מיחם או סיר?

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

שלום לקוראי הנאמנים.

התלבטות קלה לקראת המשך עיסוקי בתחום.

עד עכשיו בישלתי מרכז/PM בסיר אלומיניום של כ-10 ל' שירשתי מאבי ז"ל.
בסיר הזה קשה לי לאמוד את הכמות שנשארת בסוף וכמובן שנשאר פחות מה-9 ל' שאני רוצה להתסיס.

עומדת בפני התלבטות, האם לקנות סיר נירוסטה של 13.5 ל' ב200 ש"ח- יש בו שנתות, אבל אני מניח שבשלב מסויים ארצה להרכיב לבחור ברז.
או לחילופין, לקנות מיחם 20 ל' שמורכב לו ברז ושנתות וכו' ולפי דיונים שראיתי בפורום אפשר בהחלט לבשל בו בירה טובה.

ראוי לציין כי אני מבשל על כיריים חשמל שבינתיים קל לי לווסת את הטמפ' לרצויה -+ חצי מעלה. 

מה עמדתכם בנושא?
וכן, האם יש לכם המלצות אחרות? 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

השאלה העיקרית לאן אתה רוצה להגיע?

מה הכמות, בבישול בייתי, שאתה רוצה לבשל? (גודל הבאץ'), משם אפשר להמשיך ולתכנן.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013


כרגע מיכל התסיסה שלי עומד על 9 ל'.
כנראה שאעבוד בשיטת נועם ואקנה ג'ריקנים למיכלי התססה. (עם פקק עם קדח לנשם).
אני לא רוצה להתסיס כרגע הרבה יותר מזה, אולי כ-10- 12 ל' בזמן הקרוב עד בינוני.
למען האמת אין לי מה לעשות עם יותר בירה, ובינתיים פשוט כיף לי להתנסות בכל התהליך לעיתים יותר מהתוצר.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

האם אתה מתכוון לבשל BIAB או בשיטת המאש טון?

יש ייתרונות וחזרונות לכל אחת מהן, אני אישית מעדיף את החשמל כי הוא מאפשר לי שליטה יותר טובה וגם אני מבשל כמות גדולה בתוך הבית שלא ניתן לעשות זאת עם גז.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

BIAB שגם הוא רק חלקי והשאר רכז.

בכל מקרה את הסיר אני מחמם על כיריים חשמליות.

השאלה היא נקיון המיחם.

באם אני הולך על מיחם, אפשר לחבר לו בקר טמפ' בקלות?
יש לי ידע טכני קל בחיבור חוטים.

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

בישול BIAB חלקי זה "סטיפינג" כלומר השריית הגרעינים המיוחדים ברכז.

BIAB הינו בישול ALL GRAIN לכל דבר.

בבישול מרכז יש להתאים את הסיר וכלי התסיסה לכמות אותה הינך מבשל ומתסיס, רצוי שהסיר ו/או כלי התסיסה יהיו בכ 25% גדולים מכמות הבישול וזאת כדי שלא יגלוש התירוש.

כלומר, אם אתה מתסיס 10ליטר כדאי שגודל סיר הבישול יהיה בגודל של 12 - 15 ליטר.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לכן אני רוצה לקנות סיר חדש, או מיחם.

אם זה סיר חדש זה יהיה 13.5 ל'.
אם זה יהיה מיחם זה יהיה 20.
כי הפער בין סיר לסיר הוא גדול ובין מיחם למיחם לא.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לדעתי הסיר שאתה מתכוון לקנות קטן מדי,כבר עכשיו , בעיקר לBIAB, שאמור להכיל את הגרעינים בנוסף לנפח התירוש.
 ובסופו של דבר, כשתרצה לשדרג, או לעבור לאול גרין . זה יגביל אותך.

למיחם יש יתרונות ברורים, מכיוון שהוא כמעט מוכן לשימוש כפי שהוא. 
ניתן לניקוי קל, אם תוסיף לו בתחתית ניקוז נוסף.
יש לו כבר גוף חימום שאותו ניתן לחבר לבקר ולכן אין צורך בפלטת חימום חשמלית

בנוסף, במידה ותרצה מתישהו להגדיל את נפחי הבישול. תוכל להוסיף סיר גדול, והמיחם יכול לשמש כחלק ממערכת HERMS עתידית. או כמיכל מים חמים.

אם אתה בכל זאת הולך על סיר. כדאי להשקיע בסיר גדול יותר. לפחות 20 ליטר (ואני הייתי הולך על 35 ליטר.. כדי שאוכל לעשות בצ'ים של 19 ליטר )

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אני לא מבשל BIAB אבל נראה לי שאם תקנה מיחם תצתרך לקחת בחשבון שהגרעינים לא יידעו בגוף חימום, כי החימום נקודתי ויהיה לך גרעינים שרופים, תצתרך גם משאבה כדי שלא יהיו לך נקודות יותר חמות בתוך המיחם (תצתרך לעשות סירקולציה במיחם). נקיון גוף חימום במיחם הכרחי, אני הקלתי ראש בהתחלה וייתכן שבשלב כלשהו בקרוב אצתרך להחליף את גוף החימום. את הנקיון יש לעשות עם NaOH 0.5M שזה 20 ג''ר לליטר ויש לעבוד בזהירות רבה עם החומר כי הוא חומר מעכל ומסוכן לעיניים (משקפי מגן חובה וכפפות כמובן). באופן כללי טוב לנקות את הציוד (נירוסטה) עם החומר הזה בלי שום קשר למיחם.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

סוג'י, למה עוד ברז למטה? איך אני עושה דבר כזה?

ולמה סירקולציה? לא מספיקה נקודת הרתיחה שמזיזה את המים?
ובכל מקרה אלך על גוף חימום נסתר.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

במקרה שלך לא מספיק כי אתה רוצה לעשות BIAB, המים יהיו בטמפ' של 60-70 מעלות ולא רתיחה (בזמן המאש) ופיזור חום במיחם לא יהיה אחיד ויכול להגיע להבדלים גדולים באזורים שונים.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

ברז למטה לניקוי קל של המיחם, (ויצירת פתח לסירקולציה במקרה ואתה מעוניין בכך)

על מנת לעשות את זה צריך לקדוח בתחתית הסיר ולהבריג ניפל מתאים,

אבל בכל מקרה. אם אתה הולך על גוף חימום נסתר, לא תוכל לקדוח בתחתית הסיר. 

 

 

בנוגע לסירקולציה-

כפי שכבר נאמר, המים במיחם יהיו בטמפ' שונות בנק' שונות.

דרך אחת להמנע מזה היא לסחרר את המים על ידי משאבה,

 

דרך יותר פשוטה, היא לבודד את המיחם בצורה טובה (מאוד!)

כך שהבידוד יהיה שווה ערך לזה של ציידנית.

במקרה כזה, תוכל להשתמש במיחם כמאש טאן. 

כאשר כל מה שאתה צריך הוא לדאוג לטמפ' המים/תירוש/רכז לפני הכנסת הגרעינים, כך שיגיע לטמפ' הרצויה.

למעשה, במצב זה, אתה אפילו לא צריך בקר טמפ'. טרמומטר פשוט יספיק לך.

 

בסיום הסטיפינג (במקרה של רכז). מדליק את המיחם למצב של רתיחה...

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.