אין גיזוז בחבית קורני

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

ערב טוב חברים.
לאחרונה חיבתתי שתי בירות בחביות קורני ששאלתי מחברנו נועם שליו. 
אחת אמבר אייל, אחת חיטה בווארית. 

היום, בעצתו של נועם- בדקתי האם קיים לחץ בחביות (= לחצתי על השסתום עם פין קטן). 
החיטה הבווארית העיפה שפריץ נאה לפרצופי המופתע ולתקרה. 
החבית השניה, עם האמבר אייל- דוממת ושקטה, ללא גזים...

התייעצתי עם נועם- וככל הנראה האיטום לא מושלם. ההצעה היא לפתוח, למרוח מעט וזלין ולאטום שוב. 

שאלתי היא כזו- האם יש צורך להוסיף סוכר לבירה להגזה? סביר להניח כי הסוכר שהוכנס בחיבות לפני שבועיים נוצל ונאכל כולו. 

החבית מיועדת לשתיה בעוד שבוע, ולכן הגיזוז חשוב....

(אם מישהו מוכן לעזור בגיזוז באינוס למקרה זה- יתקבל בברכה! יש לציין שמדובר בקורני פין לוק). 

תודה!
יוחאי

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הדרך הנכונה תהיה כמובן לבדוק מה הגרביטי של הבירה עכשיו ולהשוות לFG בסיום התסיסה.

כך תוכל לדעת בוודאות מה רמת סוכר הנוכחית.

לפי תוצאה זו, תוכל להשלים לרמת הסוכר המתאימה.

מו כן, קיימת אפשרות (קלושה) שמסיבה כלשהי לא היתה תסיסה נוספת בחבית .

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כמה שבועות השאלתי חביות לחבר וזה בדיוק מה שקרה לו

אחת החזיקה לחץ והשנייה לא

הפתרון היצירתי שלו היה לסגור את החבית עם הגבהה מתחת לשתי הקרנים שעוזרות למכסה להינעל

למשל מטבע או פיסת עץ

לגבי חישוב הסוכר - תעשה מה שסוג'י אמר

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נשמע טוב. 
בנוגע לאפשרות הקלושה- אתה מציע אולי להוסיף כמה גרגרי שמרים?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה לא יזיק אבל האפשרות שזה הבעיה קלושה עד לא קיימת

בכל מקרה אם אתה מוסיף גרם עד שניים מורטב יספיקו

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

למי שמעוניין יש לי סט אטמים מלא לחביות קורני:

1 אטם מכסה

2 אטמים לפוסטים (חיצוניים)

2 אטמים לצינור אלומניום שבתוך הפוסט (QUADRING)

1 אטם לפורק לחץ

יש לי גם מסיליקון כתום וגם מניטריל שחור

יש לי גם סט חולץ אטמים בכדי להוציא את הישנים מבלי לגרום נזק לחבית.

 

לפעמים יש חביות שלמרות שיש בהן לחץ והן אטומות לגמרי הגיזוז בהם קשה. בחביות אלו מומלץ לעשות גיזוז טבעי עם סוכר

או להשכיב אופקית כך יש יותר שטח פנים לספיגת הגז או שפשוט מנערים את החבית.

 

Theres nothing like a good brew