PARTIAL MASH

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני מעוניין להתחיל את צעדי הראשונים באול גריין.

בגלל שאין לי את כל הכלים ואני מעוניין להכין בירת חיטה בווארית אני רוצה להתנסות לפחות במתכון של PARTIAL MASH עם תוספת של לתת אבקתי.

משהוא יודע להפנות אותי למידע על העבודה בשיטה זו או לתת לי טיפים בניסיונו?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשביל זה אתה צריך ציוד כמו שנדרש ל-AG (אולי בנפחים קצת יותר קטנים). אני לא רואה איזה יתרון ממשי לעבור דרך Partial Mash בדרך בין Extract+Gains ל-All Grain.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ננסה להסביר את זה על קצה המזלג.

מאש חלקי זו שיטה שבאה לפתור בעיה שהרבה נתקלים בה - בית קטן. מדובר בשיטת בישול שהיא בין סטיפנג לאול גריין מלא. 

השיטה דורשת מאש טאן (קטן) ושני סירים. הכוונה היא לעשות מאש על פי גודל המאש טאן הקיים ולאחר שלב המאש והספארג' לשטוף את התירוש לסיר הרתיחה ולהשלים את הגרוויטי בעזרת לתת נוזלי או אבקתי. 

אני חושב שברוב התוכנות הבישול יש את הכלים לחשב כיצד לעשות זאת...

אבל אם לא אז מה שצריך לעשות זה לעבוד על פי הכלי שיש לך. אם יש לך צידנית של 20 ליטר, אז אתה צריך לחשב את נפח המאש שלך בהתאם לכך (גרעינים + מים). לאחר מכן, כאשר אתה מרוקן בפעם הראשונה ופעם השנייה את הספארג', אתה מוסיף לסיר הרתיחה מים בהתאם לנפח הבישול היעודי שלך, כמו כן, אתה מוסיף לתת אקתי או נוזלי בהתאם. 

נקודה חשובה, בגלל שמדובר בצידנית קטנה, ולכן נפח המאש מוגבל, מה שמגביל את מסת הגרעינים, עדיף לתת מקום ללתת מיוחד על חשבון לתת בסיס. את לתת הבסיס יהיה אפשר להשלים אחר כך בצורה של לתת אבקתי שתוסיך לרתיחה.

אני מוסיף שלושה קישורים, יחסית אמינים שמרחיבים יותר על השיטה:

How to brew

BYO

Beersmith

ניסיתי גם לייסם את העניין של לחיצת לינקים תפתח עמוד חדש ולא על חשבון העמוד הקיים. תגידו אם זה עובד.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

הקישורים עובדים מצויין

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1 על הקישורים בחלון נוסף ועל תכנם!

מזוית אחרת:

בשביל לעשות בירה, צריך להאכיל את השמרים בסוכרים. כמה סוכרים? בהתאם לכמות האלכוהול המתבקשת וסוג השמרים (יותר נכון מידת היעילות שלהם (Attunation)).

איזה סוג סוכרים? בהתאם לציוד ולזמינות (הום מייד (אול גריין), נוזלי, יבש, סילן, סוכר לבן, סוכר חום, סוכר ענבים, תירס....). 

כלל אצבע: 3 ליטר מים לק"ג לתת (ככה אני עובד במבשלת הנגב) אפשר גם 2.5 ליטר מים. רלוונטי להמשך.

מק"ג לתת בממוצע ניתן להוציא 4 ליטר מאלט בגרביטציה התחלתית של כ 1.060 יחידות גרביטי. (מדובר על אפקטיביות של 80%).

מכאן, אם אני רוצה 19 ליטר בירה, אני צריך 5 ק"ג לתת + 25 ליטר מים (הלתת סופח כליטר לק"ג). 15 ליטר יהיו למאש + 10 ליטר לספארג'. (התפשטות רתיחה של מים 4%).

צריך פחות סוכר? נוריד את כמות הלתת ההתחלתית. יותר סוכר? נעלה את כמות הלתת או נוסיף סוכר ממקור מוכן (לתת נוזלי\אבקתי\אחר...)

עד כאן בהנחה שיש לנו את הציוד הבא: סיר בישול (קטל) בנפח של 22 ליטר, מאש טאן בנפח 18 ליטר.


אין לנו את הציוד? הסיר בישול קטן מדי? המאש טאן קטן מדי?

סיר בישול קטן - מבשלים כמות קטנה מסך הבישול, מרוכז יותר באמצעות הוספת סוכר מוכן (לתת נוזלי\אבקתי\אחר) ומוהלים במים במיכל תסיסה.

מאש קטן מדי - עושים אול גריין מקסימלי, ו'מתקנים' באמצעות (לתת נוזלי\אבקתי\אחר) או שעושים מאש נוסף.

 

מקווה שעשיתי שכל, למה ומתי צריך לערבב לתתים מוכנים ושאר מיני סוכרים...

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה רבה על התגובות

עזרתם לי המון

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל מי אמר שבטצ חייב להיות 20 ליטר?

אם אתה קצר במקום או ציוד אתה יכול לעשות אול גריין מלא בנפח סופי קטן יותר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

דווקא לא קצר במקום כלל.

יש לי עמדת בישול בירה במרפסת עם סיר אלומיניום(זמני) של 32 ליטר וכירת גז גדולה.

קירור כבר היום אני עושה עם מחליף חום מנחושת עם משאבת אקווריום לסיחרור סגור לקירור עם מי קרח.

כל מה שחסר לי זה להחליף דיסקט במוח ולהתחיל לבשל ALL GRAIN.

פשוט חושש שאני עוד לא מבין את התהליכים של ALL GRAIN מספיק טוב לעומק.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז פשוט תתחיל לבשל רק מגרעינים. נשמע שיש לך את המקום, אם יש בך גם את האהבה אז אין סיבה למנוע מעצמך אושר אמיתי

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדאי להצטרף לבישול או שניים של אחד החובבים - אפשר ללמוד ולהפיג את החששות

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

רעיון טוב.

אני גר בעמק חפר.

יש מישהוא מהאיזור?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אתה מוזמן לבוא לפרדס חנה.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.