לאגר

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום לכולם.

לאחר מחקר מה להכנת לאגר יש לי מס' שאלות.

1) מה משטר התסיסה המומלץ. יש לי מקרר יינות עם תרמוסטט חיצוני שיכול להגיע לטמ"פ הכי נמוכה 4 מעלות. קראתי על משחקים שונים ומשונים. בגדול הבנתי שתי דרכים מרכזיות: האחת לקרר את התירוש ל15-16 מעלות ולזרות את השמרים ללא סטרטר. כעבור 12 שעות לאחר תחילת התסיסה להוריד את הטמ"פ ל 10 מעלות למשך כל זמן התסיסה. לאחר מכן לבצע לאגרינג ב-4 מעלות.

דרך נוספת ראיתי שלקרר את התירוש ל 7 מעלות ולזרוע את השמרים בעזרת סטרטר ואז להעלות את הטמ"פ ל-10 מעלות. ואז כמובן בסוף התסיסה להעביר ללאגרינג ב-4 מעלות. 

2) לא הבנתי כל כך מתי לבצע מנוחת דיאצטיל ובאיזו טמ"פ.

3) אני מתכוון לבצע DRY HOP לעשות את זה לאחר שפייה והעברה ללאגרינג?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אם אתה יכול לזרוע ב-7 מעלות ולתת לטמפ' לטפס עד 12-10 הכי טוב!

בנוגע למנוחת דיאצטיל, יומיים לפני סיום התסיסה תעלה את הטמפרטורה ל-17-18 מעלות 

ואת הDH תעשה תוך כדי התיישנות

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי,

קראת את המאמר הזה ואת מאמר ההמשך? תתחיל שם.

 

בכל אופן לשאלתך, לשמרים יבשים אף פעם לא עושים סטארטר. ותמיד מומלץ לעשות הרטבה -  rehydration .

אני ממליץ לקרר את התירוש ל7-8, לזרוע שמרים מורטבים, לתת לטמפ' לטפס ל10-11. להתסיס ב10-11 מעלות למשך שבועיים. להעלות ל16 מעלות ליומיים ואז לעשות לאגרינג.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה רבה על העזרה.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בביקבוק כדאי להוסיף עוד שמרים? ואם כן אז שמרי לאגר או שמרי אייל?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מניסיוני, יש שתי אפשרויות:

1. להשתמש בשקית אחת של שמרי לאגר בהתחלה ואז בביקבוק להוסיף עוד שקית, לא משנה לאגר או אייל.

2. להשתמש בשתי שקיות של שמרי לאגר בהתחלה וזהו.

ממה שיצא לי לראות, הרוב עובדים בשיטה הזו. לא הבחנתי בהבדל בטעם בין שתי השיטות.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

סבבה,

אז אם הכנסתי שקית אחת לבאץ' של 10 ליטר זה אמור להיות מספיק הלא כן?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שקית אחת לבאץ של 10 אמורה להספיק, במידה ולא, תתארך טיפה התסיסה (שגם ככה ארוכה).

לגבי משטר התסיסה - שתי הדרכים נכונות, תבחר את הדרך שלך. אני אמליץ על להתחיל מ7-8 מניסיוני.

לדעתי, אין צורך להוסיף שמרים לתסיסה בבבקבוק, כמות סוכר רגילה כמו שאתה רגיל לשים.

מנוחת דיאצטיל - בסוף התסיסה. חימום ליומיים.

DH, לאחר המנוחה, לפרק זמן שהגדרת. DH בלאגר הופך את הבירה למעדן אמיתי לדעתי, הבירה חלקה מבחינת טעמים והכשות מורגש וטוב. איזה כשות אתה מתכוון להשתמש לDH?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

האלרטאו מילטפרו

30 גר'