אהלן,
ראיתי לפי כללי הפורום שכדאי שאציג את עצמי לפני שאגש לעניין:
אני מבשל מעט זמן, 6 חודשים, בביתו של השותף לבישול. אנו מבשלים בממוצע פעם בשבוע כמות של 20 ליטר. בישול בגרעינים+רכז, בעיקר סטואטים. הייתי מעדיף להפסיק עם הרכז אבל אין לנו עדיין ציוד מתאים. אין מתקן קירור מסודר בגלל בעיות תקציב ומקום. בכל זאת אוסיף שעד כה מאוד נהנינו מכל מה שבישלנו, ולא הרגשנו שינוי בכמות תוצרי הלוואי בין הבישולים בחורף לעומת הבישולים בקיץ. אולי זה בגלל שאני אירי, או בגלל סוגי הבירות שהכנו. הייצור אך ורק לצריכה פרטית.
אז הנה השאלה הראשונה: כיצד מבשל ביתי יכול לסנן את מי הברז התל אביביים בלי לקנות מערכת סינון תעשייתית? כרגע אנחנו מסננים דרך פילטר של בריטה, מרתיחים ואז מקררים את כל המים שיכנסו למיכל תסיסה או יבואו במגע עם הבירה. זה תהליך מעיק ובבישולים הראשונים שפכנו מי ברז ישירות למיכל התסיסה ולא היתה בעיה של חיידקים או טעמי לוואי.
שאלה שנייה: איזה סוג של פילטר מומלץ לסנן החוצה גושים משמעותיים של משקע בהוצאת הבירה מהמיכל תסיסה, בלי לפגוע בטעם (והאם זה בכלל אפשרי)? אולי הבעיה העיקרית שלנו כרגע מבחינת איכות היא שאנו נאלצים לוותר על חלק ניכר מהנוזל במיכל תסיסה (אולי 20%). קל לנו לזהות בקבוקים שקיבלו יותר מידי משקע כיוון שהם מוגזים מידי והבירה עוקצת בלשון יותר מידי, עם טעם של קרטון שהלשון פוגשת גושי משקע ולפעמים גם טעם של אלכוהולים לא רצויים. יש כיביכול שתי אפשרויות: לוותר על ה20-25% הזה, או לסנן ולסכן את הטעם בשאר הבקבוקים.
תודה מראש,
קית