מחירי ציוד להקפאת שמרים\השתתפות ברכישת מבחנות

16 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

 לוי לבל ת"א - מחירים שקיבלתי הבוקר:


1 ארלנמייר 2000 מ"ל                                 מחיר לי"ח 48.00 .


20 מבחנות 50 מ"ל עם פקק, ניתנות לחיטוי    מחיר לאריזה בת 200 י"ח 350.00 .


1 קפסולה לבוחש מגנטי                               מחיר לי"ח 12.00 .


1 פיפטה 20 מ"ל                                        מחיר לי"ח 24.00 .


1 כוס זכוכית 500 מ"ל                                מחיר לי"ח 16.00 .


גליצרול                                                     מחיר לליטר 30.00 .

מישהו רוצה לחלוק במבחנות?  לי בטח אין מה לעשות עם 200...

25 יספיקו לי...או לחילופן מכיר מקום שמוכר בבודדות במחיר שפוי 

 

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

עצור לפני שאתה קונה
בחן שמואל מחיר לארלנמייר 2L הוא 26 ש"ח

לכוס כימית 7 ש"ח
קפסולה לבוחש 4 שקלים (לקטן)

כמובן מחירים לא כולל מע"מ.
אני חושב ששווה לך לבדוק איתו גם את שאר הדברים.

התעת המחיר ניתנה לפני כחודש וחצי

בנוגע למבחנות יש באיביי (קישור) תוכל למצוא יותר או פחות מבחינת כמות ותקבל אותם סטריליות)

לא ניסיתי אותם מעולם אבל מאמין שהם בסדר..

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

נשמע מאוד אטרקטיבי, אבל אני נמצא באיזור הוד השרון\ת"א ולא מגיע לאיזור חיפה, בטח לא באמצע שבוע, לצערי. לבוא במיוחד יעלה לי יותר...

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני חושב שתמורת כמה שקלים הם יהיו מוכנים לשלוח אלייך את הציוד. שווה לבקש הצעה ואז לראות אם זה משתלם.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

ל- http://www.simada.co.il/cat.php

יש את כל החומרים וגם בבודדים, מחירים אני לא סגור, אבל אם הזיכרון שלי לא מטעה אותי אצלו יותר זול

אשמח אם תעדכן את הפוסט לגבי מחרים אצל המתחרים וגם

אם יש פה משהו שיירים את הכפפה ויכול לתת פה הרצאה קטנה על הקפאת שמרים נוזליים והפשרתם זה יעזור מאוד?

לי אין מושג איך עושים זאת ומעוניין ללמוד, אני בטוח שיש עוד כמה כמוני שרוצים ללמוד!

תודה

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשמחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חפש "הפצת שמרים" בפורום , מישהו פרסם מדריך קצר בנושא, די מזמן אבל עדיין אקטואלי.

 

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

והנה תשובתו של חן שמואל...

ארנלמייר 2000 מ"ל סיני\גרמני - 26\46 ש"ח

כוס זכוכית 400 מ"ל סיני\600 מ"ל גרמני - 6.40\8.30 ש"ח

פיפטה סינית 50 מ"ל - 15 ש"ח

מבחנות קצת קשה להבין - מבחר גדול מידי - אבל מוכרים גם בבודדות.

 

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני מתכוון להתחיל לעבוד עם שמרים נוזליים

למיטב הבנתי להלן הציוד הדרוש:

בוחש מגנטי

ארלנמאייר 2 ליטר 2 יחידות

כוס פיירקס 600 מ"ל 2 יחידות

פיפטת מילוי 25 מ"ל 2 יחידות

מבחנות פלסטיק 50מ"ל עם פקק עמידות לחום ולהקפאה-20 יחידות

צנצנות 500 מ"ל לשטיפת שמרים 3-5 יחידות

מעמד למבחנות,20 מבחנות 2 יחידות

גליצרול 1 ליטר עבור הקפאת שמרים

האם דרוש ציוד נוסף?

אשמח להערות ממביני עניין

תודה

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני נמנע מלשטוף שמרים כשלא הכרחי. מה שאני עושה זה פשוט מתחיל להכין את הסטארטר חמישה ימים לפני הבישול. אחרי יומיים אני מעביר חצי מהשמרים למבחנה ואת השאר אני ממשיך לגדל. בדרך כלל אני מחדש את הסטארטר עם תירוש חדש. 

נקודה למחשבה

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ממקורות שונים באינטרנט לא מומלץ לגדל שמים בסטרטר על בוחש מגנטי יותר מ-24 שעות

האם כאשר אתה מתחיל 5 ימים לפני הבישול את הסטרטר,אתה מחדש את התירוש כלבסוף  יום?

או שאתה פשוט משאיר את הבוחש יומיים וחצי ראשונים כל הבוחש המגנטי, לאחר מכן

 מחלק את השמרים לשני מיכלים ע"י הפרדת גרביטציה

ומחדש שוב את התירוש בשני המיכלים על שני בוחשים מגנטיים?

האם אתה משתמש בסטרטר של 2 ליטר?

כמה זמן ניתן לשמור על שמרים בצורה כזו במקרר

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מקורות שונים באינטנרט אומרים שמתרחש משטר אפרטהייד וחלק מדברים על על צמיחה כלכלית.


סטרטר בסיסי להאצ' של 20 ליטר עושים במשך 72 שעות, לא יעזור מה. משמעות הדבר שזה יותר מ24 שעות.

כאן מתחיל העניין, כאשר אתה בעניין של להכין סטארטר אז אתה מכין תירוש בנפח הרצוי, ומתסיס בארלנמייר למשך 72 שעות.

כאשר אני רוצה להגדיל את כמות השמרים אני עושה תירוש בחצי הכמות. בכל יום מוסיף חצי.

הגרוויטי של התירוש צריך להיות בין 1.02 ל-1.04. אני אישיתי לא עובר את ה-1.03 בשביל לא להעמיס על השמרים בעבודה יותר מידי קשה.

על התירוש להיות אך ורק מלתת, עדיפות ללתת אבקתי (כיוון שניתן לשקול אותו). אסור להשתמש בסוכר פשוט על מוצריו השונים. 

עדיף לא להשתמש במזין שמרים אלא אם ממש צריכים.

לבאצ' של עד 20 ליטר, כאשר משתמשים בבוחש מגנטי, ניתן להשתמש במיכל של ליטר אחד. יש אחלה מחשבון של ג'מיל שעוזר לדעת כמה ליטרים אתה צריך לכל באצ' - לחץ כאן

 

כאשר אני מסיים את הפרק הראשון של הסטארטר, אז אני שופך את התירוש, ומשאיר רק את השמרים. חצי אני מעביר למבחנה ואת השאר משאיר במיכל עבור סטארטר לבאצ'. השיטה הזאת עדיפה כיוון שבשטיפת שמרים לאחר תסיסה אתה אוסף גם זבל שנשאר מהבירה, כשות ופסולת תסיסה נוספת. יתרה מכך, המוטציה שהשמרים עוברים בתסיסה של שבוע שלם, יחד עם החומרים שנוספו לתירוש (כשות ועוד) הרבה יותר מתקדמת מהמוטוציה שהשמרים עוברים בסטארטר של יומיים, כאש הם פוגשים תירוש בגרוויטי נמוך.

אני מחזיק שמרים כאלו עד שלושה חודשים במקרר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם הבנתי נכון אזי:

עבור באץ של 20 ליטר משתמשים בסטרטר בנפח רצוי 72 שעות על בוחש מגנטי, מפרידים את הנוזל מהשמרים ומגישים אותם למיכל התסיסה,

כאשר רוצים לגדל שמרים:

ביום הראשון עושים סטרטר עם חצי מכמות התירוש הדרושה לבאטץ' של 20 ליטר,

ביום השני משקעים את השמרים ומוסיפים עוד מחצית כמות התירוש וחוזר חלילה 4 פעמים

כך מקבלים כמות שמרים כפולה-אחת לדלי תסיסה, האחר למבחנה.

שאלות נוספות אליך:

באיזה סוג מבחנה אתה משתמש-גודלת נפחת חומר גלם?

כמה נפח שמרים בממוצע יש בתחתית הארלנמייר שעת הגשת השמרים למיכל התסיסה?

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

ובאיזו טמפ' עושים סטארטר לשימרי לאגר?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

השמרים מחכים לתשובה...

האם סטארטר לשימרי לאגר אמור להתבצע בטמפ' של תסיסת לאגר? או שאפשר לעשות בטמפ' החדר?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפ' החדר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תמיד טוב ללכת לאתר החברה שיצרה את השמרים. במקרה הזה, על המבחנות של השמרים כתוב שאת הסטארטר לשמרי הלאגר יש לעשות בטמפ' של 21-24 מעלות. כביכול טמפ' החדר, כל עוד אתה לא בבקעת בית שאן

If you don't stand for something

You will fall from anything