ניסוי בירת dry hop only - תוצאות

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בהמשך לדיון פה: http://zion.e-snif.com/content/%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%95%D7%A4-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA

הכנתי באץ' פשוט של 5 ליטר - 1 קילו לתת פייל אייל, ושמרי nottingham.

כעבור 3 ימים בתסיסה (כשהבועות בairlock נרגעו) הוספתי 30 גרם של כשות Columbus 13.9% AA בדריי הופ למשך שלושה שבועות.

לאחר מכן בקבקתי והיום שתיתי את הבירה לראשונה.

באופן מפתיע הבירה מאוד מרה! נראה לי בסביבות ה60 IBU, מרגישה כמו IPA.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

30 גרם זו כמות מכובדת. וכל הכבוד על הניסוי.

כשות תורמת מרירות בכל דרך (גם בטעימה כמו שציינתם בדיון וגם אם נמוסס בכוס מים).

בכל בירה, ככל שגילה עולה, תחושת המרירות מתאזנת ואף נעלמת והכרמליות מתגברת (ומשתנה במשך הזמן...).

מעניין אותי לדעת, תוך כמה זמן המרירות נעלמת\דועכת מדריי הופ, האם מהר יותר או לאט.

מה שאבקש, אם אתה בעניין, תטעם בקבוק פעם בשבוע\שבועיים (בהתאם לכמות הבקבוקים שיש לך) עד לגיל חצי שנה\9 חודשים וכמובן תדווח פה. (הפוסט יקפוץ כל פעם שתעדכן).