

לפי פלמר יש לשמור על הצילר בצבע דהוי ולא מבריק כי זו שכבה מגנה ורק לשים לב שאין כתמים ירוקים\כחולים שהם מקור לרעלנים 

אדווח התפתחיות 

 

לדעתי ההתעסקות היא דווקה בפילט צילר ולא בטבול אבל זה כבר עניין אישי

 

 

אבי