הכנסת שמרים לבקבוק לכבוד התסיסה השניה?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

קראתי כאן :http://www.m-lerer.com/category/faq-תסיסה-בבקבוק
על הכנסת שמרים לבקבוק לתסיסה בבקבוק.
כמובן שלא מצאתי בפורום את התשובה לשאולות הבאות:
האם זה מקובל?
אם כן, מה בדיוק התהליך?

תודה
מאגף הגוויה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באופן כללי אין שום סיבה להוסיף שמרים בעת הביקבוק. 

ישנם מספר מקריםיוצאי דופן שבהם זה נחוץ, אבל זה בשוליים. י

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

+1

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תודה

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אני יודע שקיימות כמה מבשלות שאחרי התסיסה הראשונה מסננות את הבירה,
מוסיפות סוכר ושמרים חדשים להמשך התסיסה בבקבוק,
כאשר השמרים החדשים הם לאו דווקא אותם שמרים כמו בתסיסה הראשונה.

זה נהוג בעיקר עבור בירות כבדות.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בדגש שהדבר נעשה לאחר סינון. ברמה הביתית  הדבר לא רלוונטי אלא רק מעניק טעם שמרי לבירה

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

לאחר לאגרינג ארוך נהוג להוסיף שמרים לביקבוק

אבל אי הוספה לא תוביל לתסיסה תקועה אלא פשוט תעכב אותה.


אני מוסיף שמרים בביקבוק רק כשאני מבשל לאגר,

גם אז רק גרמים בודדים...



מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא