על הכנסת שמרים לבקבוק לתסיסה בבקבוק.
כמובן שלא מצאתי בפורום את התשובה לשאולות הבאות:
האם זה מקובל?
אם כן, מה בדיוק התהליך?
תודה
מאגף הגוויה
תודה
מאגף הגוויה
באופן כללי אין שום סיבה להוסיף שמרים בעת הביקבוק.
ישנם מספר מקריםיוצאי דופן שבהם זה נחוץ, אבל זה בשוליים. י
אני יודע שקיימות כמה מבשלות שאחרי התסיסה הראשונה מסננות את הבירה,
מוסיפות סוכר ושמרים חדשים להמשך התסיסה בבקבוק,
כאשר השמרים החדשים הם לאו דווקא אותם שמרים כמו בתסיסה הראשונה.
זה נהוג בעיקר עבור בירות כבדות.
בדגש שהדבר נעשה לאחר סינון. ברמה הביתית הדבר לא רלוונטי אלא רק מעניק טעם שמרי לבירה
לאחר לאגרינג ארוך נהוג להוסיף שמרים לביקבוק
אבל אי הוספה לא תוביל לתסיסה תקועה אלא פשוט תעכב אותה.
אני מוסיף שמרים בביקבוק רק כשאני מבשל לאגר,
גם אז רק גרמים בודדים...