שלום לכולם.
לאחר מחקר מה להכנת לאגר יש לי מס' שאלות.
1) מה משטר התסיסה המומלץ. יש לי מקרר יינות עם תרמוסטט חיצוני שיכול להגיע לטמ"פ הכי נמוכה 4 מעלות. קראתי על משחקים שונים ומשונים. בגדול הבנתי שתי דרכים מרכזיות: האחת לקרר את התירוש ל15-16 מעלות ולזרות את השמרים ללא סטרטר. כעבור 12 שעות לאחר תחילת התסיסה להוריד את הטמ"פ ל 10 מעלות למשך כל זמן התסיסה. לאחר מכן לבצע לאגרינג ב-4 מעלות.
דרך נוספת ראיתי שלקרר את התירוש ל 7 מעלות ולזרוע את השמרים בעזרת סטרטר ואז להעלות את הטמ"פ ל-10 מעלות. ואז כמובן בסוף התסיסה להעביר ללאגרינג ב-4 מעלות.
2) לא הבנתי כל כך מתי לבצע מנוחת דיאצטיל ובאיזו טמ"פ.
3) אני מתכוון לבצע DRY HOP לעשות את זה לאחר שפייה והעברה ללאגרינג?