boktoberfest

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בירה מוחדת המשלבת bock ו- oktoberfest !

מיושנת בעץ.

20 ליטר.

grains:

- 5 kilos german vienna malt.

- 400 grams german pilsner malt.

- 300 grams german munich malt

- 100 grams melanoidin malt.

- 150   grams caramunich I.

- 100 grams carapils malt.

hops:

 45         grams hallertauer 4.7 % AA for 90 minutes .

other: 1 ts irish moss for 15 minutes.

- 15        grams oak chips for 3 weeks.

moderately soft water.

lager yeast fermentis w-34/70

mash for 75 minutes at 66 c.  boil for 90 minutes.

first fermentation at 9 c. for 7-8 days

second fermentation at 4 c. for 3 weeks

bottle lager at 4 c. for 3 months. with 101 grams corn sugar per 19 liters.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

אפשר לבקש שתציין גם OG,FG,IBU ?

כמו כן, מכיוון שאתה בין הבודדים שמבשלים לאגר (ובהצלחה רבה, מסתבר)

האם תוכל לתת לנו מעט טיפים כלליים לבישול לאגר?

באיזה מקרר ובקר אתה משתמש לשליטה על הטמפ'?

האם אתה מתסיס בכל פעם בטצ' בודד במקרר זה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

את הבירה הצפציפית הזאת עוד לא בישלתי, רק עשיתי מיקס של מתכונים..אבל בעתיד אעלה נתונים..

כשאני מבשל לאגר אני מקרר את התירוש אחרי הבישול ל25-20 מעלות צלסיוס, מוסיף את השמרים ושם במקרר ביתי ישן(700ליטר) ומצנן כמה שיותר מהר(תוך איזה 6 שעות כשהתסיסה בנתיים מתחילה) ל9 מעלות מנוחת דיאצטיל אחרי 3 ימים ב 15 מעלות וחזרה ל9. במקרר יש לי תרמוסטט חיצוני שהתקין לי חשמלאי.

ללאגרים אני נותן תסיסה ראשונה של לפחות 6 ימים, במקרה של תכולת סוכרים גבוהה-יותר מ1050  OG אולי יותר 7-8 ימים.

תסיסה שניה 3 שבועות בטמפרטורה של 4 מעלות שזאת טמפרטורת מקרר ביתי רגילה.

צריך לשים לב כשמבקבקים-בגלל התסיסה הקרה של הלאגר יש בו הרבה פחמן דו חמצני ואני מבקבק 19 ליטרים של בירה עם 100 גרם סוכר בלבד!

שנותן מיגוז של 2.3-2.5

אחרי יישון קר 1-4 מעלות שלושה חודשים או יותר בבקבוקים הבירה מוגזת לגמרי ומקבלת את הטעם הסופי שלה.

מעבר לזה לא עושים כלום, כמובן לשמור על הכל מחוטא וכדומה.

כרגע עברתי למקרר שמאפשר תסיסה של בטצ' אחד כל פעם.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה על ההסבר. עושה חשק לבשל לאגר.

האמת היא שאחרי ששתיתי את הסמואל אדמס שקיבלנו בלונגשוט בא לי חשק להכנס לענייני הלאגר. אופי כל כך שונה מהגולדסטאר הסטנדרטית שהכרתי.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לאגר זה מושג נורא כללי, שכמו שאתה בטח יודע מדבר על תסיסה קרה ויישון קר.

אז באופן כללי אם אתה רוצה ליצור בירה ששמה דגש על הלתת והכשות ופחות על טעמים וריחות שמקורם בשמרים...עשה לך לאגר.

לא כל לאגר הוא חסר טעם או באיכות ירודה... אתה רק צריך לקרוא את מדריך הסגנונות של  ה- bjcp ולמצוא שם משהו טוב...