עיקור בקבוקים

אבינועם טלמן's picture

Location

jaffa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2013

שלום לכולם

 

אני בשלן מתחיל כשמאחורי באץ' אחד שיצא טוב ללא בעיות.

רציתי להתעניין בנושא עיקור בקבוקים במים של 100 מעלות ואלו הם שאךותי העיקריות:

1. האם מספיק עיקור? האם צריך גם חיטוי בתמיסת יוד?

2. לאחר העיקור והייבוש אני אוטם את הבקבוקים בנייר כסף. לכמה זמן ישמרו הבקבוקים ויהיו טובים לבקבוק?

בבקבוק היחיד עד כה הששתמשי בבקבוקים שעברו עיקור כזה וישבו כ4-5 שהם אטומים בנייר כסף ללא חיטוי ביוד ואני לא מזהה זיהום או טעמי לוואי שאני יכול לייחס אותם לבקבוק.

כלומר, נכון להיום זה עובד ואני רוצה לוודא שאני פועל נכון

 

תודה מראש לכל העונים ובמגיבים

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

חיטוי היא פעולה שמוגדרת כהשמדת הפתוגנים ( ברפואה=גורמי המחלה/בבתססת בירה=מזהמים)

עיקור הוא פעולה שמשמידה את כל צורות החיים (אורגניזמים,מקרואורגניזמים, וירוסים, פטריות וצמחים)

 

מההגדרה הזו ניתן להבין שכל עיקור הוא גם חיטוי.

אולם לא כל חיטוי הוא עיקור. ולכן, אם עיקרת את הבקבוקים אין צורך בחיטוי.

 

לעיניננו, הרתחת הבקבוקים ב100 מעלות צריכה להימשך זמן מה כדי שתחשב עיקור (10-20 דק').

בנוסף, לעניין הזמן בו הבקבוקים נשארים מעוקרים. הדבר תלוי במידת האיטום -
במידה והאיטום הרמטי- העיקור ימשך זמן ארוך (כל עוד האיטום בתוקף, אפילו מס' שנים במקרים מסויימים)

נייר כסף אינו אוטם בצורה מלאה, ולכן זמן התפוגה של הסביבה הסטרילית מוגבל. ובנוסף, חשוב לחטא גם אותו לפני הסגירה.
(שיטה טובה לכך היא עיקןר על ידי הכנסת הבקבוקים לתנור כאשר הם כבר מכוסים היטב בניר כסף).

בכל מקרה, כלל האצבע: אם אתה לא בטוח שהבקבוקים מחוטאים, כדאי לחטא אותם בשנית לפני הבקבוק...

חבל להרוס באץ' שלם בגלל זה..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.