תמיכה טכנית בבקר טמפרטורה

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני יודע שנושא זה נשאל ונידון הרבה כאן בפורום. 

אבל לי הסוגיה קצת שונה כי בכל הדיונים ממליצים לחבר את הבקר לכבל החשמל של המקרר אבל לי יש מקרר יינות שיודע להגיע עם התרמוסטט המקורי עד 6 מעלות .

לכן אני צריך לחבר את הבקר ישירות לכבלים של התרמוסטט כך שיפעילו ישירות את המדחס במקום להפעיל את המקרר מחדש.

לפי התמונה ולהבנתי את החשמל לבקר אני מחבר לכניסות 1-2

את חיבורי המדחס לכניסות 4-5 ולבצע קישור לחשמל בין 2ל3 

האם אני צודק?

כמובן של חיבור 10-11 אני מחבר את רגש הטמ״פ

 

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אולי כדאי לבדוק קודם את רמת הדיוק של טרמוסטט המקרר.

מכיוון ומדובר במקרר יינות, יש סיכוי שהוא בנוי להחזיק טמפ' תסיסה ביציבות ומנעד קטן. (~0.5 מעלה)

 

במקרה כזה, אפשר לוותר על בקר חיצוני.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

כבר נבדק ויש מנעד גדול מידי של כמה מעלות לפחות.

אני מתכוון שבין הלילה ליום יש 4 מעלות עד

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אם יש בעיה בפער, תעשה מה שאני עושה- מוריד בבוקר של ימים חמים את הטמפ' במקרר.
אלא אם ממש אין לך כח... וזאת בעיה אחרת.

אבל 4 מע' +- זה כזה נורא? כל עוד זה בטווח...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+-4 מעלות זה נורא.

חשוב מאד למנוע מנעד של הטמפ' בעת התסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

ברור לי שזה לא יכול להתקיים ככה.

לכן חשוב לי לחבר את הבקר ישירות להפעלת המדחס ולא לחשמל המקרר כי יכולות המקרר עם הטרמוסטט הנוכחי לא מגיעות לרמה הרצויה

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אם אני מבין נכון, הבעיה היא שהטמפ' הנמוכה ביותר שאליה מגיע המקרר היא 6 מעלות.

לשם מה אתה זקוק לטמפ'  נמוכה מ6 מעלות?

(בהנחה שמדובר במקרר תסיסה, חוץ מקולד קראש אני לא מוצא סיבה לכך).

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

קולד קראש והכנת לאגר

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נראה לי שדרך החיבור שהצעת מוטעת.

לדעתי:
את הדקים 10 ו 11 מחברים לרגש

את 1 ו 2 מחברים למתח הרשת , לצורך העיניין נאמר שאת הדק מס' 1 חברת לפאזה, ואת הדק מס' 2 חיברת ל 0.

להמשך:

בד"כ, לטרמוסטט של המקרר מגיע מתח פאזה של 220V. 

והמדחס מחובר באופן תמידי למתח 0 של הרשת.

כאשר הטרמוסטט "נסגר" (פעולה), הוא מחבר בין המדחס לפאזה.
ואז המדחס נכנס לפעולה.

במידה ובמקרר שלך זה אכן המצב, אין צורך לגשר את 1 ו2 עם 4 ו5 (עם תעשה זאת תגרום לקצר)
אלה לגשר את הדק מס' 1 עם הדק מס' 3.

את הדק מס' 4 יש לחבר להדק החיבור של הטרמוסטט למדחס. (החוט שמחבר בין הטרמוסטט למדחס)

הדק מס' 5 לא אמור להיות מחובר לכלום. 

 

הצעה:
אני אישית לא הייתי מחבר את הבקר ישירות לטרמוסטט, אלה "מקצר" את הטרמוסטט עצמו (כך שכאשר המקרר מחובר לחשמל הוא פועל ללא הפסקה)
ואת הבקר הייתי מחבר לתקע המקרר באופן רגיל (חפש בפורום תיאור של בנית קופסת בקרה למקרר)

* חשוב: חיבורי חשמל במתח הרשת דורשים ידע וניסיון, על מנת להמנע מסכנת התחשמלות יש להעזר בחשמלאי מוסמך או איש מקצוע בתחום (טכנאי קרור).

 

בכל מקרה, מכיוון שחסרים הרבה נתונים בקשר למקרר, לתרמוסטט וכו', ההסבר כאן תאורטי ולכן יש לקחת את הכתוב לעיל בעירבון מוגבל.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.