גודל סיר ל BIAB

14 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

שלום,

אני חושב כבר הרבה זמן להתחיל אול גריין ובהחלט מתכוון להגיע למע' הרמס, אך בתור התחלה הייתי רוצה לעשות BIAB ולהתקדם משם.

האם סיר 30 ליטר מספיק לבאצ'ים של 20 ל'? באיזה צפיפות? הבנתי שהסיגנון לא כ"כ נוץ בארץ אבל מבדיקה לא מקיפה מאוד לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות?

מישהו מתנסה באופן קבוע בטכנקה?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

המלצה שלי: 

אם אתה מתכנן herms בכל מקרה, אז תתחיל ישר עם זה, בלי תכנות בדרך - בזבוז זמן וכסף (מנסין...)

לא התנסתי ב biab אבל לדעתי 30 ליטר לא יספיק לבטץ של 20

אלון


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

אני גם חושב כך, אבל בשל עלות הבניה, חשבתי לעבור ל BIAB כדי לעשות אול גריין בלי להשקיע בצידנית והשאר, ותוך כדי לתכנן ולבנות את ההרמס. הסיר של BIAB יוכל לשמש אותי גם בהמשך

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

היי,

אני מבשל BIAB, לבישול 90 דק' באצ' של 20 ליטר תזדקק לכמות מים של כ- 37 ליטר, ובנוסף תוסיף גם את נפח הגרעינים, לדעתי סיר 40 ליטר גבולי אבל ניתן לעבוד בו עם רוב המים ולהשלים חוסרים לאחר הוצאת הגרעינים.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

או בקיצור, סיר 45, וגם זה צפוף...

תודה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רון

אתה יכול לפרוט איך אתה מגיע ל-37 זה נשמע לי הרבה מדי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתמש במחשבון שפותח ע"י משתמשי הפורום http://www.biabrewer.info

יתכן ורון זקוק למים כה רבים כי קוטר הסיר שלו גדול למדי והאידוי שלו רב. 

החישוב לסיר הספציפי שלי (המרובע) הוא 33 ליטר סה"כ כדי לקבל לאחר התסיסה 20 ליטר של בירה בגרביטי התחלתי של 1.050

אם תוסיף על זה את נפח הגרעינים עצמם תגיע לכ36.8 ליטר כאשר המאש בעיצומו. קרוב ל40 ליטר . וזה בבישול של בירה בגרביטי בינוני. גרביטי גבוה יותר כבר יהיה מאתגר בסיר של 40 ליטר.

אבל כמובן ניתן להוסיף מים לאחר המאש.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אכן, כפי שנועם רשם, אצלי יש אידויי גדול,

כשאני מתכנן בטצ' של 20 ליטר (זו הכמות הסופית לבקבוק שתשאר לאחר סיום התסיסה), אני לוקח בחישוב, ז"א בירסמיט לוקח בחישוב Wink

את כל ה"הפסדים" במיכל התסיסה, בסיר, באידויי ובספיגת הגרעינים.

יש לציין ולשבח את הבירסמיט, שלאחר כיול הכמויות וההפסדים פעם אחת, הכל עובד כמו שעון.....

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תכוון לסיר של לפחות 50 ליטר

אם תרצה לעבות ל-herms תוכל לבשל עד 40 ליטר בירה

לפחות מזה השקעה בהרמס לא כידאית

עם תרצ הכוונה בנושא צור איתי קשר

אלון


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עם סיר 70 ליטר. מצליח לבשל גם 45 ליטר.

יהודה, יש כמה וכמה מבשלי BIAB בפורום. רק תשאל ותחפש אותנו 

Laughing

 

אני חייב לומר שאנחנו לא רואים את הBIAB כשלב "מעבר" או "ביניים". זוהי שיטת בישול מקובלת ולגיטימית. אם גם חסכונית בציוד וזמן...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני משתמש בסיר של 40 ליטר לBIAB ואני לא מרגיש שהוא קטן מידי או גדול מידי.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

אלון, תהיה בטוח שאני אנצל את ההזמנה...ברגע שאני רק אגבש רעיון והבנה כללית של הנושא

נועם, לא התכוונתי לזלזל חס וחלילה ואני לא פוסל אפשרות לעשות BIAB ולהשאר שם אם זה יענה על כל צרכי, אבל הבניה והמחשבה על המערכת היא חלק בלתי נפרד מההנאה בשבילי

ליאור, איזה גודל של באצ'ים אתה עושה? בסיר  כמו שלך אפשר לעשות בצ' 20L של בירה גדולה?

אשמח להצטרף לאחד הבישולים, הרמס או ביאב.

כל טוב,

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן אני עשיתי בישולים של 6 ק"ג גרעינים והיה בסדר. אולי לבירות בסגנון יין שעורה הנפח הזה לא יהיה מתאים.

אם מדאיג אותך הגודל אז עדיף שתקח סיר של 50 ליטר ככה תהיה מכוסה מכל כיוון.

ואתה יכול להצטרף לבישול אצלי בשבוע הבא.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני כרגע מבשל בשעות לא שגרתיות אבל אתה יכול לבוא סתם לראות ולהיתרשם איך המע׳ (HERMS) עובדת


ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני משתמש בסיר 55 ליטר. אולם מיכל הנירוסטה (שהוא בעצם ה"שק" של הBIAB) הוא של 45 ליטר. ולכן זו המגבלה בשלב המאש.

אבל אפשר לעשות באצ' גדול יותר עם עושים ספארג' בסיום המאש.

בנוסף, גם הסיר אצלי רחב, ולכן קצב האידוי רב. אם זו בעיה, אפשר לפתור את זה על ידי סגירה חלקית עם המכסה.

בקיצור, אפשר להגיע לבצ' של 45 ליטר בתיכנון זהיר.

גם אני ממליץ על בירסמיט- ברגע שמכיילים את התוכנה- זה עובד מדוייק מאוד.

ודרך אגב- אצלי הBIAB עם HERMS...

זה עובד מצויין.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.